Eufy RoboVac G30 Edge review: De robotstofzuiger van Anker is krachtig en NIET afhankelijk van de smartphone

Het ecosysteem van producten voor het huis van Eufy blijft groeien, het merk geboren onder de uitstraling van Anker en gevestigd in Shenzen dat, dankzij de begeleiding van een voormalige Google-ingenieur, uitstekende apparaten voor zorg en het schoonmaken van uw huis, inclusief het zeer gewaardeerde Eufy HomeVac S11 Infinity, een draadloze cycloonstofzuiger, en de nieuwkomer Eufy RoboVac G30 Edge, een elegante en gebruiksvriendelijke robotstofzuiger die, hoewel hij geen lasersysteem integreert, zelfs op de moeilijkste oppervlakken optimale resultaten behaalt dankzij de zuigkracht van 2000 Pa, die zeer dicht bij die van producten zoals de Dreame V10 Pro.

Eufy RoboVac G30 Edge-recensie

Ontwerp en materialen

Geproduceerd in de typische ronde vorm, deEufy RoboVac G30 Edge Qua design behoort het niet tot de meest innovatieve robotstofzuigers, maar het is ook niet voor de hand liggend. De lijnen zijn zeer nauwkeurig en door het ontbreken van een lasermapping-systeem is het mogelijk om de hoogte vrij laag te houden, wat vooral belangrijk is om de robot zelfs onder meubels en banken te kunnen reinigen. Het bovenste gedeelte wordt beschermd door een glaslaag, waarin zich de bedieningstoetsen, het logo van de fabrikant en de status-LED's bevinden.

Al het andere in de robotstofzuiger is gemaakt van plastic, inclusief het zijdeel waarin we de voorbumper vinden, die probleemloos de oneffenheden die kunnen ontstaan ​​tijdens het schoonmaken, en de lade waarin het vuil dat wordt verzameld wordt opgevangen erg groot en je kon zelfs 2/3 dagen niet zonder problemen legen. Altijd zijdelings is er een hoofdschakelaar, zeer groot, voor het in- en uitschakelen van het systeem en aan de onderkant bevindt zich een hoofdborstel in het midden van de stofzuiger en een roterende zijborstel aan de rechterkant, waarmee vuilophoping wordt vergemakkelijkt.

Goed ook de oplaadbasis, die is gemaakt van plastic en oplaadcontacten integreert die in contact moeten komen met degene die zijn geïntegreerd in het onderste gedeelte van de robot, direct naast de valstopsensoren en sensoren die de metalen strip die zal fungeren als een virtuele muur: gepositioneerd op de grond, zal nooit worden overschreden doorEufy RoboVac G30 Edge.

Zuigkracht en functionaliteit

Hoewel het mogelijk is om het te associëren met een applicatie, is het duidelijk dat deEufy RoboVac G30 Edge het is een van die robotstofzuigers die ook zonder problemen kunnen werken zonder een smartphone te gebruiken. En waarschijnlijk zou de keuze om de methode van metalen strips te gebruiken die als een virtuele muur fungeren (een oplossing, laten we eerlijk zijn, nogal achterhaald) precies hieraan te wijten kunnen zijn. Het is in ieder geval nog steeds mogelijk om het te gebruiken in combinatie met een applicatie die in feite de functionaliteit van de robotstofzuiger vergroot.

Via "Eufy's app het is mogelijk om schoonmaaksessies te plannen, te besluiten om een ​​bepaald gebied schoon te maken, eerdere schoonmaak te controleren en een kaart in realtime te beheren, waarin het mogelijk is om de positie van de robot direct te controleren. De eerste schoonmaak duurt langer dan normaal en dient in principe ook om de virtuele plattegrond van het huis te maken, terwijl de volgende sneller zijn: zelfs als het geen lasernavigatiesysteem heeft,Eufy RoboVac G30 Edge hij beweegt zich met grote vaardigheid in huis, en zijn algoritme leidt hem kamer voor kamer op een ordelijke manier schoon te maken.

Ik sta nogal perplex over het beheer van het schoonmaken zelf, omdat vaak deEufy RoboVac G30 Edge hij merkt dat hij de helft van de kamer schoonmaakt, dan ergens anders heen gaat en terugkeert om de klus in de vorige kamer af te maken: begrijp me niet verkeerd, de schoonmaak is goed en wordt altijd gedaan, maar deze "vreemde gewoonte" heeft de neiging de schoonmaaktijden te verlengen. Kortom, waar a Viomi V3 reinigt in poco meer dan 60 minuten duurt, duurt het Eufy-product minstens 100.

Er zijn drie zuigniveaus, maar al met de mediummodus (indien dagelijks gebruikt) deEufy RoboVac G30 Edge is in staat uitstekende resultaten te behalen. Resultaten die duidelijk verbeteren met de Max-modus, de krachtigste en meest vuile omgevingen waarmee de batterij echter veel begint te lijden. Het geluid is echter erg laag: zelfs als het is ingesteld op de krachtigste zuigmodus, zult u er geen last van hebben.

Zijn 70 mm hoog, mogelijk dankzij de afwezigheid van een lasertoren voor het in kaart brengen, kan het onder banken of meubels komen die voor de overgrote meerderheid van robotstofzuigers taboe blijven.

Levensduur van de batterij

De batterijduur van deEufy RoboVac G30 Edge het varieert duidelijk naargelang de zuigmodus die u heeft gekozen. Met de mediummodus slaagde de robotstofzuiger erin om een ​​gebied van ongeveer 100 vierkante meter schoon te maken met een enkele lading, en keerde terug naar de basis met 25% resterende autonomie. Tijden die echter veel afnemen bij gebruik van de krachtigste modus: indien ingesteld op Max, zal het nauwelijks in staat zijn om een ​​omgeving van vergelijkbare grootte schoon te maken zonder terug te hoeven keren naar het oplaadstation.

Dus de oplaadtijden, die kunnen duren om van 0% naar 100% autonomie te gaan meer dan 5 uur.

Prijs en overwegingen - Eufy RoboVac G30 Edge

De verkoopprijs vanEufy RoboVac G30 Edge is 319,99 euro op Amazon. En ja, het is duidelijk dat deze cijfers meer dan legitiem zijn vergeleken met andere modellen die door Chinese fabrikanten worden verkocht, vooral gezien het feit dat het het magnetische stripsysteem blijft gebruiken, dat nu meer dan verouderd is. Maar deEufy RoboVac G30 Edge het is een no-nonsense product, eenvoudig in gebruik en niet afhankelijk van de smartphone, die een goede reiniging en een goede autonomie kan garanderen (indien niet ingesteld op maximale modus).

Het heeft ook het voordeel dat het geen laserdetectietorentje heeft, waardoor het mogelijk wordt om hoeken schoon te maken die met andere modellen niet haalbaar zijn, en als u wilt profiteren van de slimme functies, is er altijd de bijbehorende app die goed is ontwikkeld. en heel eenvoudig te gebruiken. Zou ik het kopen? Waarschijnlijk niet, maar ik ben een nerd. De realiteit is dat deEufy RoboVac G30 Edge het is een van die perfecte producten (bijvoorbeeld) voor een ouder die, gelukkig voor hem, zijn hele leven niet aan een smartphone vastzit.

 

NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .