Raad eens hoeveel seconden Huawei een smartphone in elkaar zet

huawei smartphoneproductie
Fonte: https://news.cgtn.com/news/2019-07-18/Huawei-kicks-its-top-phone-assembler-out-of-the-supply-chain-Ir4fTFS79S/index.html
OnePlus Nord N10

Je weet het misschien niet, maar Huawei kan monteer een smartphone in minder tijd dan u nodig heeft om dit artikel te lezen. Op de Changsha Cyber ​​Security & Intelligent Manufacturing Conference, die onlangs in China werd gehouden, sprak Shi Yaohong over het onderwerp. De vice-president van het bedrijf, evenals de president van de Cloud & Computing-divisie, sprak over de vooruitgang die het bedrijf heeft geboekt, met duidelijke verbeteringen in de afgelopen jaren.

LEES OOK:
Huawei P50 Pro afgebeeld in deze gewaagde conceptweergave

In slechts een paar jaar tijd heeft Huawei de snelheid van de lopende band met bijna 100% verbeterd

Of het nu Huawei is of niet, het ontwerp van een toestel als de smartphone kan jaren duren, zeker als het gaat om topklasse of vlaggenschip. Het oorspronkelijke idee wordt al dan niet goedgekeurd door de ingenieurs op basis van de relatie tussen haalbaarheid en specifieke verzoeken. Op dat moment, als het ontwerp en de specificaties zijn afgerond en de benodigde componenten zijn verzameld, is het product klaar om door te gaan naar de laatste fase van de constructie. De smartphone wordt dus geassembleerd uit de productieketen, waarbij het personeel verantwoordelijk is voor het stuk voor stuk nemen en samenstellen van de smartphone die in de verpakking belandt (na kwaliteitscontrole).

Maar hoe lang duurt het voordat Huawei een smartphone maakt? Zoals vice-president Shi Yaohong zei, heeft de technologische en personele evolutie ervoor gezorgd dat de toeleveringsketen alleen kan worden bereikt 27 seconden. Bedenk maar eens dat het in 2015, het jaar van Huawei P8 en Mate 8, minstens 10 minuten duurde om elke smartphone in elkaar te zetten. Dit is mogelijk dankzij de gelaagde structuur die Huawei gedurende de zes stappen heeft ontwikkeld:

  • Eén wolk: het MES-cloudplatform (Manufacturing Execution System) wordt beschikbaar gesteld aan de divisies die zich bezighouden met toelevering, inkoop, onderzoek en ontwikkeling, productie, verkoop en service
  • Twee kernen: hier worden de vindingrijkheid en intuïtie van de leden van het bedrijf ten dienste gesteld van de productie om de noodzakelijke technologische normen van uitmuntendheid na te streven
  • Drie stromen: stromen uit de sectoren, gerelateerd aan engineering data, informatie en productieprocessen, kruisen elkaar
  • Vier technologieën: er wordt een digitale infrastructuur gecreëerd op basis van de concepten Internet of Things, big data, kunstmatige intelligentie en cloud computing
  • Vijf synergie / integratie: de algehele synergie omvat verschillende aspecten, zoals klantverzoeken, ontwerp- en productie-integratie, samenwerking met leveranciers, bestellingen, productie en outsourcing
  • Zes intelligentie: eindigt met de toepassing van het concept van "slimheid”(Intelligence) naar producten, planning, logistiek, apparatuur, onderhoud, milieu en productielijn
⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .