OnePlus heeft het over compacte vlaggenschepen, een aanwijzing voor OnePlus 9 Mini?

oneplus 9 mini

Wat als we je dat vertelden? OnePlus 9 Mini Zou het niet zomaar een gekke hypothese kunnen zijn? Een maand geleden we hebben u een enquête aangeboden waarin we je vroegen erover te praten: wil je een compact vlaggenschip? Onbedoeld hadden we veel gezien, sinds twee dagen geleden opende dezelfde OnePlus een thread die hierover praat. Het is een onderwerp waarover steeds meer gedebatteerd wordt, aangezien Apple heeft laten zien dat het een topklasse is 12 iPhone Mini het kan logisch zijn om te bestaan. Maar er zijn "maren" om te overwegen.

LEES OOK:
OnePlus 8T Cyberpunk 2077: download achtergronden, geluiden en animaties

Wordt OnePlus 9 Mini werkelijkheid? Het is nog te vroeg om dit te kunnen zeggen

De thread met de titel "Laten we het hebben over compacte vlaggenschepen" en is nog verre van een mogelijke OnePlus 9 Mini te bevestigen of niet. Maar het feit dat OnePlus zich alleen over de kwestie blootstelt, is een teken dat ze duidelijk ergens aan bezig zijn. Van OnePlus 9 en 9 Pro we hebben al overvloedig gesproken, al is het maanden later, dankzij geruchten en lekken. Maar het is ook waar dat het mogelijke bestaan ​​van hun versie bonsai het is even intrigerend.

De eerste vraag die je moet stellen is: waarom zijn de beste pannen van het Android-assortiment? Behalve Sony heeft vrijwel geen enkele fabrikant de afgelopen jaren geprobeerd een vlaggenschip van minder dan 6 XNUMX te creëren. Antutu's statistieken spreken voor zich: de typische smartphone ter wereld heeft een diagonaal van 6,4 ″. De enige opmerkelijke uitzonderingen zijn waarschijnlijk Google Pixel 5 en Samsung Galaxy S10e. Maar we hebben het over twee modellen poco wijdverspreid en die groter zijn dan de kleine iPhone 12 Mini.

iphone 12 mini

Als Android-smartphones allemaal "pannen" zijn, zijn er verschillende redenen

Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende redenen waarom Apple het zich kan veroorloven om een ​​apparaat met dergelijke functies te produceren in vergelijking met zijn concurrenten. Alles draait om de grenzen van de technologieën die in het geding zijn, vooral als het gaat om de compromissen die het gevolg zijn van het gebruik van Android. Met alles onder controle, hardware en software, was Apple in staat om een ​​besturingssysteem als iOS op zichzelf te naaien. De uitgevoerde optimalisatiewerkzaamheden zorgen ervoor dat hij soepel kan draaien (vaak meer dan de concurrentie) met minder verbruik en minder vermogen. Daarom heeft het geen zin om de technische gegevensbladen tussen iPhone en Android-smartphone te vergelijken, aangezien die laatste op papier zou winnen, maar in de praktijk is het een heel andere zaak.

Je hebt al begrepen waar we heen willen. Apple kan het zich veroorloven om de hardware van een telefoon tot op het bot te miniaturiseren, vooral als het om de batterij gaat. Als de huidige Android-vlaggenschepen allemaal minimaal 4.000 mAh hebben, is dat niet omdat de fabrikanten naar onze klachten hebben geluisterd toen het gemiddelde 3.000 / 3.500 mAh was. De echte reden is dat het verbruik zo sterk is gestegen dat ze de lat hoger moeten leggen.

oneplus 8t teardown

Marktstrategieën zijn ook belangrijk

Dat gezegd hebbende, het vertrouwen op zulke grote smartphones komt ook voort uit de keuzes van de fabrikanten zelf. Wanneer de belangrijkste trend bijvoorbeeld een scherm is 90 / 120 Hz, hier is dat het maken van een compacte smartphone moeilijk wordt. Het is geen toeval dat de iPhone 12 Mini op 60 Hz staat, aangezien een hoge verversingssnelheid leidt tot een hoger batterijverbruik. Niet alleen dat: zo'n hoge verversingssnelheid op een klein paneel heeft een verminderd visueel voordeel, omdat er minder pixels zijn om aan te werken. In zekere zin kan Apple het zich tegenwoordig veroorloven om geen scherm van meer dan 60 Hz te gebruiken, omdat het wordt losgelaten van de strategieën die de Android-markt doordringen. Tegelijkertijd zou een bedrijf als Xiaomi, OnePlus en Samsung meer in de problemen komen, aangezien het in een ketel terecht zou komen waar alle concurrenten 90, 120 of zelfs 144 Hz schermen hebben.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat een mogelijke OnePlus 9 Mini ook een compromis moet sluiten qua fotografische kwaliteit. Minder ruimte beschikbaar hebben, een smartphone schattig iets moeten opofferen in termen van sensoren. IPhone 12 Mini had nauwelijks dezelfde camera kunnen integreren als het Pro-model en zelfs hier keren we terug naar de logica van de Android-markt, waar alle topklasse tegenwoordig minstens 3/4 camera's heeft.

Wat wordt er van OnePlus 9 Mini?

In het licht van dit alles is het moeilijk voor te stellen dat er in 9 een OnePlus 2021 Mini zou kunnen bestaan. Rationeel gezien zou het natuurlijk kunnen, maar vaak reageren de marktkeuzes niet op puur logische inputs. Er zijn trends om rekening mee te houden, concurrenten om mee te maken en de keuzes van het populairste bedrijf, of het nu Samsung, Huawei of Xiaomi is, zorgen ervoor dat anderen zich dienovereenkomstig gedragen. Het feit dat OnePlus hieraan is blootgesteld, kan echter ook een teken zijn dat er iets kookt in de pot. Misschien geen topklasse in de ware zin van het woord, maar misschien wel mogelijk opvolger van wijlen OnePlus X.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .