Xiaomi moest zich verontschuldigen voor een grapje van een leidinggevende naar jongere gebruikers

Niemand is perfect, we weten het. En bovenal, in een wereld die steeds meer aandacht schenkt aan de woorden die worden gebruikt, is een blunder als degene die we je nu vertellen nauwelijks voorstelbaar. Inderdaad, Xiaomi ze moest haar excuses aanbieden voor haar grap leider, gericht aan een deel van de bevolking dat niet echt een voorbeeld is in China.

Xiaomi: de "Diaosi" blunder riskeerde het imago van het merk in China aan te tasten

xiaomi diaosi china marktleider 2

Maar wat gebeurde er en wat werd er precies gezegd? Volgens de Chinese media zou de uitvoerende macht van Xiaomi Wang Mei heeft openlijk gesproken over de gebruikers waar het merk naar op zoek is verover de markt. Jammer dat, verklaren: "Wie de Diaosi verovert, verovert de wereld”Risico gemaakt om het imago van Xiaomi in China.

Waarom dit allemaal? Je moet weten dat "Diaosis”(De vertaling is niet herhaalbaar) is een epitheton voor die generatie jonge mensen niets, zonder enige maatschappelijke positie en zonder toekomst. Kortom, alles a goed Chinees Het is niet.

Dit alles moet zeker worden gecontextualiseerd tot het feit dat voor Wang Mei het doelwit van Xiaomi in China het zijn universiteitsstudenten en "tantes" (in wezen ouderen), maar dat als dit soort publiek (dwz jongeren, dat tot niets is teruggebracht), de Chinese reus thuis aan de top zou staan.

Gezien de zeer lage reputatie die we hebben met betrekking tot dit soort grappen, Xiaomi moest zich verontschuldigen en definieerde dat ja, de bewering juist is, maar dat het niet mogelijk is om het aan het publiek te vertellen, aangezien het (uiteraard) niet mogelijk is om de jongere gebruikers van de niets. De manager bood uiteindelijk zijn excuses aan en nam ontslag, waarbij hij alle mogelijke verantwoordelijkheid op zich nam.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .