Zal de Samsung Galaxy S22 een echt onzichtbare selfiecamera hebben?

Samsung Galaxy S22 selfie camera weergave

van Samsung er wordt altijd veel verwacht in de evolutie van panelen, zelfs als de Galaxy S21-serie het zal niet die flikkering hebben die velen zouden willen zien. Ik verwijs naar de selfie camera in het scherm, het laatste bolwerk als het gaat om technologie ten dienste van displays. 2021 zal dat nog steeds zijn het jaar van folders (en misschien wat glijden), een trend waaraan het Koreaanse bedrijf zich heeft gewijd en niet poco. Maar het is vrijwel zeker dat we achter de schermen ook bezig zijn met de ontwikkeling van de camera's onder het scherm.

Tot op heden alleen ZTE Axon 20 is naar de avant-garde geduwd en stelt een selfiecamera onder het scherm voor met ups en downs. Maar de belangrijkste producenten aarzelen om in de strijd te springen, in afwachting van de terugkeer van de fotografische kwaliteit naar wat gewoonlijk van de topklasse wordt verwacht. Zelfs omdat een beknopte analyse is voldoende om te zien hoe het display afwijkt in overeenstemming met de selfiecamera. Om dit te bereiken, gebruikte ZTE een deel van het scherm met een lagere resolutie. Hieruit volgt dat dit gedeelte een beter zichtbare pixelmatrix heeft: geen serieus probleem, maar het is nog steeds een redelijk zichtbaar defect.

LEES OOK:
OPPO en Samsung hebben grote dingen in gedachten voor Europa

Een patent vertelt ons over de toekomst van de selfiecamera in het scherm, wellicht op de Samsung Galaxy S22

In tegenstelling tot ZTE kon Samsung het zich nauwelijks veroorloven om met zo'n scherm een ​​topklasse aan te bieden. Dit is de reden waarom er een alternatieve oplossing is gepatenteerd, veel geavanceerder in de structuur en technologie die erbij betrokken is, maar die om deze reden hoogstwaarschijnlijk het licht niet zal zien in 2021.

In het door Samsung aangevraagde patent is de hoofdpersoon een smartphone bij geperforeerd scherm, vergelijkbaar met wat we in de terminals van vandaag vinden. Maar het verschil zit aan de binnenkant: zoals uitgelegd in de LetsGoDigital animatie, zit achter het hoofdscherm een zeer klein secundair beeldscherm, in staat om te bewegen verberg of onthul de selfiecamera. Op deze manier begrijpt de software wanneer je de camera nodig hebt en beweegt het scherm, zodat je een volledig scherm hebt als dat niet nodig is.

Zoals aangegeven in het patent, is dit kleine display uitgerust met een aanraakondersteuning en kan het de normale functies van een smartphonescherm uitvoeren. Op deze manier komt de traditionele functionaliteit die u niet zou hebben met een dummy-scherm niet in gevaar. Het grote voordeel is dat, zonder het licht te hoeven filteren voor de selfiecamera erachter, de resolutie ongewijzigd zou blijven. Wat zeker is, is dat er andere complicaties optreden, voornamelijk de behoefte aan perfecte uitlijning tussen de twee beeldschermen. We zullen er zeker niet eerder dan eind 2021 of 2022 over praten, met een toekomstige Samsung Galaxy S22.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.