Hoe MIUI 12.5 Beta op Xiaomi en Redmi te installeren

xiaomi miui 12.5 bèta
OnePlus Nord N10

In dit artikel willen we het uitleggen hoe de MIUI 12.5 Beta officieel gepresenteerd samen met het nieuwe Xiaomi Mi 11. In afwachting van de release van de MIUI 13 in de loop van 2021, heeft het softwareontwikkelingsteam ervoor gekozen om een ​​tussenversie van de eigen gebruikersinterface te introduceren. Op dit moment is er nog geen nieuws over een mogelijk Mi Pilot-programma voor bètatesten in het Westen. Tegelijkertijd is de MIUI 12.5 Beta-fase al begonnen in China, die ons tot de eerste maanden van het nieuwe jaar zal begeleiden. Voor de permanente release zullen we moeten wachten tot het voorjaar van 2021, dus als je nieuwsgierig bent om het nieuws in preview te proberen, hier is hoe.

LEES OOK:
Xiaomi en MIUI 13: lijst met modellen die worden bijgewerkt

Hier leest u hoe u de MIUI 12.5 Beta op Xiaomi- en Redmi-smartphones installeert

Allereerst moet een premisse worden gemaakt. De MIUI 12.5 die tot nu toe beschikbaar is, is de China gesloten bèta: zoals uitgelegd in ons vademecum, is een bèta-ROM gemaakt voor het Aziatische publiek (dus zonder Italiaanse taal en Google-services) en officieel beperkt tot een kleine kring van bètatesters. Om deze reden is het geen ROM die we aanbevelen voor dagelijks gebruik en we raden het ten zeerste af aan degenen die niet bekend zijn met modding. Omdat het geen officieel openbaar ROM is, kan het niet normaal worden geïnstalleerd, maar moeten bepaalde procedures worden gevolgd.

xiaomi miui 12.5 bèta

BELANGRIJKde beschreven procedure stelt complexe bewerkingen voor die, indien onjuist uitgevoerd, uw apparaat kunnen beschadigen. Het wordt aanbevolen om alleen te draaien door gebruikers die goede ervaring hebben opgedaan met modding. Het personeel van GizChina.it kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige schade aan het apparaat. Deze procedure omvat het formatteren van de telefoon en het daaruit voortvloeiende verlies van alle gegevens: het wordt aanbevolen om een ​​back-up te maken.

1) De bootloader ontgrendelen

Bij het installeren van alternatieve ROM's, zoals in dit geval, is de eerste stap altijd ontgrendelen van de bootloader. Deze procedure maakt de garantie niet ongeldig voor producten die rechtstreeks door Xiaomi Italia worden verkocht. Voor smartphones die bij derden zijn gekocht, raden we u aan rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper.

Handleiding voor het ontgrendelen van de bootloader

3) ADB-installatie

Wat betreft de pc die u voor de installatie wilt gebruiken, moet u downloaden ADB en Fastboot (herstart uw pc als u ze net hebt geïnstalleerd) en rust uzelf uit met een USB-kabel om verbinding te maken met uw smartphone. Zorg ervoor dat de batterij tenminste al is 75%, om mogelijke problemen en / of onderbrekingen tijdens de installatie te vermijden.

4) TWRP aangepast herstel

De volgende stap is om het aangepaste TWRP-herstel te krijgen om het standaard op de smartphone geïnstalleerde herstel te vervangen. Dit is uniek voor elk model, dus raadpleeg de Xiaomi / Redmi-pagina van de officiële website van TWRP. Als er niemand is voor uw model, voert u gewoon een Google-zoekopdracht uit door 'modelnaam" gevolgd door "TWRP". Na het downloaden, hernoem je het bestand naar "TWRP.img”En verplaats het naar de ADB-map.

 1. Terwijl de smartphone is uitgeschakeld, drukt u tegelijkertijd op de toets Power + Volume omlaag om de Fastboot-modus te activeren
 2. Verbind de smartphone via een USB-kabel met de pc
 3. Houd in de ADB-map de Shift-toets ingedrukt, klik met de rechtermuisknop op een lege plek en klik op "Open hier het PowerShell-venster"of "Open hier een commandovenster" (afhankelijk van de Windows-versie)
 4. Om te controleren of de verbonden smartphone is gedetecteerd, typt u de opdracht 'fastboot apparaten": Er moet een alfanumerieke tekenreeks verschijnen bij het bericht"fastboot“, In dat geval is het aangesloten
  xiaomi modding bootloader twrp root
 5. Typ het commando "fastboot flash herstel twrp. Img”Om de TWRP-installatie te starten
  xiaomi modding bootloader twrp root
 6. Typ na de installatie het commando "fastboot reboot" en, onmiddellijk daarna, houdt u de toets Power + Volume Up samen ingedrukt totdat het Mi-logo verschijnt om de TWRP-modus te activeren
  xiaomi modding bootloader twrp root

5) Back-up en opschonen

Voordat u het daadwerkelijke ROM installeert, raden we u aan een systeemopruiming uit te voeren via TWRP-herstel, evenals een back-up van systeembestanden. Door dit te doen, kunt u eventuele installatieproblemen voorkomen die kunnen optreden in de volgende stappen, en systeembestanden opzij zetten die u in de toekomst misschien nodig heeft.

 1. Selecteer in het TWRP-scherm "backup"
 2. Laat het bevestigingsvinkje achter op alle items behalve 'cache"
 3. Klik onderaan op "Opslag selecteren" om te selecteren of u het back-upbestand op de smartphone of in een OTG-geheugen wilt opslaan
 4. Veeg om hieronder een back-up te maken
 5. Als u het smartphonegeheugen hebt gekozen, start u de smartphone nadat de back-up is uitgevoerd normaal en brengt u het bestand over naar de pc (u zou het moeten vinden in de vorm van een "TWRP" -map)
 6. Schakel uw smartphone uit
 7. Start het opnieuw in de TWRP-modus door tegelijkertijd op de aan / uit + volumetoets te drukken
 8. Selecteer deze tijd in het TWRP-scherm "vegen"En doe"Veeg naar Wipe ”onderaan

6) MIUI 12.5 Beta-installatie

Hier zijn we, de enige stap die ontbreekt, is het downloaden en installeren van de MIUI 12.5 Beta ROM: vind de lijst met de gerelateerde downloadlinks in de ons toegewijd artikel, altijd bijgewerkt met de nieuwste beschikbare release.

 1. Zodra het bestand is gedownload, kopieert u het naar het geheugen van de smartphone
 2. Start het in TWRP-modus
 3. Selecteer in het TWRP-scherm "Install"
 4. Zoek en selecteer het MIUI 12.5 Beta-bestand dat u naar het geheugen hebt gekopieerd
 5. Je doet "Veeg om Flash te bevestigen"naar beneden

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .