OxygenOS 10 en 11: alle bugs van OnePlus-smartphones

eeneplus oxygenos-bug
OnePlus Nord N10

Smartphone-bezitters OnePlus ze zijn altijd erg actief als het om rapportage gaat kever, waarover we spreken OxygenOS 10 of de laatste OxygenOS 11. OnePlus is een van de meest populaire software, ondanks dat de wijziging die plaatsvond met de elfde editie voor enige onvrede heeft gezorgd. Ja, omdat de laatste grote update de gebruikersinterface persoonlijker heeft gemaakt dan in het verleden, waardoor de meer typische aandelenervaring werd verlaten.

Maar verder hebben we besloten om een ​​speciaal artikel te maken, waarin we praten over de softwarefouten die door de gemeenschap zijn gevonden. We verzamelen zowel de meest relevante als de meest marginale problemen, om u een zo volledig mogelijk overzicht te geven van de verschillende smartphones die in omloop zijn. We herinneren u eraan dat de sectie "Opmerkingen" open is voor uw rapporten, mocht u problemen tegenkomen die niet in de lijst staan. We specificeren ook dat de vermelde bugs mogelijk zijn verholpen.

Laatst bijgewerkt: 15 januari (OnePlus 8T)

LEES OOK:
Wie werkt het meest bij? Nokia en OnePlus bovenaan, maar Realme is de echte verrassing

OnePlus, hier zijn alle bugs die zijn gemeld door gebruikers van de OxygenOS 10 en 11

oneplus oxygenos

OxygenOS 11

1 / 12 - Dit is een bug die niet alleen van invloed is op de 11e editie, maar ook op OxygenOS in het algemeen. Dit lijkt een algemeen probleem te zijn, aangezien het is aangetroffen op verschillende recente en niet-recente modellen (1, 2, 3, 4, 5). Het Android-systeem stuurt een herinnering voor hoog stroomverbruik, die meestal wordt verzonden wanneer een app meer verbruikt dan zou moeten. Het lijkt echter een anomalie, aangezien de waarschuwing ook verwijst naar apps die niet worden gebruikt. En zelfs als u de juiste optie uitschakelt, blijft het systeem de melding verzenden, dus er zit een bug in de weg.

20 / 11 - Een vreemde OxygenOS-bug treft eigenaren van OnePlus 6T, 7 en 7 Pro. Hier vind je alle details.

07 / 11 - De problemen met de OxygenOS 11 houden niet op.Op het OnePlus-forum zijn er getuigenissen over de storing van de navigatiebewegingen (12345678, 9). Er wordt gemeld dat het onmogelijk is om terug te keren naar huis, en om terug te gaan of te schakelen tussen actieve apps. Er is ook voor wie de navigatiebalk onderaan vastloopt of blijft hangen. De enige duidelijke manier om gebaren opnieuw in te stellen, is door het apparaat te vergrendelen en ontgrendelen.

06 / 11 - Op het forum zijn er tal van meldingen die praten over de storing van de Parallel App op OnePlus 8, 8 Pro en 8T. Met de laatste grote update kunnen gebruikers apps niet klonen en krijgen ze de foutmelding "Initialisatie gefaald'(1, 2, 3, 4). Blijkbaar is de bug gerelateerd aan gebruikers die een werkprofiel gebruiken. Een eerste oplossing is uitgebracht met OxygenOS 11.0.2.2.

06 / 11 - Er zijn nieuwe rapporten verschenen die spreken over een nieuwe OxygenOS 11-bug die verhindert dat video's worden gedownload met Amazon Prime Video voor offline weergave. De rapporten zijn afkomstig van de eigenaren van OnePlus 8, 8 Pro en 8T, daarom lijkt het een algemeen probleem (1, 2, 3, 4, 5). Een moderator bevestigde dat de ontwikkelaars er al aan werken.

05 / 11 - Na het updaten naar OxygenOS 11 hebben sommige eigenaren van OnePlus-smartphones problemen met het opstartprogramma. Het lijkt echter een Android-probleem te zijn, aangezien hetzelfde gebeurt met degenen die een Google Pixel of een Samsung-telefoon met Android 10 hebben. De fout is hetzelfde: het besturingssysteem verhindert dat u het geïnstalleerde opstartprogramma correct instelt als standaard app (1, 2, 3), of het nu de stock launcher is of een alternatieve zoals Nova. Een mogelijke tijdelijke oplossingsmethode is om naar "App-informatie" te gaan (door het pictogram ingedrukt te houden), vervolgens naar "Systeeminstellingen wijzigen" en de huidige schakelaar te activeren.

04 / 11 - Een van de meest vervelende bugs die met OxygenOS 11 op de proppen kwamen, is het onvermogen om apps en games te downloaden die zwaarder zijn dan 100 MB (1, 2, 3, 4, 5, 6). De rapporten spreken over deze bug met betrekking tot verschillende spellen en niet slechts enkele, dus het zou een algemeen probleem moeten zijn. Een bug die ook app-updates uit de Google Play Store op dezelfde manier beïnvloedt, zelfs dezelfde van OnePlus. In het geval van OnePlus 8T is dit opgelost met de update naar OxygenOS 11.0.3.4, terwijl op 8 en 8 Pro met de OxygenOS 11.0.2.2.

03 / 11 - De update naar OxygenOS 11 had de mogelijkheid moeten herstellen om de selfiecamera in het geperforeerde display te gebruiken als een stijlmeldings-LED Energy Ring. Maar dit is niet gebeurd en daarom vragen gebruikers zich af of het ooit zal gebeuren met de volgende firmware.

31 / 10 - De zoekfunctie van OnePlus Scout is per ongeluk verwijderd uit de op OxygenOS 11 gebaseerde firmware. De ontwikkelaars hebben bevestigd dat het opnieuw zal worden geïntroduceerd bij de volgende updates. Bovendien wordt de bug van het onvermogen om emoji's op WhatsApp te verzenden ook opgelost.

28 / 10 - Smartphones op basis van OxygenOS 11, zoals in het geval van OnePlus 8, 8 Pro en 8T, hebben een bug die het gebruik van de Gallery-app beïnvloedt. Hier vind je alle details.

21 / 10 - Er is een bug in OxygenOS 11 die van invloed is op de meldingsbalk en de "Verwijder alles'. Hier vind je alle details.

OxygenOS 10

15 / 12 - Na het updaten naar OxygenOS 10.3.6 melden veel OnePlus-gebruikers verbindingsproblemen (12345678910). De bug heeft invloed op wifi, datanetwerk en Bluetooth,

OnePlus 8T

15 / 01 - De nieuwste update voor OnePlus 8T heeft de Widevine-certificering verbroken en HD-videostreaming voorkomen. Hier vind je alle details.

23 / 12 - Er is een UI-bug op de OnePlus 8T, waardoor er een grijze balk verschijnt tijdens gamen of andere contexten, zoals YouTube Stories (1, 2). Verderop, de OnePlus Games-app heeft wat problemen met het draaien van het scherm, omdat het zichzelf niet correct horizontaal kan instellen. Daarnaast hebben bugs ook invloed op de audiocomponent van Android Auto: de moderators hebben bevestigd dat de ontwikkelaars bezig zijn met het oplossen van al deze problemen.

22 / 12 - Speak Caller ID-modus werkt niet op OnePlus 8T (1, 2, 3, 4). Het aansluiten van een koptelefoon activeert deze functie niet, waardoor u de naam van de contactpersoon in het adresboek kunt horen die ons belt. De ontwikkelaars werken aan een speciale oplossing.

21 / 12 - Een bug in de nabijheidssensor treft sommige OnePlus 8T-eenheden, waardoor de Pocket-modus actief blijft, zelfs wanneer deze wordt verwijderd (1, 23, 4, 5). Ondanks dat het scherm schoon is en de firmware opnieuw is ingesteld, blijft de bug bestaan, dus het lijkt een probleem gerelateerd aan OxygenOS 11. De ontwikkelaars beweren dat ze aan de oplossing werken.

17 / 12 - Herinner je je het probleem van 8-serie groen display? Sommige gebruikers hebben ook een vergelijkbare anomalie gevonden op OnePlus 8T, vooral op Google Discover. Met behulp van de app kan hij begrijpen dat er vreemde chromatische anomalieën zijn, hoewel ze eenvoudig lijken te zijn opgelost door de pagina te vernieuwen (1).

04 / 12 - Het epos van bugs die ondanks zichzelf door de eigenaren van OnePlus 8T zijn ontdekt, gaat door. De nieuwste rapporten brengen problemen met de camera naar voren, meer bepaald om te tikken om scherp te stellen (1), scan QR-codes (1) en slecht reactievermogen van de opname met de selfiecamera (1). Het team heeft al laten weten dat het de zaak aan het onderzoeken is. Maar daar houden de problemen niet op: de gevonden bugs hebben ook betrekking op het afdrukken van wachtwoordbeveiligde pdf's (1) en de schakelaars die niet volledig verschijnen in de Snelle instellingen (1).

24 / 11 - Een bug maakt de schakelaar om 5G-connectiviteit op OnePlus 8T in te schakelen onbruikbaar (12345). Door door de lijst te scrollen, zijn alleen de opties beschikbaar om 2G, 2G / 3G en 2G / 3G / 4G te activeren.

23 / 11 - Sommige OnePlus 8T-eigenaren hebben abnormale gegevens over de batterijstatus verkregen die zijn geretourneerd door de diagnostische app. Zelfs op nieuw aangeschafte apparaten wordt 92% -93% van de resterende gezondheid weergegeven, terwijl u een percentage zou moeten hebben dat bijna 100% benadert. De reden ligt voor de hand: de app is nog niet gekalibreerd voor OnePlus 8T.

23 / 11 - Een bug op OnePlus 8T betreft Visual Comfort, de functie waarmee de kleurtemperatuur en helderheid kunnen worden gewijzigd voor een comfortabeler zicht. Er zijn mensen die problemen hebben met de schermvergrendeling en worden gedwongen de smartphone opnieuw op te starten om deze weer correct te laten werken (1). Maar er zijn ook mensen die melden dat Visual Comfort niet werkt met het Always-On Display, waarbij een afwijkende blauwe tint wordt toegepast (1, 2). Ten slotte werkt het voor anderen niet zoals het zou moeten, en wordt het zichzelf gedurende een bepaalde tijd gedeactiveerd (1, 2, 3, 4).

18 / 11 - Nieuwe rapporten praten over weergaveproblemen voor OnePlus 8T (1, 2, 3, 4). In dit geval praten gebruikers over problemen met vertraging en gebrek aan waarneming van aanraking in sommige specifieke delen van het scherm, vooral onderaan.

16 / 11 - Verschillende eigenaren van OnePlus 8T hebben het verschijnen van een abnormale roze tint gemeld op foto's die zijn gemaakt in Nightscape-modus. Hier vind je alle details.

06 / 11 - De Always-On Display-functionaliteit die op de OnePlus 8T is gemonteerd, mist Bitmoji-modus, hoewel dit wordt aangegeven op de productpagina op de officiële website. Na klachten van gebruikers heeft een moderator bevestigd die zal worden hersteld met de volgende update.

29 / 10 - Met de komst van OxygenOS 11 zijn eigenaren van OnePlus 8T softwarefouten tegengekomen met betrekking tot biometrische ontgrendeling, camera en meer. Hier vind je alle details.

OnePlus 8 en 8 Pro

23 / 12 - Sommige OnePlus 8-bezitters kunnen de schermopname niet starten vanuit Quick Toggles (1). Een andere bug verhindert echter het wijzigen van de stijl van de klok in het Always-On Display (1). In beide gevallen zijn het problemen gerelateerd aan OxygenOS 11 waaraan wordt gewerkt.

17 / 12 - Een vreemde bug treft de OnePlus 8 Pro-camera. Een gebruiker meldde een anomalie met betrekking tot de behandeling van de huid, die blauw werd in plaats van de oorspronkelijke kleur (1). Er zijn ook mensen die een onjuist schaalprobleem melden van de interface die de grafische elementen op een bizarre manier verplaatst (1). Ten slotte voorkomt een bug in de Weer-app dat gebruikers de stad waarin ze zich bevinden kunnen instellen zonder de hulp van GPS (1).

27 / 11 - De update naar OxygenOS 11.0.2.2 introduceerde een bug waardoor het scherm in de liggende modus vastloopt en niet terugkeert naar de verticale (1, 2, 3, 4, 5). Een bug die al is ontdekt ten tijde van de open bèta 4 en die verschijnt bij gebruik van sommige apps, zoals in het geval van YouTube en Prime Video.

06 / 11 - Net als bij de 8T hebben eigenaren van OnePlus 8 en 8 Pro ook problemen met de Nightscape-modus. In de paragraaf "OnePlus 8T" vind je alle details.

09 / 11 - De laatste update van OxygenOS 11.0.1.1 de werking van VoLTE- en VoWiFi-connectiviteit op OnePlus 8 en 8 Pro (1, 2, 3). De bugfix is ​​in de maak en zou bij de volgende update moeten verschijnen.

03 / 11 - Sommige gebruikers melden flikkeringsproblemen bij het gebruik van het aanraakscherm (vooral in games) op OnePlus 8 en 8 Pro, beide met OxygenOS 10 en 11. Het rapport is overgedragen aan het OnePlus-ontwikkelingsteam.

30 / 10 - De update naar OxygenOS 11 leidt tot een hoger energieverbruik voor degenen die het op OnePlus 8 en 8 Pro hebben geïnstalleerd (1, 2, 3, 4, 5, 6). Dit lijkt te gebeuren in de standby-modus, dat is wanneer de telefoon in de zogenaamde "twaalf”Om de aanklacht te behouden. Een probleem dat al aanwezig was bij de Open Beta 3 maar dat met de stabiele release niet lijkt te zijn opgelost.

25 / 10 - Sommige gebruikers melden een OxygenOS 11-bug op OnePlus 8, d.w.z. het onvermogen om secundaire apps te openen via een snelkoppeling tijdens het gebruik van het gesplitste scherm.

21 / 10 - De OxygenOS 11 crasht de Berichten-app op OnePlus 8 en 8 Pro. Het bedrijf werkt aan een oplossing die het probleem oplost: probeer tijdens het wachten het app-pictogram ingedrukt te houden en selecteer "Info / opslag-app ' en klik “Cache / Opslag wissen'.

12 / 10 - Gebruikers die OnePlus 8 en 8 Pro hebben geüpdatet naar de nieuwste OxygenOS 11, hebben verschillende softwareproblemen met Bluetooth, Galerij, gaming, crashes en andere bugs. Hier vind je alle details. Verder zijn er ook mensen die de Flashlight en de Camera-app niet kunnen gebruiken, evenals het onvermogen om te bellen en gebeld te worden. Ten slotte kan het proberen om het kleuraccent van de instellingen te veranderen, resulteren in een onverwachte vergrendeling van het apparaat.

OnePlus 7, 7 Pro, 7T en 7T Pro

1 / 12 - Modellen uit de OnePlus 7- en 7T-serie hebben problemen met USB Type-C naar 3,5 mm mini-jack ingangsadapters 1, 2, 3, 4, 5, 6). De laatste updates OxygenOS 10.0.10 e 10.0.15 ze lijken de compatibiliteit met adapters van derden "verbroken" te hebben.

1 / 12 - Naast de problemen van audio-adapters, brengen de eerder genoemde OxygenOS-builds ook autonomieproblemen met zich mee. Na het updaten hebben zowel de OnePlus 7-serie als de 7T-serie het verbruik op een abnormale manier verhoogd (1, 2, 3, 4, 5, 6).

24 / 11 - Na het installeren van de update naar OxygenOS 10.3.6, werken de eigenaren van OnePlus 7T en 7T Pro niet langer met de app Telefoon (1, 2, 3). Met de release van de update naar de OxygenOS 10.0.15 de oplossing van het probleem wordt aangegeven in zijn changelog.

21 / 10 - Wat betreft de OxygenOS 10, hebben degenen die modellen uit de OnePlus 7- en 7T-serie gebruiken dezelfde crashproblemen als de Berichten- en klok-app. Hier vind je alle details.

OnePlus 6 en 6T

1 / 12 - Gebruikers die er een tussen OnePlus 6 en 6T in handen hebben, hebben problemen met de OnePlus-lidmaatschapsservice, die blijft stoppen (1, 2, 3, 4, 5). De bug verscheen na de update naar OxygenOS 10.3.7.

OnePlus 5 en 5T

17 / 12 - Een bug treft de OnePlus 5 en 5T camera, met onverwachte bevriezingen na het maken van foto's en vooral video's (1, 2, 3, 4). Er zijn ook mensen die melden dat de video's niet worden opgeslagen en eindigen met de smartphone die onherstelbaar crasht. De ontwikkelaars zijn hiervan op de hoogte gesteld en hopelijk lossen ze het snel op.

OnePlus North

15 / 12 - Zelfs na het updaten naar OxygenOS 10.5.9lijkt het probleem van ontbrekende meldingen aan te houden wanneer OnePlus Nord in stand-by staat en is verbonden via een Wi-Fi-netwerk (1, 2, 3, 4).

24 / 11 - Sommige eigenaren van OnePlus Nord melden dat de verbinding op SIM 2 is verbroken, waardoor het onmogelijk is om verbinding te maken met het netwerk (1, 2, 3, 4, 5). Als we dieper gaan, lijkt de bug te verschijnen bij het verlaten van een game die op de smartphone is gestart. Om dit te voorkomen, trekt u het meldingsgordijn omlaag en deactiveert u de gamingmodus voordat u de game sluit.

17 / 11 - Ondanks dat dit wordt aangegeven in de officiële specificaties, heeft OnePlus Nord een bug waardoor het geen 4K-video's kan opnemen met 60 fps met de selfiecamera (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7). Als je dit probeert, wordt de app plotseling gesloten en krijg je de volgende foutmelding: "Kan geen video opnemen omdat de app al in gebruik is. Wis achtergrond-apps en probeer het opnieuw". Er zijn mensen die het eenvoudig hebben kunnen oplossen door de smartphone opnieuw op te starten, maar slechts tijdelijk, waardoor de fout na een paar uur opnieuw wordt weergegeven.

10 / 11 - Volgens rapporten (1, 2, 3, 4, 5, 6), bijwerken naar OxygenOS 10.5.9 gecompromitteerde connectiviteit op OnePlus Nord. Ondanks de actieve dataconnectiviteit vindt er geen navigatie plaats. Het lijkt mogelijk tijdelijke oplossing wordt gedaan door eenvoudig de vliegtuigmodus in en uit te schakelen, maar zal waarschijnlijk in een toekomstige update worden opgelost. Verder zijn er na deze update ook problemen met telefoongesprekken, met de stem die komt en gaat.

03 / 11 - Degenen die OnePlus Nord bezitten, hebben problemen met het niet kunnen spelen van de beroemde Among Us. Als je het probeert op te starten, loopt het apparaat vast en wordt de verbinding soms zelfs verbroken. In overeenstemming met gerapporteerd op Reddit, wie deze bug heeft, kan het oplossen door via een wifi-netwerk te spelen in plaats van via 4G. Niet echt een effectieve oplossing, maar een kleine patch in afwachting van een oplossing.

28 / 10 - OnePlus Nord heeft nog steeds de vervelende bug die het correct gebruik van Bluetooth verhindert. Hier vind je alle details.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .