Huawei: de VS trekt de licentie van Intel in, en meer

intel

Il 15 september 2020 naderende en toekomstige bevoorrading van Huawei ze hebben een zekere haast nodig, vooral bij het vinden van leveranciers. Zelf MediaTek streeft ernaar te bereiken toestemming van de VS. voor chipset, Samsung wil hetzelfde pad volgen voor i tonen te leveren aan de Chinese reus.

18 / 01 update: Het lijkt erop dat Huawei opnieuw centraal staat in de gedachten van Trump, dit keer met betrekking tot de relaties met Intel en andere bedrijven in de sector. Vind alle details onderaan het artikel.

Huawei: Samsung Display hoopt toestemming te krijgen van de VS.

huawei samsung display autorisatie gebruik 2

Volgens media buiten de China, de dochteronderneming van Samsung Electronics, Samsung display, oude leverancier van Huawei op het gebied van displays voor hem smartphone, in tegenstelling tot zijn belangrijkste concurrent op de markt LG Display, wil de panelen aan het Chinese merk blijven leveren, ondanks de Ban USA, en vraagt ​​daarom om de speciale vergunning.

In feite LG Display verklaarde dat, zijnde de leveringen a Huawei niet zo enorm, de beperkingen wegen niet op de winst en kunnen daarom nog steeds zonder. De vraag van Samsung display, die bij de Chinese reus een van de grootste klanten heeft en ons daarom niet zou verliezen poco. Het merkwaardige is om te zien hoe het moederbedrijf, Samsung Electronics, samen met een geheugenleverancier zoals Hynix, het merk Ren Zhengfei niet zal blijven leveren terwijl de dochteronderneming bereid is om zijn panelen in de toekomstige apparaten van het bedrijf te brengen.

Zeker is dat voor 15 september 2020 vele knopen tot een hoogtepunt zullen moeten komen, waarbij Huawei toeschouwer blijft van een steeds complexere situatie.

27 / 10 update

Het is officieel: de VS hebben groen licht gegeven voor de commerciële overeenkomst tussen Huawei en Samsung. Het Koreaanse bedrijf heeft speciale licenties verkregen, nodig om de blokkade van het Amerikaanse verbod te omzeilen. Het is in alle opzichten het eerste Zuid-Koreaanse bedrijf dat succesvol is en zo schermen aan Huawei kan blijven leveren. Omgekeerd zijn LG Display en SK Hynix nog steeds stevig door de opname van het Chinese bedrijf in de entiteitenlijst.

Volgens ingewijden vloeit het Amerikaanse besluit om Samsung van bovengenoemde licenties te voorzien voort uit het feit dat beeldschermen minder gevoelig zijn dan halfgeleiders. Bovendien zou het bestaan ​​van BOE en andere Chinese bedrijven het veel gemakkelijker maken om de toeleveringsketen van Samsung Display te vervangen.

29 / 10 update

Naast Samsung blijkt dat Huawei toestemming heeft gekregen om de producten af ​​te nemen Sony e Omnivision. Hier hebben we het natuurlijk niet over displays maar over fotografische sensoren, absoluut essentieel voor het bouwen van een smartphone. Tot op heden heeft het merk deze twee bedrijven zelfs veel uitgebuit door een Sony-hoofdsensor op zijn eersteklas apparaten te monteren.

Volgens de Financial Times worden licentieaanvragen meestal afgewezen, vooral als de betrokken componenten naar 5G kunnen verwijzen. In het geval van camera's, maar ook voor beeldschermen, zou dit probleem niet moeten optreden, omdat het niets te maken heeft met de nieuwe netwerkstandaard.

02 / 11 update

Na het verkrijgen van toestemming om levering van de displays aan te vragen Samsung, de sensoren Sony CMOS e Omnivision, Huawei erin geslaagd om de USA licentie voor beide componenten Intel, beide voor de componenten AMD. Dit vertaalt zich in het aanbod van chipsets voor notebooks waarvan Huawei met zijn eigen tot de meest interessante spelers op de markt behoort MateBook.

Naast de twee giganten van computerhalfgeleiders, Huawei slaagde erin de gedeeltelijke levering te bemachtigen, maar we hebben u er al over verteld, door TSMC die echter alleen verwijst naar chipsets tot 28 nm, dus niet de krachtigere zoals die a 5 nm, dat is ik Kirin 9000. Dit sluit echter niet uit dat sappig nieuws de komende dagen niet kan komen.

Huawei kan niet meer "communiceren" met Intel | Update 18/01

Onlangs heeft Trump opnieuw besloten om over gesproken te worden door de verleende licenties in te trekken Intel om bij te tanken Huawei van nieuwe chipsets. Het lijkt er echter op dat dit lot binnenkort ook andere Amerikaanse giganten kan raken, die in het verleden onder verlenging met Huawei zelf op de markt mochten komen.

Dit zou weer een lage klap zijn voor de regering-Trump, die binnen een paar dagen officieel moet wijken voor Biden. Er gaan ook geruchten dat Intel slechts een van de vele bedrijven is die de klap zullen voelen: ook Kioxia Corp (Japanse fabrikant van flashgeheugenchips) wordt getroffen door dit verbod.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .