OnePlus verslaat Samsung en Apple: het is de enige die groeit in het Westen

Het is voor iedereen duidelijk dat 2020 een moeilijk jaar is geweest, zowel sociaal als economisch, maar er zijn producenten die dat wel willen OnePlusze boekten echter goede resultaten. Het door Carl Pei opgerichte bedrijf heeft bewezen bijzonder sterk te zijn in het Westen. Zoals de marktanalyse van Counterpoint Research meldt, was het van kracht het enige groeiende bedrijf in de VS.. Door de gegevens die in 2019 zijn verzameld te vergelijken met die van 2020, heeft OnePlus het beter gedaan dan de concurrentie, die meer lijdt in termen van jaarlijkse groei.

De Amerikaanse markt verwelkomt OnePlus met open armen: de verkoopcijfers bewijzen het

De paragraaf Contrapuntonderzoek is nogal verklarend. Als we de verkoopcijfers van 2019 en 2020 tegen elkaar afzetten, komt OnePlus als winnaar uit de bus met een mooie + 163%. Integendeel, alle andere merken die op Amerikaanse bodem actief zijn, zijn min of meer in overboeking. Te beginnen met Apple en Samsung, respectievelijk met -3% en -5%, tot LG en Alcatel met een significantere -19% en -25%. Om nog maar te zwijgen van Google en Motorola met -57% en -66%, twee merken die van oudsher altijd sterk afhankelijk waren van de Noord-Amerikaanse markt. Eindelijk, in de wachtrij is er Coolpad met een geluid -80%.

oneplus groei VS 2020

Wat leren deze gegevens ons? Eigenlijk twee dingen. De eerste is hoe belangrijk de invloed is van operators in sommige markten, voornamelijk in de VS. Als OnePlus deze groei heeft geregistreerd, is dat ook te danken aan de afspraken die zijn gemaakt met T-Mobile in 2018, Spring in 2019 en tenslotte Verizon in 2020. Zoals Counterpoint stelt: "T-Mobile blijft de belangrijkste verkoopbron voor OnePlus, met OEM-verdubbeling met nieuwe goedkope apparaten die nu ook beschikbaar zijn in prepaid-kanalen". De tactiek was om klanten aan te trekken die ontevreden waren over reguliere merken, dankzij de topklasse die duur maar niet zo duur is als die van hen.

Het andere om te overwegen is dat OnePlus, in tegenstelling tot de andere merken in de ranglijst, zijn jeugd als voordeel heeft. Omdat het veel minder op de markt is, is het gemakkelijker om groeiende aantallen te registreren, bovendien zo substantieel. De echte test van de 9 zal over een paar jaar plaatsvinden, als en wanneer het bedrijf erin is geslaagd zich permanent in de VS te vestigen. Ook omdat elders de concurrentie veel heviger is, zoals blijkt uit de aanstaande demonstratie prijsverlaging voor de Nord-serie.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
brochure