Oppo X 2021: onze handen op de oprolbare telefoon PROTOTYPE

OnePlus Nord N10

Geen vouwen of vlekken in het midden en een scherm dat naar behoefte van formaat verandert. Dit is in wezen deOppo X 2021, het concept dat de Chinese reus tijdens zijn laatste presentatie-evenement vooraf had bekeken en dat, vreemd maar waar, we de gelegenheid hadden om een ​​voorbeeld te bekijken.

En ok, de term 'proberen' is misschien een groot woord, aangezien het bedrijf ons de mogelijkheid heeft gegeven om het ongeveer een half uur te gebruiken, een zeer korte tijd om de voor- en nadelen van het concept echt te kunnen beoordelen (en van veel technologie) die deOppo X 2021, maar meer dan genoeg om een ​​idee te bevestigen dat ik al een tijdje in gedachten had.

Het feit dat het bedrijf heeft besloten om zijn gloednieuwe concept van smartphone die oprolt (of, oprolbare telefoon), is een tastbaar bewijs van de verandering van tempo van Oppo in Italië​ En geloof me, het bedrijf dat in het nu verre 2004 door Tony Chen is opgericht, heeft alle kaarten op tafel liggen om, vooral in de Bel Paese, de “nieuwe Huawei” te worden, zowel qua innovatie als qua verkoop.

Oppo X 2021: onze preview-test van de oprolbare telefoon

De realiteit is dat Oppo niet het eerste en enige bedrijf was dat sprak over smartphones die oprollen. Ook TCL, gevolgd doorLG oprolbaar, met een paar maanden over, toonden ze hun concept van oprolbare telefoon, met het verschil echter dat die van Oppo het produceerden en het, zij het voor een zeer korte tijd, aan journalisten toevertrouwden. En ja, het is nog steeds een concept, maar Oppo's zet was briljant.

Kom funziona

In een notendop, de eigenaardigheid vanOppo X 2021 het is een display Flexibele OLED die, dankzij een reeks gepatenteerde technologieën, die we binnenkort zullen bespreken, in staat is te "stromen" en te passeren van 6.7 "tot 7.4" in seconden. Natuurlijk, in termen van blote en onbewerkte duimreizen is het geen enorm verschil, maar ik kan je al vertellen dat de gebruikerservaring het verandert radicaal wanneer de gebruiksruimte wordt "vergroot".

Om de "magie" te creëren, maak er gewoon een veeg over de aan / uit-knop geplaatst op het rechterframe van het apparaat, en het scherm zal van formaat veranderen dankzij drie hoofdelementen, geboren uit patenten die eigendom zijn van Oppo: het bedrijf heeft het mechanisme voor voorbij 100.000 openingen en sluitingen en, op basis van twee berekeningen, gezien een nogal intensief gebruik, volgens wat door Oppo is verklaard, is het mechanisme gegarandeerd voor poco minder dan 3 jaar.

Het geheel is bezield door Rolmotor, twee rolmotoren die het bedrijf ad hoc heeft gemaakt om het scrollen van het scherm met eenconstante krachtoutput en een spanning die gelijkmatig over het scherm wordt verdeeld: in het apparaat beweegt het flexibele display langs de centrale as en dankzij een peiling met cursor wordt de beweging in zeer weinig ruimte beheerd.

Er is ook een mechanisme dat voorkomt dat het scherm naar binnen klapt. Het is een soort "2-in-1 plaat“Die is gebaseerd op twee zijsteunen met een kamstructuur: wanneer de display gesloten is, komen de twee substraten samen, terwijl wanneer de display open is, ze verschuiven om het paneel te ondersteunen om kreuken te voorkomen. Er is ook een dynamisch chassis, op zijn beurt samengesteld uit een vast frame en een verschuifbaar frame, dat als doel heeft de inrichting verder te beschermen.

Ten slotte wordt bescherming ook gegarandeerd door de Wark Track​ Een laminaat van hoogwaardig staal, dat 0.1 mm dik is en een beweging volgt die sterk lijkt op die van een baan.

Afgezien van alle caratteristiche tecniche gerelateerd aan processor, RAM etc, in het prototype is er een module a drie achterste camera's die twee TOF 3D-sensoren en een enkele traditionele camera integreert. Maar nogmaals, als concept zou het geen zin hebben om de megapixels te specificeren. Ook omdat er voorlopig geen camera voor selfies is.

Wat ik je kan vertellen is dat, ondanks dat het in de nabije toekomst geen commercieel product is, het schuifmechanisme al in staat is om een goed gevoel van stevigheid​ Bovendien zou het concept nieuwe scenario's kunnen openen met betrekking tot de opstelling van de antennes, en vooral de luidsprekers: de audiokwaliteit van het geïntegreerde luidsprekersysteem is al absoluut hoog, met perfect uitgebalanceerde frequenties en een zeer aangenaam ruimtelijk effect.

Nell 'Oppo X 2021 Er is ook een aangepaste versie van ColorOS, die is aangepast om zich aan te passen aan de twee verschillende schermformaten, en die animaties gebruikt die mooi zijn om naar te kijken, maar die tijdens de overgang misschien nogal "traag" lijken. In een notendop, de ColorOS door Oppo X 2021 het maakt gebruik van een smartphone-interface met een 6.7 ”scherm en een tabletinterface met een scherm ingesteld op 7.4”.

Afhankelijk van de schermconfiguratie zullen de startpagina, het instellingengedeelte, de camera-applicatie-interface enzovoort veranderen. Maar de aanpassing was niet alleen gericht op het besturingssysteem: het kan bijvoorbeeld bekijk een video op YouTube en open het scherm om te genieten van een grotere afbeelding, of je kunt ook games spelen zoals PUBG met het uitgebreide scherm, om meer ruimte beschikbaar te hebben en een meer meeslepende game-ervaring.

Er is ook een modus Dubbel scherm, waarmee u twee applicaties tegelijkertijd kunt uitvoeren, die naast elkaar staan ​​en onbeperkt kunnen worden gebruikt.

Verkoopdatum in Italië - Oppo X 2021

Momenteel is er geen verkoopdatum in Italië voor de nieuwe Oppo X 2021​ Voorlopig blijft de oprolbare telefoon van het bedrijf een prototype en als zodanig is het ook vrij moeilijk om het duidelijk te kunnen beoordelen.

Waarom ja, de smartphone die we moeten proberen, is mooi zwaar en dik, heeft een cameramodule die misschien niet kan concurreren met de huidige foldables en het echte gemak van het gebruik van zo'n smartphone moet nog worden geëvalueerd.

Zoals altijd is bij het omgaan met bepaalde vormfactoren zoals deze alles in handen van de ontwikkelaars die hun apps zullen moeten aanpassen aan een dergelijk scherm of, in ieder geval, het is het bedrijf dat zal moeten nadenken over een aanpassingssysteem gedwongen toepassingen.

Voorlopig natuurlijk er is nog werk aan de software: split-screen werkt bijvoorbeeld alleen horizontaal en er zijn van tijd tot tijd enkele bugs.

Maar hey, petje af lieve Oppo want ondanks dat het nog maar een prototype is, is de bouwkwaliteit er zeker al van zeer hoog niveau en, eerlijk gezegd, het zendt een veel grotere stevigheid uit dan die van de eerste Galaxy Fold van Samsung.