Als u deze QR-app heeft geïnstalleerd, verwijdert u deze: deze bevat malware

Streepjescodescanner malware android

We hebben het er vaak over gehad veiligheid in de wereld Android, zoveel om op te trekken een lijst met fabrikanten die patches het meest updaten. Bovendien streeft Google steeds meer naar het verfijnen van de bescherming van de privacy van gebruikers en de nieuwe instellingen van Android 12 zijn er een voorproefje van. Het kan echter gebeuren dat een applicatie aan de bediening van de Play Store ontsnapt en met malware aan boord komt van miljoenen apparaten: dit is wat er gebeurde met Barcode Scanner en als je deze app hebt geïnstalleerd, verwijder deze dan van je apparaat.

Barcodescanner verwijderd uit Play Store vanwege malware

Streepjescodescanner malware android

Het rapport komt uit Malwarebytes: Het onderzoeksteam meldde de schadelijke software aan Google, die de app onmiddellijk verwijderde Barcode Scanner uit de Play Store. Het kan duidelijk nog steeds worden geïnstalleerd op de smartphones van verschillende gebruikers: in dit geval kan Big G niet tussenkomen en moet de verwijdering noodzakelijkerwijs handmatig gebeuren. Maar wat is er gebeurd?

Zoals de naam al doet vermoeden Barcode Scanner is een applicatie waarmee u QR- en barcodes kunt scannen. De betreffende software heeft een bijwerken in de maand December, die een code gevaarlijk, niet aanwezig in eerdere versies. De update bleef ook onopgemerkt door de radar van Play Protect maar het team van Malwarebytes slaagde erin het kwaadaardige nieuws te ontdekken: de app had een malware, klaar om de telefoons van gebruikers te infecteren.

De meest serieuze gegevens zijn afgeleid van het digitale certificaat van de update: het was de ontwikkelaar zelf, LavaBird LTD, om de malware in te voegen. Eenmaal geïnstalleerd, begon de app te bombarderen met adware en verschillende omleidingen naar ongewenste websites, zoals ook te zien is in de video hierboven.

Zoals in het begin al gemeld, heeft Google de app al verwijderd Barcode Scanner aangeklaagd door de Play Store. Als je deze software hebt geïnstalleerd, verwijder deze dan onmiddellijk, maar meer in het algemeen, let altijd op de apps en vertrouw alleen op "bekende" ontwikkelaars.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .