Duty Revolution: je betaalt binnenkort zelfs minder dan € 22 (Update)

China douanerechten

Het hing al een paar jaar in de lucht, maar nu de verhoging van de douanerechten door de Europese Unie. Dat hebben de bevoegde autoriteiten van de EU bepaald, om te beginnen vanaf zomer 2021worden de zogenaamde "btw-de-minimis" afgeschaft. Kortom, over een paar maanden worden de rechten berekend zelfs bij aankopen onder € 22, een lelijke tegel voor internationale shoppers en e-commerce. Ja, want de regel zal niet alleen gelden voor zendingen vanuit Azië, maar ook naar alle landen buiten de Europese Unie, Inclusief het Verenigd Koninkrijk.

Er zijn verschillende wijzigingen voorzien in de plannen van de Europese Unie om het hele proces van invoer van niet-Europese producten te verbeteren en te stroomlijnen. Beginnend vanaf 15 maart 2021, gaat het vernieuwde uniforme plan van start Invoercontrolesysteem 2, waardoor verkopers gedetailleerde douane-informatie over goederen moeten verstrekken voordat ze in Europa aankomen. Het doel is om een ​​uniform platform te creëren waarin alle gegevens met betrekking tot geïmporteerde zendingen passeren, om alles transparanter en beter controleerbaar te maken.

De Europese Unie scherpt afspraken over douanerechten aan en niet alleen vanuit China

Het zal in eerste instantie alle luchtpost bestrijken en zich vervolgens uitbreiden tot zendingen over zee, over de weg en per spoor in 2023 en 2024. Dit is een aanzienlijke verandering en een die gevolgen zal hebben die niet over het hoofd mogen worden gezien. In een notendop, als de gevraagde informatie ontbreekt, wordt er geen douane-inklaring uitgevoerd en de zending blijft bij de douane in afwachting van verdere controles. Dit betekent geen simpele woorden meer als "Gift"Of"Telefoon*"Om mogelijke controles en bijgevolg rechten op goederen te omzeilen die duurder zijn dan aangegeven.

China douanerechten

De andere grote verandering, die we aan het begin van het artikel noemden, betreft het economische deel. De Europese Unie heeft besloten de Douanecodex van de Unie uit 2013 te herzien en strengere limieten op te leggen aan de berekening van douanerechten. Allereerst moet worden gespecificeerd dat bij "invoerrechten" meestal twee verschillende belastingen worden samengevat: de ene is de btw, de andere is de daadwerkelijke douanerechten. Beginnend vanaf1 Juli 2021, het zal zijn de limiet voor btw-vrijstelling verwijderd op geïmporteerde producten dus u betaalt zelfs onder de € 22, - BTW 22%, een bedrag waaronder tot nu toe niet is meegerekend. Wat de invoerrechten betreft, deze blijven echter alleen van toepassing op zendingen van meer dan € 150, -. Alle maatregelen die de EU zal nemen om ongelijkheid tussen Europese en Aziatische bedrijven te voorkomen, die historisch gezien voordelig zijn in de handel in elektronische producten, vooral tegen lage kosten.

Wat zijn de concrete veranderingen?

Wat betreft de totstandkoming van het ICS 2-plan: het is een wijziging die vooral van invloed zal zijn op verkopers, die bij de aangifte van de verzonden goederen strengere regels zullen moeten volgen. Wat zeker is, is dat de douanecontroles naar verwachting strenger zullen zijn, waardoor de timing kan worden verlengd. Het is nog niet zeker, we komen er pas achter als de nieuwe regels van kracht zijn.

Voor degenen die kopen bij Chinese winkels met Europese magazijnen, verandert er niets​ Omdat de objecten al op Europese bodem aanwezig zijn, wordt hierop geen heffing geheven. Degenen die kopen in Chinese winkels met Aziatische magazijnen (China, Hong Kong, enzovoort), zullen moeten vertrouwen op soorten zendingen waarbij de betaling van de douane is inbegrepen. In het geval van BangGood is dat bijvoorbeeld de Priority Line en BangGood Express. De aanwezigheid van dergelijke zendingen is echter ter beoordeling van de verkoper, hoewel de nieuwe regels hem kunnen stimuleren om ze vaker te doen.

Ons advies is om volg ons op GizDeals​ Niet alleen om de laatste aanbiedingen te hebben, maar vooral ook omdat wij geven aan welke zendingen te gebruiken om nare verrassingen bij de douane te voorkomen.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .