Hoe de Fastboot-modus te openen op Xiaomi, Huawei, OnePlus en Samsung

hoe de fastboot-modus xiaomi huawei oneplus samsung te activeren

Wanneer je je dieper in de softwarewereld van Android begeeft, is een van de meest genoemde elementen de Fastboot-modus en vandaag leg ik uit hoe je het op smartphones invoert Xiaomi, Huawei, OnePlus, Samsung ed OPPO​ Ja, want hoewel het vaak alleen voor Xiaomi wordt benaderd, is deze modus in principe hetzelfde voor alle Android-smartphones. Dit komt omdat het in feite een hoeksteen is van de mobiele besturingssoftware van Google. Het is in feite een protocol dat deel uitmaakt van het Android SDK-pakket, dat meestal wordt gebruikt voor bepaalde softwarebewerkingen die aan een computer zijn gekoppeld.

Wat is de Fastboot-modus en hoe u deze invoert op Android-smartphones

Waar is de Fastboot-modus voor?

Laten we aannemen dat de meeste mensen niet eens weten dat hun smartphone een Fastboot-modus heeft en deze waarschijnlijk nooit zullen gebruiken. Dit komt omdat het een modus is die uitsluitend in twee gevallen wordt gebruikt: als assistentie of als u wat modding wilt doen, twee omstandigheden die niet bepaald gebruikelijk zijn voor de gemiddelde gebruiker.

Samenvattend kan de smartphone opstarten in drie hoofdmodi: standaard opstarten, herstelmodus en Fastboot-modus. Deze laatste maakt deel uit van de Android-bootloader (de partitiecontroller van de telefoon) en beheert het bijbehorende communicatieprotocol tussen smartphone en pc en kan voor verschillende taken worden gebruikt. In de eerste plaats om het te doen ontgrendelen van de bootloader, Maar ook update het systeem, installeer ROM e repareer de software bij storingen.

Juist gezien de relevantie ervan, zal ik in deze gids uitleggen hoe je toegang krijgt tot de Fastboot-modus met de verschillende merken die we voornamelijk op de markt vinden. Deze omvatten Xiaomi, Huawei, OnePlus, OPPO, Samsung en alle gerelateerde submerken.

Xiaomi / Redmi / POCO / Zwarte haai

Fastboot-modus met sleutels

De geïllustreerde procedure is voor smartphones Xiaomi en uiteraard ook die van de verschillende submerken redmi, POCO e Black Shark​ Om de Fastboot-modus te openen, houdt u de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag samen ingedrukt, zowel uit als aan. Laat de toetsen los als je het relatieve logo ziet met de Mitu die de groene robot repareert.

YouTube-speler

Om de Fastboot-modus te verlaten, houdt u de aan / uit-knop een paar seconden ingedrukt.

YouTube-speler

Huawei / Honor

Wat Xiaomi betreft, ook in dit geval is de procedure voor het activeren van de Fastboot-modus van toepassing op beide terminals Huawei dan die Eren, althans tot nu toe. Met de scheiding van de merken die plaatsvond tussen 2020 en 2021, is het niet zeker dat er geen wijzigingen kunnen plaatsvinden. Dat gezegd hebbende, vergeleken met Xiaomi is de activeringsmethode anders. Houd vanuit de stand de toets Volume omlaag ingedrukt en sluit deze via een USB-kabel aan op uw computer: het kan een paar seconden duren, maar laat de toets alleen los als u zich in de Fastboot-modus bevindt, ook wel de reddingsmodus genoemd.

YouTube-speler

Om de Fastboot-modus op Huawei en Honor te verlaten, houdt u de aan / uit-knop een paar seconden ingedrukt.

YouTube-speler

OnePlus

Nu zal ik uitleggen hoe je de Fastboot-modus op smartphones kunt openen OnePlus​ In dit geval is de eerste stap om de smartphone uit te schakelen. Houd vanuit uit de aan / uit-knop en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt. Als je het OnePlus-logo ziet verschijnen, kun je deze laten staan. Selecteer de Engelse taal en u komt in het hoofdscherm van de opstartmodus. Selecteer 'Geavanceerd"En dan"Herstart naar fastboot”Om de Fastboot-modus te openen.

YouTube-speler

Om de Fastboot-modus te verlaten, gebruikt u de volumetoetsen om door de opties te bladeren en kiest u "Start"Of"Uitschakelen'.

YouTube-speler

Samsung

We sluiten af ​​met een ander merk dat tot de meest populaire merken op de telefoniemarkt behoort Samsung​ Schakel de smartphone uit en houd vanuit uit de aan / uit-knop en de volume-omhoogknop tegelijk ingedrukt om hem in de herstelmodus te starten. Eenmaal binnen gebruik je de volumetoetsen om omlaag te gaan naar 'Start opnieuw op naar bootloader“, Druk vervolgens op de aan / uit-knop om te bevestigen en de Fastboot-modus te openen.

Heeft u een Samsung met Android 11, dan is de procedure gewijzigd. Net als bij Huawei moet u de smartphone noodzakelijkerwijs via een USB-kabel op de pc aansluiten. Eenmaal verbonden, houdt u de aan / uit-knop en het volume omhoog samen ingedrukt, waarna de procedure hetzelfde is.

YouTube-speler

Als u de Fastboot-modus wilt verlaten, kunt u dit doen door de aan / uit-knop en de volume-omlaagknop een paar seconden tegelijk ingedrukt te houden.

YouTube-speler

OPPO / Realme

Helaas is in het geval van OPPO en Realme de Fastboot-modus in de fabriek gedeactiveerd, daarom is het niet mogelijk om er toegang toe te krijgen, noch door op de toetsen te drukken, noch door ADB te gebruiken.


Fastboot-modus vanaf pc

Als u de fysieke sleutels niet kunt gebruiken (misschien werken ze niet), kunt u de Fastboot-modus nog steeds starten, zelfs zonder deze. Om dit te doen, moet u allereerst de ontwikkelaaropties op uw smartphone activeren en vervolgens de "USB Debugging'.

Verbind nu de smartphone via USB met uw pc en download ADB (Android Debug Bridge) naar de computer van de officiële site​ Zodra de bestanden zijn uitgepakt uit het ZIP-archief, gaat u naar de "platform-gereedschappen"En houd de Shift-toets ingedrukt, klik met de rechtermuisknop en selecteer"Open hier het PowerShell-venster​ Om te controleren of de pc en smartphone zijn verbonden, typt u de opdracht 'adb apparaten”En je zou een alfanumerieke afkorting moeten krijgen. Typ nu het volgende commando: "Adb reboot bootloader”Om het opnieuw te starten in de Fastboot-modus.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.