Hoe de herstelmodus te openen op Xiaomi, Huawei, OnePlus, OPPO en Samsung

hoe de herstelmodus te openen xiaomi redmi huawei honor oneplus oppo realme samsung

In een paar dagen hebben we het over gids gehad Fastboot-modus, terwijl we ons vandaag concentreren op een soortgelijk element: de Herstelmodus. Als je ernstige softwareproblemen hebt gehad, ben je deze alternatieve opstartmodus mogelijk al tegengekomen. Dankzij de flexibiliteit die wordt geboden door het open source-systeem van Android, is het mogelijk om te profiteren van extra functies zoals deze, die zowel nuttig zijn voor nerds als voor degenen die een probleem moeten oplossen. Precies om deze reden wil ik in de gids van vandaag uitleggen wat deze modus is en hoe u deze kunt openen vanaf uw Android-smartphone, of het nu is XiaomiHuaweiOnePlusOPPO o Samsung.

Wat is de herstelmodus en hoe u deze kunt openen op alle Android-smartphones

Waar is de herstelmodus voor?

Elke Android-smartphone heeft een intern geheugen dat is onderverdeeld in partities, die elk een specifiek doel hebben. Een daarvan bevat de herstelmodus en de gebruikersinterface, ontworpen voor situaties van nood en probleemoplossing. Deze alternatieve opstartmodus heeft het primaire doel van reset uw smartphone als er softwareproblemen of bugs zijn die het onbruikbaar hebben gemaakt. Het andere doel van opstarten in herstel is om update het systeem, software-update toepassen op het apparaat in kwestie. Er zijn ook extra opties die kunnen worden gedaan (hoewel niet op alle telefoons) tijdens herstel, zoals het starten van de Fastboot-modus en het opschonen van de cache.

In sommige gevallen heb je misschien ook wel eens gehoord van herstel op maat, zoals in het geval van TWRP, Maar dat is een ander verhaal. Vandaag zal ik me uitsluitend concentreren op het uitleggen hoe u er vanaf uw smartphone toegang toe krijgt, zodat u de bovengenoemde bewerkingen kunt uitvoeren. En maak je geen zorgen: het is een heel eenvoudige procedure, volg gewoon mijn instructies.

Xiaomi / Redmi / POCO / Zwarte haai

Laten we beginnen met een van de meest populaire en meest besproken merken op onze site, namelijk Xiaomi en zijn submerken: Redmi, POCO en Black Shark. Voor al deze is de procedure voor het openen van de herstelmodus altijd hetzelfde en er zijn er twee. De eerste, de standaard, bestaat uit het uitschakelen van de smartphone en het samen ingedrukt houden van de aan / uit-knop en de volume-omhoogknop.

De tweede bestaat uit de volgende procedure:

YouTube-speler
  • Ga naar "Systeeminstellingen / Info"En klik op de doos"MIUI-versie" linksboven
  • Klik herhaaldelijk op het MIUI-logo in het midden om de extra updatefuncties te activeren
  • Klik op de 3-ballen rechtsboven en selecteer 'Start opnieuw op in de herstelmodus"

Om de herstelmodus te verlaten, selecteert u de "Reboot”Vanuit het hoofdmenu.

YouTube-speler

Huawei / Honor

We gaan dan verder met het duo bestaande uit Huawei en Honor, nu officieel gescheiden maar waarvan de herstelmodus op dezelfde manier toegankelijk is. In beide gevallen, met de smartphone uitgeschakeld, houdt u de aan / uit-toets en de volume-omhoogtoets ingedrukt om er toegang toe te krijgen.

YouTube-speler

Om de herstelmodus te verlaten, klikt u op "Herstart”Op het hoofdscherm.

YouTube-speler

OnePlus

De procedure voor het openen van de herstelmodus verandert enigszins voor OnePlus-smartphones. Schakel uw smartphone uit door de aan / uit-knop en de volume-omlaagknop ingedrukt te houden.

YouTube-speler

Om de herstelmodus te verlaten, selecteert u in het hoofdscherm "Geavanceerd", daarna "Reboot'.

YouTube-speler

OPPO / Realme

Het is niet mogelijk om toegang te krijgen tot de Fastboot-versie, maar op OPPO en Realme is de herstelmodus vrij toegankelijk en op dezelfde manier. Nogmaals, terwijl de smartphone is uitgeschakeld, houdt u de aan / uit-knop en de knop Volume omhoog ingedrukt.

YouTube-speler

Om de herstelmodus te verlaten, klikt u op "Reboot'.

YouTube-speler

Samsung

Bij Samsung is het noodzakelijk om onderscheid te maken voor toegang tot de herstelmodus. Als u een model met Android 10 of eerder heeft en de smartphone is uitgeschakeld, houdt u de aan / uit-knop en de volume-omhoogknop tegelijk ingedrukt om het in de herstelmodus te starten. Als het daarentegen is bijgewerkt naar Android 11 en hoger, is de procedure hetzelfde, maar moet u het per se via USB op uw pc aansluiten.

YouTube-speler

YouTube-speler
⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.