Google Pay laten werken op gemodificeerde smartphones (SafetyNet Fix)

hoe u google pay-smartphone moddata safetynet fix laat werken

Als je de wereld kent van modding, dan weet je hoe complex de situatie is Google Pay en certificering SafetyNet​ Google introduceert al enkele jaren een protocol dat de veiligheid van de software in Android verifieert. In het geval dat deze test geen positief resultaat oplevert, blokkeert de software automatisch een hele reeks functies. Een daarvan is de mogelijkheid om onderweg te betalen, maar niet alleen: apps voor bankieren, social media, gaming, e-commerce en meer. Andere apps die niet goed werken zonder SafetyNet zijn bijvoorbeeld Netflix, Pokémon GO, Snapchat en Mario Run.

Hier is dus het hele panorama van gemodificeerde smartphones uitgesloten van deze functies, omdat het niet langer correct kan functioneren bij 360 °. Precies om deze reden wil ik in deze gids uitleggen wat de meest effectieve methode is om een SafetyNet-oplossing en weer in gebruik nemen Google Pay en soortgelijke systemen ook op gemodificeerde smartphones​ Deze methode is geldig voor alle telefoonmerken, of ze nu Xiaomi, OnePlus, OPPO, Realme, Huawei, Samsung enzovoort zijn.

Google Pay werkt niet meer? Hier is de SafetyNet-oplossing met Magisk

Wat is SafetyNet en hoe het werkt

SafetyNet-certificering is jaren geleden geïntroduceerd en maakt deel uit van de tools die zijn geïntegreerd in Google Play-services. De laatste bestaat uit een pakket API-bibliotheken voor Android, waartoe ontwikkelaars toegang hebben om compatibiliteit tussen services te creëren zonder de beveiliging in gevaar te brengen. Het is ook om deze reden dat smartphones zonder Google-servicescertificering, zoals in het geval van Huawei en Honor, niet slagen voor SafetyNet-tests. Concreet wordt de bibliotheek genoemd SafetyNet Attestation-API en is geïntegreerd zodat ontwikkelaars hun apps alleen op beschermde smartphones kunnen draaien. Op deze manier wil Google voorkomen dat gevoelige apps, zoals betalen, bankieren, enzovoort, worden gehackt.

Om te begrijpen of een smartphone betrouwbaar is, beoordeelt de SafetyNet Attestation-API de integriteit van het apparaat, zowel aan de software- als hardwarezijde. Als u in detail wilt weten hoe dit verificatieproces werkt, vindt u alle details op het Android officiële site​ Dit betekent dat de certificering niet kan worden verkregen van gemodificeerde smartphones, dat wil zeggen bootloader ontgrendeld en root-machtigingen verkregen.

Hoe SafetyNet-certificering te verifiëren

Laten we beginnen met te zeggen dat als je de bootloader hebt ontgrendeld en misschien ook rootrechten hebt verkregen, je de SafetyNet-certificering niet kunt halen. Voordat u uitlegt hoe u dit blok kunt omzeilen, hoeft u alleen maar een van de verschillende apps uit de Google Play Store te downloaden die ervoor zorgen dat de aanwezigheid van deze certificering wordt gecontroleerd of niet. ik gebruik SafetyNet-test, maar je vindt ook anderen, het resultaat verandert niet. Eenmaal gedownload en geïnstalleerd, hoeft u het alleen maar te starten om door te gaan met de compatibiliteitstest. Laten we bijvoorbeeld eens kijken wat er gebeurt op mijn Xiaomi Mi 10T Pro met ontgrendelde bootloader, aangepast TWRP-herstel en rootrechten ingeschakeld:

Zoals u kunt zien, mislukt de SafetyNet-test duidelijk. Laten we nu eens kijken hoe we verder kunnen gaan om het eeuwenoude probleem op te lossen.

Hoe u de SafetyNet-fix kunt krijgen met Magisk

Een uitgangspunt is belangrijk en noodzakelijk als het gaat om dit soort procedures. Bij het aanpassen van een smartphone moet u weten wat u doet. Als Google deze certificering heeft ingevoerd, is dat juist omdat een gemodificeerde smartphone veel kwetsbaarder is voor hackaanvallen. Als gevolg hiervan loopt u een groter risico als u een betaal- of bank-app gebruikt dan "normale" gebruikers. Bijgevolg verantwoord modden.

Dat gezegd hebbende, is het noodzakelijk om te specificeren dat de SafetyNet-fix iets verandert en dat in de loop der jaren continue aanpassingen door modders vereist zijn. Google ziet er niet gunstig uit bij deze manoeuvres en lost meestal die "gebreken" op die door modders worden uitgebuit om de SafetyNet-tests te kunnen doorstaan. Ik zeg dit omdat, als het vandaag werkt, dit niet betekent dat deze methode binnen een bepaalde tijd zal werken: laat het ons in de commentaren weten dat we zullen proberen een nieuwe werkmethode te vinden.

1) Root- en TWRP-machtigingen

Oké, we kunnen doorgaan. Ervan uitgaande dat je de bootloader al hebt ontgrendeld, is het eerste wat je moet doen er een installeren custom recovery alternatief zoals het TWRP​ Deze software is nodig om apps en tools te kunnen installeren die anders niet zouden kunnen worden geïnstalleerd via de standaard herstelmodus van je telefoon. En het is dankzij het aangepaste herstel dat u noodzakelijkerwijs het root-machtigingen, anders kunt u niet verder. Als u een Xiaomi-smartphone heeft, raadpleeg dan onze algemene gids voor beide TWRP dat voor de wortel.

2) Installeer Magisk

Dankzij TWRP en rootrechten kunnen we doorgaan naar de tweede stap, namelijk installeren Magisk, het belangrijkste hulpmiddel om te profiteren van de voordelen van rooten. In dit verband nodig ik u ook uit om mijn gids te raadplegen waarin ik uitleg hoe verbeter uw smartphone met de beste Magisk-modules​ Maar afgezien daarvan, hier is hoe verder te gaan:

 • Download het Magisk 22.1 ZIP-bestand van de officiële site
 • Kopieer het bestand naar het geheugen van de smartphone
 • Start de smartphone opnieuw op in de herstelmodus
 • Selecteer op het TWRP-hoofdscherm "Install"
 • Selecteer het Magisk ZIP-bestand en installeer het en start uw smartphone opnieuw op
 • Installeer de Magisk-app met de smartphone aan als deze nog niet aanwezig is met de officiële APK

NB: vanaf vandaag 17 april 2021 is de enige manier om de procedure te laten werken, te vertrouwen op de nieuwste versie van Magisk Canary, praktisch een bètaversie van de app. Om het te installeren, hoeft u alleen de app die u al hebt gedownload, bij te werken met dit APK-bestand​ In de komende dagen of weken wordt verwacht dat deze versie een stabiele release wordt. Om de situatie in de gaten te houden, raad ik u aan de John Wu's Twitter-profiel, de maker van Magisk.

Perfect, nu je Magisk op je smartphone hebt geïnstalleerd, is het tijd om ervan te profiteren voor de SafetyNet-fix. Allereerst heb je de Universal SafetyNet Fix-module en een paar kleine aanpassingen nodig om het gewenste resultaat te krijgen:

 • Download het Universal SafetyNet Fix-formulier van de officiële site
 • Start de Magisk-app en klik rechtsonder op het puzzelpictogram
 • Klik op "Installeer vanaf het apparaat"
 • Selecteer het Universal SafetyNet Fix ZIP-bestand
 • Zodra de installatie is voltooid, klikt u op "Restart"
 • Open na het opnieuw opstarten de Magisk-app opnieuw
 • Klik op het icoon "Instellingen"
 • Scroll naar beneden en in de "Magisk", Schakel het item in"MagiskHide"

Welnu, op dit punt zou uw smartphone de SafetyNet-tests met succes moeten kunnen doorstaan. Je kunt het zowel vanuit de hierboven gedownloade app als vanuit Magisk zelf controleren door op 'Controleer SafetyNet​ Op deze manier wordt uw smartphone gecertificeerd en kunt u teruggaan naar het gebruik van Google Pay en al die apps die certificering nodig hebben om te werken.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .
Lydsto