MIUI 12 uit de top 10 van de beste gebruikersinterface: slechte klap voor Xiaomi

xiaomi miui 12
pocom3

Het kruis en de vreugde van Android de eigen interfaces, met alle voor- en nadelen die daarbij horen. Met het besturingssysteem van Google kunnen verschillende telefoonfabrikanten de softwarestijl aannemen die ze verkiezen. Er zijn er zoals Nokia en vivo die een modus operandi omarmen die grenst aan Android Stock, maar de belangrijkste merken op de markt hebben hun eigen versie van Android. Laten we eens nadenken over de MIUI van Xiaomi, maar ook naar de OXYGEN van OnePlus, naar de coloros van OPPO en de Lindahl UI 2.0, maar ook naar de EMUI van Huawei enzovoort. Het is moeilijk om een ​​volledig subjectief oordeel te vellen over wat het beste is, ook omdat deze gebruikersinterfaces voortdurend veranderen, zowel grafisch als functioneel. Ook hiervoor Meester Lu hij creëerde zijn eigen benchmark- software voor deze gebruikersinterface, in staat om te bepalen welke dat is meer geoptimaliseerd.

Meester Lu schiet de bom: de MIUI 12 kan de concurrentie niet aan

beste ui master lu

De evaluatie die wordt uitgevoerd door de Master Lu-benchmark houdt rekening met de prestaties van de gebruikersinterface: snelheid waarmee apps en bewerkingen worden gestart, soepel scrollen, webuploads, foto's bekijken, bestanden overbrengen en meer. Op basis van deze parameters wordt de rangschikking van betere gebruikersinterface van het begin 2020 hij beloonde de HydrogenOS van OnePlus, bij ons bekend als OXYGEN. Twee IU's zaten op de rest van het podium poco bij ons bekend, of de Nubia UI en JOY UI, een declinatie van Xiaomi creëerde ad hoc voor de Black Shark-gaminglijn. Desondanks zat de toenmalige MIUI 11 onderaan de top 10 en werd volgens Master Lu een van de slechtste gebruikersinterfaces.

beste ui master lu

Laten we nu een jaar later passeren, met een start in 2021 die een duidelijk vertekende rangschikking laat zien, precies op grond van wat eerder werd gezegd. Een update is voldoende om de prestaties te verbeteren (of te verslechteren), zoals blijkt uit de sprong voorwaarts gemaakt door de meest recente ColorOS 11. Het werk van de OPPO-ontwikkelaars was toegekend door het team Master Lu, om nog maar te zwijgen van het feit dat de Realme UI 2.0 staat op de tweede positie. Bedenk dat Realme een submerk is van OPPO en dat de gebruikersinterface sterk lijkt op die van het moederbedrijf. Hoe absurd het ons westerlingen ook mag lijken, EMUI 11 staat op de derde plaats: onthoud dat er in China geen Google-services zijn, daarom heeft het Amerikaanse verbod geen effect in het moederland.

Als je door de ranglijsten bladert, heb je misschien iets vreemds opgemerkt: waar is het MIUI 12? De afwezigheid ervan is te wijten aan een niet-optimale evaluatie door Master Lu, volgens welke de nieuwste Xiaomi-gebruikersinterface de concurrentie niet aankan. We herhalen: dit zijn uitsluitend prestatie-evaluaties, dus esthetiek en functionaliteit buiten beschouwing gelaten. Wat zeker is, is dat MIUI 12 een ongelukkige release was, zelfs forceren de Xiaomi-ontwikkelaars zelf om hun excuses aan te bieden. We zullen erover praten met de MIUI 12.5, nu bijna vrij te geven en al aangekomen op de eerste modellen.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .
AnyCubic