MIUI Stabiele bèta: wat het is, verschillen en hoe het te installeren

xiaomi miui stabiele bèta

Zeker met de komst van de nieuwe MIUI 12.5, in de gemeenschap Xiaomi het concept van Stabiele bèta. Een onderwerp dat we al eerder hebben behandeld in dit vademecum en waarvan we vandaag terugkomen om specifieker te praten. Dit komt omdat de eerder genoemde grote update van Xiaomi wordt uitgebreid naar veel Xiaomi-smartphones in de stabiele bètafase en velen weten misschien niet wat het is. Om mogelijke problemen of misverstanden te voorkomen, hier is hoe het werkt en wat er verandert in vergelijking met andere soorten ROM.

Dit is hoe Xiaomi MIUI stabiele bèta werkt

Om te begrijpen wat een MIUI stabiele bèta is, moet u begrijpen hoe Xiaomi's ontwikkelingsproces van een ROM werkt. Wanneer een nieuw smartphonemodel wordt geboren, heeft het zijn eigen versie van MIUI nodig. Naast het Android-besturingssysteem bevat de ROM de grafische en functionele interface (MIUI) en alle verschillende add-ons (stuurprogramma's, softwarebibliotheken enzovoort). Het begint allemaal met de ROM's Alpha (ook wel Nightly genoemd), de allereerste privé-ROM's die Xiaomi-ontwikkelaars gebruiken om alle gebruikelijke tests uit te voeren.

Eenmaal voltooid, gaat u verder met de fase beta en hier is het nodig om een ​​onderscheid te maken. Xiaomi is een van de weinige bedrijven die Beta ROM's beschikbaar stelt voor hun publiek, zij het met beperkingen. Het bètaprogramma is erg actief in China, waar veel smartphones worden getest door de meeste nerdgebruikers. Daar MIUI 12.5 China Beta het kan echter ook in het Westen worden geïnstalleerd, maar zolang je een gemodificeerde smartphone hebt en weet met welke beperkingen je te maken hebt (geen Italiaanse en Google-services die handmatig moeten worden geïnstalleerd). In het Westen is de Wereldwijd bètaprogramma het is langzamer, heeft een minder frequente frequentie en omvat minder modellen dan in China.

xiaomi miui 12.5 wereldwijd

Wat verandert er tussen stabiele en stabiele bèta?

Maar verder zijn bètatesters degenen die voorop lopen bij het testen van de nieuwste beschikbare ROM's. En vanaf de bètafase gaan we daarnaar verder Stabiele bèta (ook wel Beta Stable genoemd), een tussenfase voor de laatste stap. Zoals gebeurt met de release van MIUI 12.5, wordt de definitieve ROM verkregen zodra de bètafase is voltooid. Maar vooral als het een grote update is met belangrijk nieuws, kunnen er legitieme twijfels bestaan ​​over stabiliteit en mogelijke bugs. Als dit het geval is, sturen Xiaomi-ontwikkelaars deze ROM via OTA als eerste voor bètatesters en dit is waar de Stabiele Beta-terminologie is geboren. Als er geen noemenswaardige bugs worden gevonden, wordt hetzelfde ROM naar iedereen gestuurd. Als u een smartphone heeft waarop bijvoorbeeld de MIUI 12.5 Global Beta is getest, behoren wij hier tot degenen die de MIUI 12.5 Stabiele bèta zullen ontvangen.

Kortom, een Stable Beta ROM is daarom dezelfde als de Stable die erop zal volgen. Maar dat is niet altijd waar, want er zijn voorbeelden van stabiele bèta-updates die pas maanden later worden gevolgd door de eigenlijke stal.

Wie zijn de Mi-piloten?

Binnen het geweldige vocabulaire met Xiaomi-thema, Ik piloot is een van de vele terminologieën die op internet kunnen worden gelezen. Geboren met de inauguratie van het programma MIUI Global Beta, geeft al deze aan gebruikers die hieraan deelnemen Beta-testen. Hier zijn de Mi-piloten daarom degenen die de stabiele bèta-update eerst via OTA zullen ontvangen, en deze eerst moeten testen voordat deze definitief en openbaar wordt vrijgegeven.

Voor- en nadelen van stabiele bèta's

De installatie van dit type ROM is alleen bedoeld voor degenen die weten wat ze doen. Aangezien dit geen openbare releases zijn, is het gevaar van een bug altijd om de hoek. Het voordeel van het installeren van een stabiele bèta is dat u dat kunt vroeg toegang (soms zelfs breed) naar nieuws die Xiaomi introduceert. Het nadeel is dat je het risico loopt een onstabiele software en niet altijd volledig geschikt voor dagelijks gebruik zonder problemen.

Hoe een stabiele bèta te installeren

Zoals je misschien hebt begrepen, bevinden de MIUI Stable Beta ROM's zich halverwege tussen een privé-ROM en een openbaar ROM. Als u geen Xiaomi-account gebruikt dat officieel deel uitmaakt van bètatests, kunt u geen OTA Beta en Stabiele Beta-updates ontvangen. Maar in beide gevallen is het nog steeds mogelijk om deze ROM's te installeren, aangezien Xiaomi zijn community een behoorlijke hoeveelheid flexibiliteit biedt.

Of ze nu Beta of Stabiele Beta zijn, de enige manier om ze te installeren als je Mi Pilot niet bent, is door te modden. Dit betekent het doen ontgrendelen van de bootloaderen installeer vervolgens een TWRP aangepast herstel. Alleen dan kunt u de installatiemodus via TWRP gebruiken om het gedownloade ROM te flashen.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.