Android 12-revolutie: geen reclametracking meer

smartphone reclame

Een van de belangrijkste innovaties van Android 12 werd niet besproken opGoogle I / O 2021-evenement en eerlijk gezegd is het geen wonder. De presentatie van Big G was gericht op de presentatie van de nieuwe Material U. De esthetische taal zal de plaats innemen van Material Design en een vernieuwd, levendiger en vooral meer aanpasbaar uiterlijk in het kleurenpalet voorstellen. Een ander belangrijk punt van de grote update betreft ook de beveiliging, de introductie van een speciaal Privacy Dashboard en het geven van meer controle aan de gebruiker over het gebruik van de microfoon, camera en GPS. Maar de echte revolutie in dit opzicht betreft de wil van reclameprofilering voorkomen.

Google zoals Apple: met Android 12 kan de gebruiker het volgen van advertenties blokkeren

Met de komst van iOS 14.5 heeft Apple zijn gebruikers de mogelijkheid gegeven om: app-toestemming uitschakelen om hun gedrag te volgen en dienovereenkomstig te handelen in advertentietermen. Een belangrijke verandering die de reclameactiviteiten van apps en services die achter ons gebruik van smartphones liggen, zal verstoren. Het is de wil van Apple om meer privacy en transparantie te bieden op zijn iPhone en nu vragen we ons af welke impact deze verandering zal hebben op de mobiele business.

Ook omdat, na Apple, ook Google zich voorbereidt om hetzelfde te doen. Een verandering die al is begonnen met Chrome, waarop het mogelijk is de nieuwe FLoC-tracking uitschakelen, precies geïntroduceerd om te zoeken naar nieuwe trackingmethoden. In feite is er zelfs nu op Android 11 en eerder zo'n functie, maar de werking ervan is inderdaad allesbehalve nuttig. Naar de menukaart"Instellingen / Google / Advertenties"Ja, het is mogelijk om het item uit te schakelen"Personalisatie van advertenties uitschakelen”En zorg ervoor dat apps hun advertentie-ID niet gebruiken om ons te profileren en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Jammer dat Google ze toestaat het toch voor "statistische doeleinden" te kunnen gebruiken.

Android 12 Beta voor OnePlus 9 en 9 Pro

Apple gebruikt het blokkeren van ad-tracking als een voordeel voor de consument, dus het is aannemelijk dat Google hetzelfde wil doen. Hier dus dat met Android 12 deze bovengenoemde methodologie zal worden verbeterd: door de tracking te deactiveren, kunnen de apps ons niet langer profileren, omdat de advertentie-ID van de gebruiker alleen een onbruikbare reeks nullen zal bevatten. Een nieuwigheid die zal beginnen met de release van Android 12 op de Google Pixel-familie tegen het einde van 2021, en die concreter wordt tijdens de 2022 met de verschillende smartphones van de Android-merken. Op dat moment zullen we nieuwsgierig zijn om te begrijpen hoe het bedrijf van Google zal evolueren, dat, in tegenstelling tot Apple, een van zijn kernactiviteiten heeft in de verkoop van advertenties.

⭐️ Ontdek de beste deals online dankzij ons exclusieve Telegram-kanaal.