KUU A10 review: de beste notebook onder de 350 euro?

kuu a10
Smart Life

Heb je een notitieboekje? Hoe gebruik je het meestal? Wat zijn volgens jou de belangrijkste kenmerken die een product van dit type zou moeten hebben? Dit zijn de vragen die min of meer elk type gebruiker zich stelt bij de beslissing om een ​​nieuwe laptop te kopen. Door verschillende factoren is het echter niet altijd eenvoudig om deze vragen te beantwoorden. Soms denk je zelfs dat je een bepaald soort gebruik van een product moet maken, wat uiteindelijk totaal nutteloos blijkt te zijn. Het komt echter ook voor dat we gepassioneerd raken door deze wereld en op een gegeven moment besluiten om te leren hoe we steeds meer applicaties en programma's kunnen beheren. Het wordt daarom cruciaal om het juiste model te kiezen uit de vele die op de markt worden aangeboden. Naast dat er verschillende prijsklassen zijn, zijn er ook totaal verschillende kenmerken tussen de verschillende modellen, waardoor de keuze steeds moeilijker wordt. U kunt bijvoorbeeld uw blik op de onze richten KUU A10 die ons de afgelopen dagen bij verschillende werkzaamheden heeft begeleid. Het is echter moeilijk te zeggen of het echt de moeite waard is om het te kopen, zelfs in het licht van wat de concurrentie biedt. Daarom zijn we hier om licht te werpen op het functioneren en op al zijn sterke punten daarin volledige beoordeling.

KUU A10 beoordeling

Unboxing

Zoals vaak gebeurt in deze gevallen, heeft het bedrijf stappen ondernomen om het absolute minimum in het verkooppakket op te nemen en de volgende producten aan te treffen:

  • KUU A10;
  • wandvoeding, met Europese aansluiting;
  • garantiebewijs;
  • korte verkoophandleiding, ook in het Italiaans.

Ontwerp en materialen

Pak de verkoopdoos op, maak hem open en kijk erin. Pak je nieuwe KUU A10 en probeer dit product te beschrijven met het eerste woord dat in je opkomt. Ik denk dat de eerste die in je opkomt "licht" is, omdat het bij aanraking voor een vedergewicht lijkt te staan. Wees echter voorzichtig, want we zijn nog steeds in de aanwezigheid van een laptop van 1,3 kg die door de aanwezigheid van plastic, in de totaliteit van de externe structuur, veel beter beheersbaar lijkt dan andere. In ieder geval heb ik deze keuze van polycarbonaat op het hele oppervlak niet op prijs gesteld, zelfs niet aan de binnenkant, wat bijna duidt op de aanwezigheid van een goedkoop product. Als we naar de prijs kijken, zitten we in feite op dezelfde golflengte als andere apparaten die op zijn minst enkele metalen componenten vertonen. Door dit apparaat een beetje te hanteren, zul je wat kraken opmerken dat wat betreft de montage van het product niet veel goeds voorspelt voor de toekomst. Ik rapporteer echter ook de algemene afmetingen van dit notebook, die meet 375 x 245 x 22 mm, dus een apparaat dat vanuit dit oogpunt ook behoorlijk veeleisend is.

kuu a10

Ik had iets meer verwacht, zoals reeds vermeld, op een constructief niveau. Ik moet echter zeggen dat dit apparaat me ook op een ander aspect heeft teleurgesteld, namelijk dat met betrekking tot het aanbieden van poorten. Als we de laptop van dichterbij bekijken, zien we zelfs de aanwezigheid van twee poorten USB-A 3.0 links en rechts evenals de audio-aansluiting 3,5 mm, het gat om de . aan te sluiten stroomdraad en een deur mini HDMI. Er is echt niets extra's. Het blijft echter een feit dat het bedrijf op het gebied van robuustheid iets meer had kunnen doen, aangezien er bij een lichte druk op het toetsenbord een belangrijke buiging is. Zelfs als dit probleem geen invloed heeft op het dagelijkse gebruik, blijft het een kritiek probleem om te melden.

Als we naar de achterkant kijken, zien we hoe deze KUU A10 twee toegangen tot de hardware presenteert. Met het kleinere compartiment is het mogelijk om deSSD da 256 GB, terwijl we bij de grotere toegang hebben tot een gebied naast het toetsenbord en het trackpad. Ik heb echter nog niet begrepen wat het werkelijke nut ervan kan zijn.

Toetsenbord en trackpad

Nadat ik de kans had gehad om veel vergelijkbare producten te proberen, wist ik al min of meer wat ik kon verwachten terugkoppeling van tastiera. Ik had het niet mis, want eigenlijk is de afstand tussen de verschillende units goed en de nauwkeurigheid ook niet slecht. Er blijft alleen het probleem van hun lopen over, die wat mij betreft te soft is. Last but not least, de lay-out is de Amerikaanse, dus het zal in het begin even wennen zijn, vooral als je nog nooit zo'n systeem hebt gebruikt. Ondanks alles vond ik het echter niet oncomfortabel en na een paar uur gebruik maakte ik bijna geen fouten meer. Het is dan ook een vrij groot toetsenbord, ook omdat er aan de rechterkant een numeriek toetsenblok zit.

kuu a10

Ik klaag nooit over de trackpad, behalve in uitzonderlijke situaties. Ik moet echter toegeven dat dit onderdeel op deze laptop helemaal geen indruk op me maakte, aangezien de nauwkeurigheid nogal summier is. Vanuit een bepaald oogpunt worden in feite niet alle bewegingen op dezelfde manier ontvangen en is het soms moeilijk om op de juiste knop of op het juiste pictogram te klikken. Ik geef in ieder geval aan dat ik uit een kom MacBook Pro vanaf 2019, dus van een van de apparaten die ervan wordt beschuldigd een nogal kwetsbaar toetsenbord te hebben, maar tegelijkertijd zeer comfortabel bij het schrijven en fenomenaal bij het bewegen door de interface, dankzij het trackpad. Hoewel de afmetingen van dat onderdeel op deze A10 echt goed zijn, voldoet het op dezelfde manier niet.

Display

Aan de voorzijde bevindt zich in IPS LCD-scherm da 15,6 " met resolutie full HD (1920 x 1080 pixels). Ik moet toegeven dat de plastic zijpanelen aan drie kanten vrij dun zijn. In feite is dit onderdeel nog steeds dominant aan de onderkant. Desondanks vinden we een uitstekende ondergrond anti-glare en de kijkhoeken zijn redelijk. Dit betekent dat het paneel, zelfs bij maximale helderheid, goed te zien is in direct zonlicht, hoewel we niet bedoeld waren om buitenshuis te worden gebruikt. Naar mijn mening gedraagt ​​hij zich zelfs veel beter in huis, ook vanwege zijn niet erg kleine formaat.

kuu a10

Laten we zeggen dat het een vertoning is zonder schande en zonder lof. In dezelfde prijsklasse vond ik echter veel slechtere panelen in termen van kwaliteit. Het is daarom geen probleem om multimedia-inhoud lokaal en in streaming te bekijken op sommige digitale platforms zoals such Netflix e Amazon Prime Video. Zelfs als de zwarttinten niet te diep zijn, is het nog steeds mogelijk om te genieten van een goede ervaring bij het kijken naar films en tv-series, met niet te levendige kleuren en een voldoende goed beeldcontrast.

kuu a10

Hardware en prestaties

Aan boord zit een processor Intel Celeron J4125, dus een CPU met een basisklokfrequentie gelijk aan 2,0 GHz en turboboost tot 2,7 GHz 8 GB RAM-geheugen LPDDR4 en SSD 256 GB die in ieder geval ook vervangen kan worden. Ik wil echter specificeren dat deze opslagruimte in twee delen is verdeeld, namelijk schijf C met 118 GB beschikbaar en schijf D met nog eens 118 GB. Vanuit grafisch oogpunt vinden we er echter een: Intel UHD 600 GPU met een basisfrequentie van 200 MHz.

Ik heb al machines van dit type geprobeerd, met vergelijkbare of zelfs identieke processors, en ik moet zeggen dat in termen van: prestatie we zitten op een goed niveau. Je kunt natuurlijk niet verwachten wie weet wat het resultaat is, maar in het dagelijks gebruik gedraagt ​​deze laptop zich uitstekend. Ik wil meteen zeggen dat het geen specifieke problemen vertoont bij het afspelen van films in movies 4K, zelfs producten verslaan die zijn uitgerust met een AMD Ryzen 7 (zie ( TBAO H7). Dit betekent dat het systeem is geoptimaliseerd en erin is geslaagd om het hele karakter van de processor naar voren te brengen. Afgezien hiervan is het beheer van verschillende geopende tabbladen in Chrome discreet, hoewel het laden van verschillende inhoud de hardware belast. We moeten dan botsen met het trackpad dat echt te onnauwkeurig is, dat vaak onze bedoelingen niet meteen begrijpt en andere ongewenste acties uitvoert. Dit aspect vinden we ook terug tijdens de montage van een korte video op Adobe Premiere Pro, waar het moeilijk wordt om alle verschillende video- en audiotracks te beheren. Alles loopt vrij soepel, maar je kunt niet zo veel overdrijven, noodzakelijkerwijs een paar effecten en overgangen invoegen.

Lato gaming laten we zeggen dat je niet mag klagen, vooral gezien de hardware die in deze laptop is gemonteerd. Ik was in staat om discreet alleen advertentie te spelen Asfalt 9, maar het is noodzakelijk om de nodige overwegingen van de zaak te maken. De framerate is laag, dus de beelden zijn dat ook echt poco vloeiend en verpest de game-ervaring enorm. Kortom, dit product is duidelijk niet ontworpen voor videogames, zozeer zelfs dat het na enkele tientallen minuten daar is temperatuur waargenomen op het lichaam is vrij hoog. Dit probleem kwam ook naar voren in de testfase, vaak tot 85° op maximale snelheid. Ik moet echter toegeven dat onder normale omstandigheden de hitte op meer acceptabele waarden blijft, alleen dramatisch stijgend bij sommige benchmarkprogramma's en tijdens langdurig gamen.

criterium

Software

Wil je Linux op die machine installeren? Je kunt dit veilig doen, maar kijk eerst eens hoe het werkt met Windows 10 Pro. Dankzij dit systeem is het namelijk mogelijk om te genieten van de klassieke Windows-interface, alle verschillende apps die kunnen worden gedownload via de Microsoft Store en nog veel meer. Zoals altijd zijn we in feite in de aanwezigheid van kant-en-klare software die geen verdere aanpassing vereist. Door deze KUU A10 aan te schaffen, moet je daarom misschien het systeem gewoon updaten voordat je het elke dag kunt gebruiken.

Zelfs op deze laptop zijn alle rechten van Windows aanwezig, in staat om het systeem te beheren als op andere vergelijkbare producten.

Connectiviteit en audio

Zoals ook in de beginfase gezegd, in de eerste hoofdstukken, moet ik zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was over de hardware-uitrusting van dit product. Ik had meer poorten verwacht, simpelweg met twee USB 3.0-ingangen, een mini-koptelefoonaansluiting en de mini-HDMI-poort. Laten we zeggen dat de USB Type-C- en microSD-slots zeker welkom zouden zijn geweest. Ondanks alles vinden we echter een module aan boord 802.11 Wi-Fi a / b / g / n / ac Dual Band e Bluetooth. Er is dus geen tekort twee luidsprekers geplaatst aan de onderkant, rechts op het onderste oppervlak. Kortom, een ongelukkige positie, want als het op een zacht vlak wordt geplaatst, is het geluid volledig bedekt. Verder is de kwaliteit echter onvoldoende vanwege een absoluut slechte geluidsdiepte.

Da poco Ik heb de TBAO H7 getest, waaruit blijkt dat: webcam op het voorframe, linksonder. Ook dit apparaat heeft daarom voor dezelfde oplossing gekozen, namelijk een sensor van 2 MP. Ik moet echter toegeven dat zelfs in dit geval de kwaliteit onvoldoende is en nauwelijks geldig voor videoconferenties.

Zelf doen

Een daarvan is verborgen onder het lichaam batterij da 38Wh die erin slaagt de meeste gebruikers tevreden te stellen. Bij gemiddeld intensief gebruik, altijd onder wifi-netwerk, gebruikte ik voornamelijk YouTube, surfen op het web, enkele tientallen minuten op Premiere Pro, WordPress voor het schrijven van artikelen en poco andere, totaal 5 uren onafgebroken ontsteking. Laten we zeggen dat we min of meer in lijn zijn met wat de concurrentie biedt en erin slagen om middelen goed te beheren, zelfs in de meest hectische fasen.

De meegeleverde 24W-voeding is niet al te groot en laat zelfs kleinere afmetingen zien dan die van een gewone MacBook-oplader. Het kan daarom zonder al te veel problemen gemakkelijk in elke rugzak worden gestoken.

Prijs en conclusies

Momenteel is deze KUU A10 doorverkocht Gearbest voor de prijs van ca. 330 euro.

KUU A10 - Gearbest

Mis deze nieuwe laptop niet, koop nu KUU A10 op Gearbest!

Meer Minder
336,80 €
LinkedIn

Het wordt moeilijk om het te vergelijken met andere vergelijkbare producten, maar ik moet zeggen dat de prestaties in dit geval overtuigend zijn. Hoewel het op gameniveau op geen enkele manier uitblinkt, toont het in het dagelijks gebruik degelijkheid en een goede uitvoeringssnelheid. Ik had in ieder geval liever gebruik gemaakt van een beter en veel nauwkeuriger trackpad dan het trackpad dat op dit product is gemonteerd. Desondanks kunnen er verschillende andere accessoires worden toegevoegd, zodat u bijvoorbeeld een externe muis kunt aansluiten, waardoor de gebruikskwaliteit van dit apparaat wordt verbeterd. Het feit blijft echter dat de prestaties er zijn en ook ver boven verwachting zijn, waarbij ze in bijna elke situatie de middelen goed weten te beheren.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .