D-Link Covr 1102 review: het Low Cost Mesh Wi-Fi-systeem

Smart Life

Internet is niet langer een luxeartikel en maakt min of meer deel uit van het dagelijks leven van iedereen. Statistieken vertellen ons dat surfen op het internet steeds meer plaatsvindt op mobiele netwerken met een verbruik van gigabytes op smartphones die altijd in constante groei zijn; het scenario ziet daarom een ​​afname van het surfen op internet vanaf computers en vaste lijnen.

Er is echter een sterke toename van installaties van internetnetwerken voor thuis, een beetje begunstigd door slim werken en een beetje in het algemeen door de pandemische situatie over de hele wereld.

Vandaag heb ik het over het goedkope mesh-systeem van D-Link, de Covr 1102. Maar eerst een paar kleine premissen over wat dit systeem is, aan wie het is opgedragen, en waarom de voorkeur geven aan een klassieke powerline?.

Wat is een mesh-systeem?

een Mesh wifi-netwerki, in tegenstelling tot een klassieke "Server-Client" Wi-Fi-verbinding die wordt aangeboden door de traditionele router waarmee we allemaal verbinding maken met internet, het is een P2P-netwerk (Peer-to-peer) bestaande uit de zogenaamde "knooppunten", die de architecten zijn van de distributie van gegevens in het netwerk.

Wat wordt bedoeld met "knopen“? In feite is een node een klassiek "onzichtbaar" Wi-Fi-toegangspunt dat het oorspronkelijke signaal verbetert en u in staat stelt verder weg te gaan van de oorspronkelijke hoofdrouter, en dit op de meest banale en eenvoudige manier mogelijk uit te leggen.

"Mesh", dat is afgeleid van het Engels en "mesh" betekent, geeft in deze context aan dat een mesh net: elk knooppunt is als een router. In een mesh-netwerk kunnen tientallen knooppunten zijn (denk bijvoorbeeld aan enkele zeer grote delen van steden waar het gemeentebestuur gratis wifi aanbiedt, of eenvoudiger in een winkelcentrum waar u zich met hetzelfde netwerk kunt verplaatsen in tienduizenden vierkante meters zonder het signaal te verliezen en/of het wifi-netwerk te moeten veranderen), aangezien er maar 2 kunnen zijn, zoals in het geval dat we vandaag analyseren.

In een netwerk van slechts 2 knooppunten is het noodzakelijk dat beide knooppunten functioneren, maar in een netwerk met 3 of meer knooppunten zal bij een storing van één van beide het hele systeem altijd perfect werken.

Mesh VS Repeater Wi-Fi

Alvorens de vraag in detail uit te werken, is het nuttig om duidelijk te maken wat de voor- en nadelen zijn van een Mesh-netwerk ten opzichte van een klassieke setting bestaande uit powerline of repeater. Ik wil het op een schematische en samengevatte manier doen om uw ideeën niet verder te verwarren voor het geval u nieuw bent in het onderwerp en / of als een beginner overweegt hoe u de beste verbeteringen aan uw netwerk kunt implementeren.

Mesh-netwerk

Voordelen:

 1. Het netwerk is uniek voor het hele huis, u hoeft niet van toegangspunt te veranderen als u zich in de verschillende kamers verplaatst. De verbinding blijft altijd stabiel.
 2. Het is schaalbaar: dit betekent dat het, indien nodig, voldoende is om X extra nodes toe te voegen om het signaal op sommige punten van het huis te verbeteren.
 3. Direct vanaf de smartphone configureerbaar met een simpele app.
 4. Bij uitval van één van de nodes blijft het netwerk op dezelfde manier functioneren (bij 3 of meer nodes)

nadelen:

 1. Het is een duurder systeem dan de Repeater
 2. De nodes zijn iets omvangrijker dan een powerline of wifi-repeater.

Netwerk bestaande uit Repeater, Extender of Powerline

Voordelen:

 1. Goedkopere en meer directe oplossing
 2. Poco voetafdruk, vaak zijn ze zo groot als een luchtverfrisser voor huidige omgevingen

nadelen:

 1. De signaalkwaliteit is lager en de bandbreedtevermindering van uw netwerk is vanaf het eerste moment duidelijk
 2. Niet geschikt voor zeer grote huizen
 3. Je moet van de ene verbinding naar de andere overschakelen terwijl je door de verschillende omgevingen beweegt

Voor wie is een Mesh wifi-netwerk geschikt?

Le mesh-netwerken ze zijn ideaal voor zeer grote omgevingen, inclusief huishoudelijke, waar het wifi-signaal op bepaalde punten slecht is en moet worden verbeterd. Het Mesh-systeem is geschikt voor diegenen die niet van plan zijn om enige vorm van werk met een elektricien uit te voeren (bijvoorbeeld een netwerkkabel naar een zeer verre kamer van het huis brengen, beginnend bij de hoofdrouter) en van plan zijn om snel een en direct resultaat, zonder al te veel bochten.

Ik zal u onmiddellijk vertellen over de oplossing die ik vandaag heb geprobeerd, om later de voordelen en defecten te begrijpen.

Het pakket dat ik als proef heb ontvangen, is met name de versie Covr 1102 waarbij het laatste cijfer 2 staat voor het aantal repeaters dat in het pakket zit; een Bundel van 3 repeaters, met Covr-code 1103.

Nadat dit aspect is verduidelijkt, bevat het pakket naast de twee apparaten twee wandvoedingen en een netwerkkabel om het eerste apparaat rechtstreeks op de poort van uw router aan te sluiten voor de eerste configuratie.

Il configuratieproces, dan is het heel eenvoudig en binnen ieders bereik; download gewoon de D-Link Wifi-app uit de Store van uw smartphone en volg de begeleide procedure die ik u hieronder laat zien.

Zoals verwacht, vereist de eerste stap de aansluiting van een van de twee apparaten op het lichtnet naast uw router via de netwerkkabel die is meegeleverd in het pakket. Zorg ervoor dat u deze aansluit op de juiste ingang, dwz "Internet". Daarna de procedure is heel eenvoudig via smartphone en volgens de instructies hoef je alleen maar verbinding te maken met het wifi-netwerk dat door het apparaat is gemaakt (het wachtwoord staat in een label aan de onderkant); na het verbinden kunt u doorgaan met de installatie op de app.

Het is tijd om je Mesh te maken: geef a . aan SSID (in wezen de naam van het netwerk) en de wachtwoord waarmee u de verbinding wilt beveiligen. Ga vervolgens verder door een wachtwoord in te voeren om toegang te krijgen tot de Mesh-netwerkconfiguratie, toestemming te geven voor automatische updates, en dat is alles.

Zoals op het scherm te zien is, is het systeem D-Link Covr 1102 is perfect compatibel met Google Home en Alexa voor controle- en wijzigingshandelingen. Het eerste deel van de installatie is echter voltooid. Het tweede deel is veel sneller, omdat je alleen je tweede "knooppunt" hoeft aan te sluiten op het elektriciteitsnet; nadat je hem op het lichtnet hebt aangesloten, hoef je alleen maar te wachten tot de l aangaaten effen wit op het bovenste gedeelte dat de succesvolle configuratie en correcte werking aangeeft.

Als de LED oranje knippert, betekent dit dat u zich buiten bereik en te ver van het andere knooppunt bevindt; als het daarentegen wit zou knipperen, is het raadzaam om iets dichter bij het hoofdknooppunt te komen.

Verbinding en snelheidstest

Ik heb verschillende tests gedaan met dit mesh-systeem en ik geef je een deel van de context waarin ik het heb geprobeerd, zodat je je beter kunt identificeren met de situatie.

Het maximale bereik van mijn internet thuisnetwerk, gemeten met een kabelverbinding naar de Macbook Pro M1 via een adapter.
 • VERBLIJF: 105m² x 3 niveaus
 • VERBINDING: Tim Fiber Mixed Copper, gegarandeerde snelheid van ongeveer 58 Megabit/s in Download en 8 in Upload
 • APPARAAT GEBRUIKT IN DE TESTS: iPhone 12 Pro Max
 • HOOFDROUTER: TP Link Archer V400

De eerste test die wordt uitgevoerd is deze.

 • Afstand vanaf het hoofdknooppunt: dezelfde verdieping, ongeveer 15 meter met twee muren uit elkaar.
 • Verschil in signaalkwaliteit tussen hoofdrouter en Mesh: 1 / 3
 • Snelheid gedetecteerd: 56,9 Megabit/s in Download en 8,39 Megabit/s in Upload
 • Verlies van kwaliteit: nul.

Il tweede test uitgevoerd is dit.

 • Afstand vanaf het hoofdknooppunt: bovenverdieping, een zolder en twee wanden.
 • Verschil in signaalkwaliteit tussen de hoofdrouter en het Mesh-netwerk: 1 / 3
 • Snelheid gedetecteerd: 32,4 Megabit/s in Download en 7,50 Megabit/s in Upload
 • Verlies van kwaliteit: ongeveer 50%.

Il derde test uitgevoerd is dit.

 • Afstand vanaf het hoofdknooppunt: verdieping nul, op straat
 • Verschil in signaalkwaliteit tussen hoofdrouter en Mesh: 3/3, het netwerk van mijn hoofdrouter is verdwenen.
 • Snelheid gedetecteerd: 43,5 Megabit/s in Download en 5,09 Megabit/s in Upload
 • Verlies van kwaliteit: poco meer dan 20%.
Wi-Fi-netwerk zichtbaar maar kan geen verbinding maken

De laatst uitgevoerde test is deze.

 • Afstand vanaf het hoofdknooppunt: bovenverdieping, een zolder van verschil
 • Verschil in signaalkwaliteit tussen hoofdrouter en Mesh: beide netwerken zijn weg
 • Snelheid gedetecteerd: NC
 • Verlies van kwaliteit: 100%.

Overwegingen

In het licht van de uitgevoerde tests, voor degenen die niet het volledige beeld van de situatie hebben omdat ze neofieten zijn of anderszins, het Covr-systeem van D-Link op dit moment is het een geldige oplossing voor degenen die in een appartement op één niveau en is van plan om het volledig te dekken met een goed en betrouwbaar wifi-netwerk.

Anders, zoals in mijn geval, de D-Link Covr 1102 is enigszins incompleet; het is onvolledig omdat ik met slechts twee knooppunten geen echt volledige dekking van mijn huis kan hebben en ik misschien minstens twee andere knooppunten nodig zou hebben om een ​​goed gestructureerd mesh-systeem te voltooien.

Nu, de spontane vraag die bij je opkomt, is wat het nut van een Mesh is als er wat is? veel goedkopere alternatieven (bijvoorbeeld powerline of wifi-extender). Ik zal het je meteen uitleggen. Een mesh-systeem heeft niet alleen het voordeel dat het uw netwerk "verdubbelt" door u te dwingen tussen het ene netwerk en het andere te schakelen (zoals bij Range Extenders het geval is), is zeer schaalbaar en daarom, wanneer u Als u zich realiseert dat een gebied onbedekt is, kunt u een ander knooppunt aansluiten voor een stabielere Wi-Fi-verbinding.

Tevens de snelheid van gegevensoverdracht: en de resulterende algehele netwerkkwaliteit is zeker beter in een mesh-systeem dan in een systeem dat bestaat uit Wi-Fi Extender of iets anders.

Conclusies en prijs

Het systeem D-Link Covr 1102 is op Amazone a poco minder dan 80 euro; zoals aan het begin vermeld, kan het worden gevonden met zelfs 3 knopen in het pakket en persoonlijk denk ik dat dit de meest verstandige keuze is die kan worden gemaakt om een ​​stabiliteit te hebben die het waard is om als zodanig te worden gedefinieerd.

Wat denk ik? Persoonlijk ben ik niet dol op dergelijke oplossingen en, aangezien ik enige tijd ter beschikking had, een beetje kennis van het onderwerp en de fysieke mogelijkheden om dit te doen, gaf ik er de voorkeur aan een Ethernet-aansluiting in elke hoek van mijn huis te hebben om een ​​Wi-Fi-extender aan te sluiten (via LAN, dus verlies van 0% kwaliteit), maar komt neer op het compromis om onaangename switches te maken tussen het ene netwerk en het andere.

Laatst bijgewerkt met de 30 / 07 / 2021 12: 47

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .

NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.