Vergelijking Xiaomi G9 versus Dyson V8 Animal +: is het de moeite waard om meer uit te geven?

Het lijkt misschien bijna een paradox, maar sinds enige tijd zie ik de vraag "Dyson vs Chinese stofzuigers" een beetje als de "iPhone vs Android" tirade. Ok, de vergelijking zal niet de gelukkigste zijn, maar als er één verdienste is die men het beroemde Engelse bedrijf niet kan nalaten, is dat het erin geslaagd is om de cyclonische stofzuigers wijdverbreid en vooral om ze tot de verbeelding van veel mensen te laten spreken als het meest comfortabele en functionele alternatief om hun huis schoon te maken, maar tegen een lage verkoopprijs niet echt voor iedereen geschikt.

De concurrentie heeft echter zeker niet meegekeken en de bedrijven die zich de afgelopen jaren op deze nieuwe markt zijn gaan concentreren, zijn talrijk, en vooral Chinese. En als we het over Chinese bedrijven hebben, kunnen we niet nalaten te vermelden Xiaomi die, mede dankzij veel van zijn satellietmerken, nu de markt is binnengedrongen met draadloze stofzuigers van hoge kwaliteit, die echter worden verkocht met een prijs-kwaliteitverhouding die in sommige gevallen veel evenwichtiger is.

En ja, inmiddels kan ik zeggen dat ik praktisch alle cyclonale stofzuigers heb getest die de afgelopen tijd zijn uitgebracht, en ondanks het feit dat ze nu meer zijn dan bekende en wijdverbreide producten, gaan mijn (en jouw) gedachten altijd naar dezelfde vraag : "Beter dit product Chinees, of een Dyson"?. Maar wees gerust, het is tijd om de balans op te maken: we zullen er een vergelijken Xiaomi G9 met een Dyson V8 Dier +. En als je je afvraagt ​​waarom we twee producten hebben gekozen die niet echt gloednieuw zijn, is het gemakkelijk om te zeggen: ik wilde een prijsklasse nastreven die geschikt is voor iedereen, modellen vermijden die meer dan 500 euro kosten, en mezelf op een toegankelijker gemiddeld, maar waarmee u tegelijkertijd producten van goede kwaliteit mee naar huis kunt nemen.

Xiaomi G9 versus Dyson V8 Animal +: vergelijking

Om deze twee draadloze stofzuigers te vergelijken gaan we schematisch te werk, om u de juiste referentiepunten te geven om vervolgens de meest geschikte keuze voor uw behoeften te kunnen maken. Technische kenmerken, accessoires in het pakket, reinigingskwaliteit, bediening, batterij en prijs zijn de belangrijkste punten van de vergelijking tussen Xiaomi G9 en Dyson V8 Animal +, dus laten we in volgorde te werk gaan.

Xiaomi G9 Vs Dyson V8 Animal +: meegeleverde accessoires

Laten we meteen beginnen met het meest substantiële onderdeel, dat zijn de meegeleverde accessoires. Een feature waarin Chinese stofzuigers, vooral die van Xiaomi, altijd in overvloed aanwezig zijn in vergelijking met de Engelse tegenhanger. De verpakking van de Xiaomi Mi Stofzuiger G9 binnenin bevat het alle essentiële accessoires om in alle mogelijke omstandigheden te kunnen profiteren van de draadloze cycloonstofzuiger: ondanks dat het een economisch model is, heeft Xiaomi praktisch geen essentieel accessoire opgegeven.

Binnen vinden we:

 • Hoofdonderdeel;
 • Stijve buis;
 • Twee-in-een V-vormige borstel;
 • Lans spleetmondstuk;
 • Mini elektrische anti-mijtborstel;
 • Zachte 2-in-1 punt;
 • Dock voor opladen;
 • Batterij oplader.

In principe lijkt de inhoud van het pakket erg op elkaar Dyson V8 Dier +, met het verschil dat er binnenin een gemotoriseerde hoofdborstel is die alleen is ontworpen voor gebruik op vloeren en parket, maar niet op tapijten.

Binnen vinden we:

 • Hoofdonderdeel;
 • Stijve buis;
 • Belangrijkste gemotoriseerde borstel;
 • Gemotoriseerde miniborstel;
 • Spleetmondstuk;
 • Zachte 2-in-1 punt;
 • Dock voor opladen;
 • Batterij oplader.

En het is precies uit de inhoud van het pakket dat je nog meer zult begrijpen waarom ik eraan dacht om deze twee modellen te vergelijken: in werkelijkheid zijn ze erg op elkaar lijken vanuit het oogpunt van accessoires, zelfs als - en we zullen het binnenkort zien - qua technische kenmerken (evenals de prijs) zijn er enkele verschillen.

Xiaomi G9 Vs Dyson V8 Animal +: ontwerp en materialen

Puur esthetisch gezien is de Xiaomi G9 en Dyson V8 Anymal + ze zijn heel verschillend, terwijl ze een vrij vergelijkbare structuur behouden. De Chinese stofzuiger is meestal gemaakt van een ondoorzichtig wit polycarbonaat, terwijl zijn Engelse tegenhanger altijd wordt beschermd door een omhulsel van uitstekend polycarbonaat, maar gemaakt met een kleur die meer geschikt is voor het type product: wees duidelijk, esthetisch vind ik het mooi. wit van de Xiaomi die, hoe leuk ook om te zien, het heeft de neiging om veel vuiler te worden in vergelijking met het glanzende grijs waarmee de Dyson is gemaakt.

Op het gebied van design zal ik echter niet te ver ingaan op de verdiensten. Zelfs als het is Xiaomi G9 het heeft veel soberder en minder visueel opdringerige lijnen dan de Dyson, de schoonheid van een product is iets heel persoonlijks. Kortom, wat mooi is, is niet mooi, maar wat men mooi vindt is mooi.

Puur materieel gezien moet ik echter iets zeggen. Ondanks dat de twee draadloze stofzuigers meestal hetzelfde gewicht hebben, vond ik het Xiaomi G9 beter gebalanceerd: het lijkt misschien dwaas voor u, maar gewichtsverdeling is de factor die het meest van invloed is op het hanteren als u de stofzuiger gebruikt in andere omstandigheden dan alleen het schoonmaken van de vloer. Als u bijvoorbeeld de spinnenwebben wilt verwijderen of in een hoger gelegen gebied wilt stofzuigen, is de beste balans van de Xiaomi G9 zorgt ervoor dat hij een paar punten neemt met betrekking tot Dyson wat naar mijn mening oncomfortabeler is.

Dan is er nog iets wat mij betreft de Dyson vond het nooit leuk: hoe de vuilcontainer te openen. Ongeacht de capaciteit, die met 0.6L versus 0.54L iets groter is in de Xiaomi, vind ik de Chinese openingsoplossing veel eenvoudiger: in de Xiaomi G9, om de container te legen, hoef je alleen maar op een knop onderaan te drukken om het openingsmechanisme te activeren.

Veel ingewikkelder in de Dyson V8 Dier +, waarbij het nodig is om een ​​rode knop omhoog te trekken die zich in het bovenste deel van het centrale lichaam bevindt: let wel, deze methode is ook functioneel, maar het mechanisme is te hard en "omslachtig", en de kracht die nodig is voor het openen kan hebben de neiging om de stofzuiger vanuit de juiste positie te verplaatsen. In een notendop, je zou "je bezienswaardigheden kunnen missen" wanneer het leeg raakt.

Dat gezegd hebbende, zijn er weinig andere verschillen in ontwerp en materialen tussen de twee stofzuigers. Ze komen allebei niet met een display, ze komen allebei both beheerd via een fysieke knop en ze werken met de typische trigger, en beide zijn zeer comfortabel in gebruik. De batterijen zitten onderaan en in dit geval is er een verschil: die van de Xiaomi het is van het uitneembare type en kan worden vervangen, die van de Dyson niet.

Xiaomi G9 Vs Dyson V8 Animal +: technische kenmerken en zuigkwaliteit

Laten we nu verder gaan met het technische gegevensblad, dat wil zeggen naar de kale en ruwe kenmerken van de motoren die de twee stofzuigers bezielen. En laten we meteen ter zake komen: Lo Xiaomi G9 wordt aangedreven door een 100.000 omwentelingen per minuut da 400w staat garant voor een zuigkracht van 120Aw, The Dyson V8 Dier + wordt aangedreven door een 100.000 draait per minuut vanaf 425w staat garant voor een zuigkracht van 115Aw.

En hoewel de kenmerken vrij gelijkaardig lijken, is er één factor waarmee rekening moet worden gehouden: de 425w van de Dyson-motor, vergeleken met de 400w van de Xiaomi-motor, maakt hem niet echt krachtiger, maar alleen meer energie-intensief. En laat me het uitleggen: de Xiaomi weet, ondanks dat hij een minder watt-motor heeft, 5 Aw meer zuigkracht te garanderen.

Wat betekent het in een notendop? In het echte leven, zonder aan de cijfers te denken, is de zuigkracht tussen de twee stofzuigers praktisch identiek, met het enige verschil dat (400w) de Xiaomi-motor kan garanderen iets langere batterijduur vergeleken met die van de Dyson. En het doet dit voor een ander bijzonder: de Dyson V8 Dier + kan alleen worden gebruikt in twee modi (de Eco en de Turbo, om zo te zeggen), terwijl het Xiaomi G9 kan worden gebruikt in drie modi.

Bij het gebruik van beide stofzuigers, zelfs in complexere omstandigheden, is de realiteit dat het is Xiaomi G9 dat de Dyson V8 Dier + ze doen uitstekend werk. Gebruikt bij maximale zuigkracht die (ik geef toe) degene is die ik het meest gebruik, beide modellen slagen erin om perfect te stofzuigen. Er zal geen stofje, koffie, meel, suiker, enzovoort zijn, dat de twee modellen niet kunnen streven onmiddellijk, en hetzelfde geldt voor haar of dierenhaar: ik heb bijvoorbeeld 4 honden en beide modellen slaagden erin om het haar niet alleen op de grond, maar ook vanaf de bank te stofzuigen. Kortom, vanuit het oogpunt van naakte en ruwe reiniging, zou ik zeggen dat er een welverdiende loting.

Wat echter verandert, is de vorm van de rol geïntegreerd in de gemotoriseerde borstel hoofd. Dit is een functie die weinig mensen opmerken, maar die naar mijn mening vooral vanuit het oogpunt van onderhoud erg belangrijk is. Als je de twee borstels nauwkeuriger bekijkt, merk je meteen een groot verschil: de Xiaomi-borstel is gemaakt met een V-vormige textuur, in tegenstelling tot die van de Dyson die een meer traditionele textuur gebruikt.

Wat verandert er in het echte leven? Dat met behulp van een V-textuur, de Xiaomi-borstel neigt veel minder om lang haar of haar in de war te brengen in vergelijking met dat van Dyson. Ok, het is een detail dat voor velen misschien niet relevant lijkt, maar na tientallen draadloze cyclonische stofzuigers die ik heb geprobeerd, verzeker ik je dat het een van die kleine details is die op de lange termijn het verschil maken.

Wat het filtersysteem betreft, zijn we daarentegen praktisch gelijk, hoewel op papier de zaken anders zijn. De Xiaomi G9 Het is uitgerust met een 5-traps filtersysteem multi-cycloon die dankzij het HEPA-filter 99.97% van de deeltjes tot 0.3 nm kan filteren, terwijl de Dyson V8 Anymal + is uitgerust met een 15 cycloonsysteem dat - in een notendop - garandeert dezelfde prestaties. En ook hier een welverdiend gelijkspel.

Wat naar mijn mening verandert, is het systeem voor het verwijderen van de filters die ik, evenals voor het legen van de vuilcontainer, vond veel eenvoudiger in de Xiaomi dan in de Dyson.

Xiaomi G9 versus Dyson V8 Animal +: levensduur van de batterij

Wat de batterij betreft, zijn de verschillen groot. De Xiaomi G9 wordt aangedreven door een 2500 mAh, Terwijl de Dyson V8 Dier + heeft een batterij van 2800 mAh. En hier, alleen kijkend naar de cijfers, zou je meteen kunnen denken dat de Engelse stofzuiger meer autonomie garandeert. Maar raad eens, dat doet het niet.

Met de Xiaomi G9 Ik ben erin geslaagd om ongeveer 8 minuten te bereiken met de Turbo-modus, een poco meer dan 25 minuten met medium modus en ongeveer 50 minuten met Eco-modus. Met de Dyson V8 Dier + in plaats daarvan slaagde ik erin om te overwinnen van poco 7 minuten met turbo-modus en ongeveer 30 minuten met Eco-modus. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de Xiaomi G9 er een heeft verwijderbare batterij die, door een secundaire batterij aan te schaffen, de operationele autonomie zou kunnen verdubbelen.

En juist hier kun je de consequentie van het verschil tussen de twee motoren voelen: die van Xiaomi, die minder watt gebruikt om te werken, verbruikt minder energie dan die van Dyson.

Qua oplaadtijden zou ik zeggen dat we ons op een andere planeet bevinden: it Xiaomi duurt ongeveer 3 en een half uur voor een volledige lading worden ze they zelfs 5 in de Dyson. En ik geloof nog steeds dat als Dyson echt de benen van al zijn Chinese concurrenten wilde snijden, het zou moeten gaan werken aan snellaadtechnologie die, laten we eerlijk zijn, de rollen zou omdraaien.

Xiaomi G9 Vs Dyson V8 Animal +: prijs en welke te kiezen?

Nou, tot nu toe allemaal erg leuk. Maar laten we het over het belangrijkste hebben: de verkoopprijs. De verkoopprijs van de Xiaomi G9 is 169,00 euro korting op Amazon, terwijl qoello van de Dyson V8 Animal+ is 389,00 euro altijd afgeprijsd op Amazon. Vind de link van beide modellen in het vak hieronder.

En zonder er al te veel omheen te gaan, aangezien de kenmerken en kwaliteit van de reiniging tussen de twee stofzuigers zijn: - in het praktische leven - erg op elkaar lijken, de naald van de balans van de vergelijking zou precies die met betrekking tot de prijs kunnen zijn, vooral gezien het feit dat door ze op Amazon te kopen, de hulp en de garantie praktisch op één lijn liggen.

En jongens, ik ga je niet vertellen welke het beste is of welke je moet kopen. De technische kenmerken en de kwaliteit van de producten zijn degene die ik zojuist heb beschreven, maar naar mijn mening is het aan jou om samen te vatten en het model te kiezen dat het beste bij je behoeften past. Hoewel ik één ding moet zeggen: ik zou me altijd concentreren op het product dat het garandeert de beste prijs/kwaliteit verhouding. En gezien deze factor, zou ik zeggen dat er geen verhaal is.NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

Laatst bijgewerkt met de 07 / 02 / 2023 18: 51
⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.