Veroordeeld om Xiaomi te compenseren: allemaal de schuld van een slechte recensie te kwader trouw

xiaomi mi 10 ultra
Smart Life

niet alleen vouwende smartphone e nieuws in technische saus voor het bedrijf van Lei Jun, maar ook… juridische zaken. Vandaag eindigde een rechtszaak tussen de Chinese reus en een intimiderende gebruiker, schuldig aan het publiceren ervan nep recensie di Xiaomi Mi 10 Ultra te kwader trouw. Laten we eens kijken wat er is gebeurd en waarom het Aziatische huis zo boos werd!

Praat slecht (te kwader trouw) over Xiaomi Mi 10 Ultra en het loopt niet goed af

Een multinational tegen één persoon: je zou een mooi en goed onrecht kunnen bedenken, maar in werkelijkheid is de lont die Xiaomi aanstak niet te onderschatten (vanuit het oogpunt van de reputatie van het merk). Naar Augustus 2020 het bedrijf gelanceerd Xiaomi Mi 10 Ultra, de "herdenkingsversie" van het assortiment, uitgerust met een aantal respectabele functies (hier vindt u ook onze review). Zoals we allemaal weten, zijn pre-sales in China iets agressiever dan wat hier gebeurt, met vrijwel direct uitverkocht. De gebruiker in kwestie is in het nauw gedreven twee eenheden van de top van het assortiment: een zou zijn geweest doorverkocht onmiddellijk terwijl de andere zou zijn geweest slechts een paar uur gebruikt (of zelfs helemaal niet).

xiaomi mi 10 ultra

Op een afstand van minder dan 24 uur, de gebruiker gepost op het JD e-commerce platform (een van de belangrijkste in China) ben twee negatieve recensies. Hierin spreekt hij van een gebruik van meer dan een week, gekenmerkt door: veel gebreken voor het vlaggenschip. De teksten verwijzen naar een batterijduur van slechts 2 uur, gevallen van overmatige oververhitting, crashes door te hoge temperaturen. Verder wordt ook de fotografische sector fel bekritiseerd en is er zelfs sprake van een langzame herlading.

Laten we zeggen dat Xiaomi het niet leuk vond, vooral het feit dat de datum van de beoordelingen samenvalt met die van de bestelling. Kortom, de gebruiker zou schaamteloos hebben gelogen en slecht gesproken over Xiaomi Mi 10 Ultra zonder het apparaat zelfs maar te proberen. Het resultaat? De ongelukkige werd aangeklaagd door de Chinese reus, die dit gedrag helemaal niet te kwader trouw nam.

En de rechter zelf waardeerde het gebaar van de gebruiker niet: de rechtbank sloot de zaak op 15 juni en gaf reden aan Xiaomi. De valse beoordelingen schaadden het imago van het bedrijf en om deze reden werd de gebruiker veroordeeld tot: opmerkingen verwijderen aangeklaagd, publiceren excuusbrief in de ruimte gewijd aan Xiaomi Mi 10 Ultra-recensies op JD en aan de betaling van 10.000 yuan (over 3.861 €). Gelukkig einde voor Xiaomi, iets minder voor de vals spelende gebruiker: Wat denk jij ervan? Ging het bedrijf van Lei Jun hard ten onder of was het terecht om de reputatie van haar 'wezen' te verdedigen?

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .