4 maanden met DJI Air 2s: nog steeds de beste drone (zelfs om mee op vakantie te nemen)

Foton Ultra

Ok, ik geef toe, het kostte me tijd. Het is nu ongeveer 4 maanden geleden dat ik de DJI Air 2s en in al die maanden heb ik nooit een diepgaande recensie kunnen publiceren. En dat is oké, dat klopt, de fout ligt grotendeels bij mij. Maar het punt is dat om de verdiensten en gebreken van een dergelijk product (dat onder andere niet overal met een helder hart kan worden gebruikt) echt te begrijpen, ik van mening ben dat het de juiste tijd kost : publiceer een recensie "in een haast" om de tijden van het embargo te respecteren in de hoop voor onze collega's aan te komen, in dit geval is het absoluut contraproductief. En het is om verschillende redenen, zowel praktisch als (geef me de term door) "ethisch".

Kortom, ik ben een van degenen die, ondanks dat ik ze al jaren bestuur, van het idee is dat je niet met drones kunt rommelen. En dit gebeurt niet alleen omdat het dure producten zijn die je voortdurend dreigt te verliezen of te beschadigen, maar vooral omdat je er, om ze echt te begrijpen, een paar uur moet vliegen, in verschillende weersomstandigheden, en vooral in gebieden waar het wettelijk mogelijk is om het te doen.

Nou, in deze 4 maanden heb ik gevlogen met de DJI Air 2s praktisch overal. Ik nam het mee naar de bergen op bijna 2000 meter, ik vloog daar met de wind, met de kou, op een bevroren meer. Ik heb hem op een verlaten strand, in super zwoele hitte, in de heuvels van Avellino. En ik had de bevestiging van een gedachte die bij me opkwam vanaf de eerste vlucht: het is de beste 4K-drone die momenteel op de markt is. Het is een drastische conclusie, ik weet het, maar het is geboren na een lange analyse van de technische kenmerken die samenhangen met gebruiksgemak, beeldkwaliteit en vooral veiligheid.

Il DJI Air 2s het is geen perfecte drone, let wel, maar het is waarschijnlijk het model dat ik zou aanraden aan iedereen die me vraagt ​​​​welke drone ze mee op vakantie moeten nemen. Op voorwaarde natuurlijk dat je er altijd mee vliegt in gebieden waar dat mogelijk is.

DJI Air 2s Fly more Combo review

Enac-regelgeving: wie mag met de DJI Air 2s vliegen en waar?

Alvorens over de grappige dingen te praten, is het noodzakelijk om de stand van zaken op de huidige ENAC-regelgeving met betrekking tot het besturen van drones te inventariseren. Een regeling die nog volop in ontwikkeling is.

En laten we meteen ter zake komen: gezien het gewicht en de grootte, Dji Air 2s het is niet een drone die voor iedereen geschikt is, zeker niet als je de nieuwe Europese droneverordening, die zeer binnenkort in werking zou moeten treden (maar die is uitgesteld voor de noodsituatie. COVID-19).

In ieder geval, volgens de huidige regelgeving en het gewicht op de grond goed 590 gram (25 gram meer dan de DJI Mavic Air 2) om de te rijdenLucht 2s het is noodzakelijk om in het bezit te zijn van het APD Pilot Certificate (Non-Critical Operations), te behalen door middel van een online examen, en de registratie van de drone in het D-Flight portaal waarmee u een QR-code krijgt voor toepassing op de quadcopter.

De realiteit van de feiten is echter dat het scenario van de verordening over het gebruik van drones nog steeds wordt gedefinieerd en dat er vaak een risico bestaat dat er veel verwarring ontstaat, dus om dingen duidelijker te maken, zal ik proberen alle de belangrijkste informatie, sprekend over de momenteel actieve beperkingen, wat er zal veranderen met de komst van de nieuwe Europese regelgeving en ik zal punt voor punt verduidelijken wat nodig is om de nieuwe DJI-drone te kunnen besturen. Dus laten we in volgorde gaan. versnellen

De beperkingen van de huidige ENAC-verordening zijn:

  • Vlieg op een afstand van minimaal 150 meter van bevolkte en gefabriceerde gebieden.
  • Houd een horizontale veiligheidsafstand van buitenlandse personen van minimaal 50 meter aan.
  • Vlieg altijd in VLOS (visueel zicht), dat wil zeggen, met de drone in zicht.
  • Overschrijd een vlieghoogte van 120 meter niet.
  • In het bezit zijn van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Een ander niet onbelangrijk detail moet worden onderstreept, namelijk het ontbreken van de CE-markering. In een notendop betekent dit dat in 2023, d.w.z. de datum waarop de huidige Europese regelgeving afloopt, de Dji Air 2s zal de categorie Open A3 betreden, wat vereist dat de piloot de drone alleen omhoog brengt op plaatsen waar zeker is dat er geen mensen zijn.

Inhoud van de verpakking

De nieuwe DJI-drone wordt verkocht in twee versies, een goedkopere en een rijker aan accessoires. Ik had het geluk dat DJI, die ik bedank, ons de Fly More Combo-versie stuurde waarin een groter aantal batterijen, ND-filters en een hele reeks accessoires zit die naar mijn mening de kosten waard zijn. Kortom, het kost iets meer is waar, maar de Fly More Combo-versie is naar mijn mening degene om te kopen.

Om u een duidelijker beeld te geven van de verschillen tussen de twee versies, volgt hier een gedetailleerde tabel:

AccessoiresDJI AIR 2SDJI Air 2S Fly More-combo
dar11
DJI RC-N1 afstandsbediening11
Intelligente vliegaccu13
Caricabatterie11
Netsnoer11
Stille propellers (paar)36
Stabilisatorbescherming11
Type C-kabel11
DJI RC-N1 afstandsbedieningskabel (USB type C connector)11
DJI RC-N1 afstandsbedieningskabel (Lightning-connector)11
DJI RC-N1 afstandsbedieningskabel (standaard micro-USB-connector)11
Vervangende DJI RC-N1 afstandsbedieningsstick (paar)11
ND-filterset (ND4 / 8/16/32)-1
Batterij laadstation-1
Adapter voor batterij-powerbank-1
Borsa een tracolla-1

Ontwerp en materialen

Vanuit esthetisch oogpunt gezien, de Dji Air 2s het verandert niet veel van de vorige versie. Natuurlijk verhoogt het het gewicht zoals bij elke upgrade, maar op het oog zijn de verschillen echt minimaal, behalve de aanwezigheid van twee nieuwe sensoren in het bovenste voorste deel die worden gebruikt voor het nieuwe Apas 4.0-systeem dat de stuurautomaatfuncties zelfs verbetert en obstakeldetectie en worden gebruikt in automatische opnamefuncties zoals Point of Intrest en Follow Me. Fantastische functies, die in grote omgevingen en met adembenemende uitzichten een must zijn.

De realiteit van de feiten is echter dat ik me sinds de presentatie afvraag waarom die van DJI niet wat verder zijn gegaan met de sensoren. Inmiddels was de gewichtstoename zeker, en ik had liever gezien dat 's werelds nummer 1 drone-bedrijf ook twee andere zijsensoren had geplaatst, om de drone een 360-graden obstakeldetectiesysteem te geven.

Laten we duidelijk zijn, Apas 4.0 werkt goed, maar het niveau van 360 detectie is nog niet bereikt. Ik merkte het vooral in sommigen die mij volgen die ik in de bergen vastlegde terwijl ik in de auto zat: de bomen waren talrijk, ze waren niet volledig in bloei, en de Dji Air 2s had enige moeite met het detecteren van de kleine takken, vooral in de richtingsveranderingen. Kortom, zeker in bijzonder kronkelige omgevingen bestaat er bij gebruik van de autonome rijmodus altijd de mogelijkheid dat de drone stopt of ergens tegenaan botst.

Er zijn ook een aantal verlichtings-LED's, die ik erg handig vond, vooral bij nachtvluchten. Hieronder is er een die automatisch kan worden geactiveerd om de grond te verlichten bij weinig licht, of handmatig, terwijl aan de uiteinden van de armen andere 4 LED's (twee vaste rode en twee knipperende groene) zijn die op een duidelijke en beknopte manier zichtbaar worden de drone zelfs 's nachts.

Radiobediening en ontvangst

De afstandsbediening van de Dji Air 2s het is dezelfde lelijke maar uiterst handige afstandsbediening die we zagen in de Mavic Air 2. Hij is groot, bijna vierkant en heeft niets te maken met wat we gewend zijn van DJI's Mavics. In werkelijkheid moest ik echter onmiddellijk van gedachten veranderen zodra ik het gebruikte: het is een van de meest comfortabele die ik ooit heb gebruikt.

Ook in dit geval kunnen de sticks worden verwijderd en zijn ze ondergebracht in twee uitsparingen in het onderste deel, aan de voorkant is er de knop van het landingspunt, de aan / uit-knop, de 4 LED's voor de batterijstatus (wat trouwens garant staat voor zonder problemen zelfs 4 uur vliegen) twee sneltoetsen (waarvan één programmeerbaar) en de schakelaar voor het wijzigen van vluchtmodi.

Aan de achterzijde bevinden zich nog twee andere knoppen voor het bedienen van de opnamemodi en voor het maken van foto's en video's terwijl de overdracht dit keer aan de techniek is toevertrouwd. OcuSync 3.0 die, mede dankzij de 4 antennes op de drone, garant staat voor meer dan goede prestaties en alleen beperkt door de Europese regelgeving. Deze technologie maakt altijd gebruik van wifi-frequenties voor de overdracht van gegevens en beelden, maar kan de stroom in een zeer smalle en precieze kegel sturen: het is een oplossing die veel helpt, vooral als de drone altijd zichtbaar is.

Foto's en video's

Het belangrijkste nieuws van de Dji Air 2s Ik zit in de camera. En dat zijn er echt veel. Ze zijn allemaal gekoppeld aan de aanwezigheid van een nieuwe 1" sensor met 20 megapixel resolutie en geloof me, het is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de Air 2, die een 1 megapixel 2/40" sensor met Pixel Binning gebruikte. Het resultaat is eenvoudig: de Dji Air 2s het kan video's opnemen met een resolutie tot 5.4k bij 30 fps, gebruikmakend van een reeks automatische opnamemodi en duidelijk HDR (bij lagere resoluties).

Maar raak niet verstrikt in deze cijfers: de beste video-opname-instelling die onder andere ook volledig handmatig kan worden beheerd (door alle belangrijkste parameters aan te passen) is die in 4K bij 60 fps: zodra u de beeldkwaliteit hebt gezien, zult u er verliefd op worden en u zult het nooit in de steek laten.

Een grotere sensor betekent dus ook een grotere gevoeligheid voor licht, wat op zijn beurt leidt tot een aanzienlijke verhoging van de kwaliteit van de video's bij weinig licht: in de video die ik bovenaan heb ingevoegd, kun je de beelden zien die ik heb opgenomen bij Procida 's nachts: je trekt conclusies.

Er zijn echter ook compromissen, maar laten we op volgorde gaan. De gebruikte lens is een equivalent van 22 mm, wat in theorie een iets breder beeld zou suggereren dan in het vorige model: in theorie is dat zo, maar bij het overschakelen naar hoge resoluties en framerates, zoals 4K bij 60 fps, ondergaat het beeld een vrij volle oogst.

Dan is er om te bedenken dat de Dji Air 2s het is volledig verstoken van een variabel diafragma: dit is iets anders dat ik graag had geïntroduceerd, samen met de antibotsingssensoren aan de zijkant, die een beetje "gebufferd" zijn door DJI door de aanwezigheid van vier ND-filters. Laten we duidelijk zijn, met filters is het een heel andere muziek, maar het monteren en verwijderen van een filter op de camera is beslist minder comfortabel dan het gebruik van een diafragma met variabele diafragmaopening dat natuurlijk direct vanuit de applicatie kan worden beheerd, terwijl de drone is in gebruik vlucht.

Dan is er ook nog een zoommodus die hier echter altijd rekening mee moet houden, niet optisch zoals bij de Mavic 2 Zoom: in werkelijkheid maakt deze functie gebruik van crop en interpolatie, waardoor beelden worden gegenereerd van een kwaliteit die niet bepaald optimaal is. Er is ook nog iets om in gedachten te houden: de zoom kan niet worden gebruikt als u video opneemt in HLG of D-Log (ja, de Dji Air 2s kan ook opnemen in LOG) en, in tegenstelling tot wat er gebeurde in de Air 2, is het niet langer mogelijk om Hyperlapse op te nemen in 8K. En deze beperking hangt duidelijk af van de lagere resolutie van de gebruikte sensor.

De MasterShots zullen ervoor zorgen dat je er dol op bent op vakantie

Nog een nieuwigheid van de Dji Air 2s zijn de MasterShots. Een opnamemodus ontworpen voor niet-professionals, die geen tijd willen verspillen aan montages, keuze van clips enzovoort, wat kan worden beschouwd als de natuurlijke evolutie van QuickShots. In een notendop, wanneer u deze modus activeert, selecteert u gewoon een onderwerp (dat kan een persoon, een auto of zelfs een bezienswaardigheid zijn) en laat u de drone alles doen.

Binnen enkele ogenblikken, en op basis van het gekozen thema, begint de drone volledig autonoom te bewegen en de clips op te nemen: aan het einde van de opname worden de video's automatisch bewerkt en aangepast met een thema en een soundtrack, waardoor een soort van "trailer ”Van 20 seconden, klaar om te delen op sociale netwerken.

En ik kom meteen ter zake: naar mijn mening is het meer een functie die in de Mini 2 moet worden geïntegreerd, dan in de Air 2s. Het is een van die functies die een zee van potentieel heeft, maar die niet goed is benut en geoptimaliseerd door DJI. Als het bedrijf de mogelijkheden voor het aanpassen van bewerkingen had uitgebreid, zou het heel anders zijn. Maar voor nu is het alsof alles een beetje gecastreerd is.

Levensduur van de batterij

Il Dji Air 2s gebruikt exact dezelfde batterij als de vorige versie, maar met een iets kortere autonomie. Laten we duidelijk zijn, we hebben het over een paar minuten minder dan de versie van vorig jaar, wat me ertoe bracht om de Dji Air 2s ongeveer 30 minuten met een enkele batterij, zonder ooit te hoeven landen (en in omstandigheden van poco wind).

En het is nog steeds een geweldig resultaat, laten we eerlijk zijn. Dat betekent dat je met de Fly More Combo-versie ongeveer anderhalf uur kunt vliegen! Natuurlijk is het vliegbereik een van die beslist variabele factoren, die worden bepaald door een reeks externe factoren, zoals wind- of vliegmodi, en het is duidelijk dat hoe hoger je klimt, hoe groter het energieverbruik. een zekerheid in deze nieuwe drone is dat de levensduur van de batterij meer dan overtuigend is, zelfs als het verbruik is toegenomen door de "fout" van de nieuwe sensoren en de grotere hoeveelheid gegevens die de processor moet verwerken.

Prijs en overwegingen

De officiële verkoopprijs van de Dji Air 2s is € 999,00 voor de traditionele versie en € 1309,00 voor de Fly More Combo-versie. Cijfers die een beetje dalen als ze worden gekocht via de onderstaande doos, waarmee je de . kunt vinden Dji Air 2s in korting. Dat gezegd hebbende, is het echter duidelijk dat dit een belangrijk cijfer is, korting of geen korting.

Maar het heeft geen zin om het te ontkennen: de Dji Air 2s het is een concentraat van technologie, een juweel van een camera, het is veilig en het is leuk om te gebruiken. De 1” camera is een grote stap voorwaarts en de Apas 4.0 is een goede update. Natuurlijk zou de aanwezigheid van een diafragma met variabele opening en twee antibotsingssensoren aan de zijkant de kers op de taart zijn geweest, maar geloof me, tot op heden is de Dji Air 2s het is een van de beste opvouwbare drones die je kunt kopen (en zelfs meenemen op vakantie, als de wet dat toelaat).
NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

Laatst bijgewerkt met de 27 / 09 / 2021 12: 12
⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .