Wat is virtueel RAM-geheugen en hoe werkt het? Xiaomi, OPPO, vivo, Oneplus focus op deze nieuwigheid

virtuele ram
ECOVACS

Na OPPO en Vivo ook Xiaomi heeft besloten om de functie een eigen naam te geven Virtueel RAM, ook wel bekend als Extended RAM, en introduceert deze technologie binnen de MIUI. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit een van de trends van 2021, ook omdat het een noviteit is die niet veel inspanning van de producenten zal vergen. Vooral die van voornamelijk Aziatische afkomst, historisch zeer voorzichtig als het gaat om herinneringen, GB en cijfers. Maar hoe werkt het concreet? Laten we proberen het te verduidelijken en laten we eens kijken wat is virtueel RAM-geheugen en hoe werkt het?, samen met de voordelen die het kan opleveren voor onze smartphones.

Virtueel RAM of uitgebreid RAM: wat is de Xiaomi, OnePlus, OPPO en vivo nieuwigheid en hoe het werkt?

virtuele ram

Geïntroduceerd aan het publiek van telefonie met vivo X60, werd het concept ook gedragen door OnePlus 9 (in de vorm van Turbo Boost), hoewel er over is gesproken poco. Ondertussen vond een man van het Xiaomi.eu-team een ​​verwijzing naar de term "Geheugenextensie" binnen MIUI: tot op heden is Xiaomi begonnen met het gebruik van deze functie, maar voor nu is het thuis beperkt tot de Redmi Note 10 Pro China (op het moment van schrijven). De functie die aanvankelijk in MIUI werd opgegraven, luidde als volgt: "Voeg X GB RAM toe door geheugen in te nemen. Gebruik deze functie alleen als er voldoende geheugen beschikbaar is op uw apparaat". Het is dus een optionele optie die door de gebruiker kan worden geactiveerd/gedeactiveerd via de instellingen van zijn smartphone. Maar laten we in meer detail kijken wat de procedure zal zijn en vooral laten we erachter komen Wat precies en hoe Virtual RAM werkt.

Als je van pc-geheugen houdt, heb je misschien al van dit onderwerp gehoord. Maar alvorens verder te gaan, is het noodzakelijk om een ​​kort onderscheid te maken tussen: RAM en ROM: beide slaan gegevens op, maar de eerste doet dit tijdelijk, terwijl de tweede permanent. RAM is sneller dan ROM, vandaar het substantiële doel ervan is om actieve apps te laden, terwijl de langzamere ROM zorgt voor een permanente opslag van gegevens.

De functie van Virtueel RAM (o Uitgebreide RAM) is ter compensatie van die situaties waarin u een taak moet uitvoeren waarvoor een hoeveelheid RAM nodig is die de beschikbare overschrijdt in die tijd. In dat geval neemt het systeem een ​​deel van het ROM en vult het met de gegevens van die activiteit waarvoor geen onmiddellijke toegang nodig is. Op dit moment zorgt de swap-in en swap-out techniek ervoor dat RAM en ROM met elkaar kunnen communiceren, waardoor gegevens kunnen worden uitgewisseld om alles te beheren. Het RAM-geheugen wordt aanvankelijk geladen met de gegevens die nodig zijn om het proces in kwestie te starten, terwijl de rest naar virtueel RAM gaat. Aangezien verdere gegevens nodig zijn, wisselen RAM en ROM deze gegevenspakketten uit.

In het geval van Xiaomi hebben we nog geen technische details, aangezien de functie (voorlopig) concreet alleen in China is gebruikt. Maar in het geval van vivo, deze modus komt te bezetten tot 3 GB (vergelijkbaar met wat er gebeurt met) de Reno 6-serie van OPPO), dus kunnen passeren van 8 tot 11 GB o van 12 tot 15 GB. Neem deze cijfers natuurlijk als voorbeeld, want de concrete GB's blijven ongewijzigd. Dit wordt mogelijk gemaakt door moderne UFS 3.1-geheugens, waarvan de prestaties vergelijkbaar zijn met die van een pc-SSD, met snelheden waardoor ze het RAM-geheugen kunnen bijhouden. Denk maar aan dat vivo beweert dat deze technologie het systeem in staat stelt om tot 20 apps tegelijk te cachen.

Wat zijn de voordelen van Virtual RAM op smartphones?

De voordelen van virtuele RAM worden weerspiegeld in de dagelijkse ervaring, niet alleen in de meest extreme situaties. Kortom, het systeem kan rekenen op twee verschillende soorten RAM, waarvan er één verantwoordelijk is voor het beheer van de gegevens voor de meest plotselinge activiteiten. Het resultaat is dat de smartphone de. Soepeler kan vasthouden meest gebruikte apps op de achtergrond, waardoor ze onmiddellijk kunnen worden geopend en zonder dat ze vaak opnieuw moeten worden geladen. Bovendien kan het RAM dus worden bevrijd van alle gegevens met betrekking tot niet-instantane activiteiten, waardoor het zich kan concentreren in de houd de gebruikersinterface soepeler, bijvoorbeeld.

⭐️ Ontdek de GizChina adventskalender met 25 superaanbiedingen om elke dag te onthullen tot Kerstmis .