Xiaomi Auto gaat zich ook richten op autonoom rijden

xiaomi elektrische auto saic
Smart Life

Sommige grote fabrikanten zijn de afgelopen jaren aangetrokken tot een bepaalde markt, namelijk de automobielmarkt. Van het Cupertino-huis, dat meer dan eens aan een dergelijk project lijkt te hebben gedacht, tot Huawei dat het idee nu definitief terzijde lijkt te hebben geschoven. Voor Xiaomi De zaken liggen echter anders: het Chinese bedrijf bevestigde officieel de komst van zijn slimme elektrische auto tijdens een evenement in maart 2021.

28 / 07 update: we komen terug om te praten over Xiaomi's project voor de bouw van zijn eerste elektrische auto, dit keer met de aankondiging van een beslist massale wervingscampagne. Vind alle details direct aan het einde van het artikel.

Lei Jun denkt aan de toekomst, met de eerste Xiaomi-auto

Hoewel het nieuws van deze laatste uren best spannend is, is het nodig om de geest even te kalmeren. Op dit moment is er in feite geen zekerheid over dit nieuws. In de zin dat we tenslotte geen officiële bevestiging hebben over het ontwerp van een auto in het Xiaomi-huis. Van de laatste rapporten iFengNieuwslijkt het echter Lei Jun zou dit project in de toekomst persoonlijk willen leiden, misschien door een electrisch voertuig.

Al in 2013 was er een vruchtbare ontmoeting tussen de CEO van Xiaomi en Elon Musk, de beschermheer van Tesla. Hier ontstond een sterke interesse van Lei Jun in de autowereld, vooral in het vooruitzicht om ooit een elektrische auto te maken. Als hij zich ooit aan een dergelijk project waagt, zou dat een absolute verrassing zijn voor de markt en voor de ambities van het merk.

Er komt goed nieuws, maar dat moet met een korreltje zout worden ingenomen

xiaomi auto smart

Het duwen en trekken dat protagonisten ziet Xiaomi en het project van een vermeende slimme auto gaat onverminderd door. Dit keer komt weer een ander rapport dat op een positievere manier naar voren komt dan wat werd gezien met de verklaringen van Xiaomi die teruggaan tot de maand februari. Hoewel Lei Jun een project met betrekking tot deze sector heeft ontkend, blijven de Chinese media aandringen.

Het nieuwe rapport citeert bronnen die dicht bij de CEO van het Chinese bedrijf staan ​​(zelfs sommige investeerders zouden erover spreken) die de aanwezigheid van werk in uitvoering om een ​​slimme auto te maken. Dat is niet alles, want het lijkt er zelfs op dat de verantwoordelijk van het project is hetzelfde Lei Jun​ Op basis van wat werd onthuld door de vermeende bronnen, zou Xiaomi uitkijken naar de middelmatig hoog bereik van de automobielsector, met producten die uiteraard zullen profiteren van het technologiepakket van het bedrijf.

De geruchten gaan verder met een vermeende ontmoeting tussen Lei Jun en de oprichter van NIO (de Chinese Tesla); dan zouden er verschillende samenwerkingsverbanden zijn met lokale autofabrikanten, met namen van het kaliber van BYD​ Concluderend meldt het rapport dat het project met betrekking tot de slimme auto van Xiaomi eigenlijk hieruit zou moeten beginnen vanaf volgende maand​ Zal het echt zo zijn? Wat tot nu toe is gelezen, is het resultaat van lekken en geruchten, dus het moet met de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen tot een officiële bevestiging van Xiaomi (als het ooit komt).

Xiaomi Auto is realiteit: het elektrische voertuig van het merk wordt gemaakt | Officieel

Via de officiële sociale kanalen Xiaomi kondigt het begin aan van een nieuwe reis voor het Chinese merk, dit keer worstelen met zijn eerste auto elettrica​ Volgens wat in de officiële verklaring wordt gelezen, zal het huis van Lei Jun worden gelanceerd in de sector van elettrici veicoli: er wordt niet expliciet melding gemaakt van een auto, maar alle aanwijzingen en indiscreties die tot nu toe zijn verzameld, wijzen in die richting. Uiteraard is er altijd het voordeel van de twijfel en kan het bedrijf verwijzen naar e-scooters of elektrische fietsen (zelfs als we het uitsluiten). Om meer te weten te komen, zullen we moeten wachten op het evenement van vandaag, de tweede blijkbaar van de mega live gewijd aan de nieuwe Xiaomi-producten (inclusief ook Mijn MIX Fold).

Gezien de geruchten die nu al maanden draaien, is het zeer waarschijnlijk dat dit de langverwachte is Xiaomi Auto, ook gezien de omvang van de investering (we hebben het over 10 miljard in de komende 10 jaar) en de CEO en oprichter Lei Jun als verantwoordelijk. Niet alleen dat, het lijkt erop dat de voertuigen ook bestemd zullen zijn voor de wereldwijde markt: kortom, het zou daarom een ​​zeer serieus plan zijn om deze specifieke sector te betreden.

Lei Jun bevestigt nieuwe details over Xiaomi's eerste elektrische auto, ook met betrekking tot de prijs | Bijwerken 07/04

xiaomi elektrische auto

Het mega-evenement in maart bracht niet alleen topsmartphones zoals Mijn 11 Ultra en "alternatieve" modellen zoals Mijn MIX Fold, maar ook de officiële bevestiging van de toekomst van Xiaomi en de zijne auto elettrica slim. Het nieuws houdt daar echter niet op, dankzij een reeks berichten van Lei Jun: de manager heeft enkele details onthuld die ons zouden kunnen doen begrijpen welke weg het bedrijf is ingeslagen. Eerst lanceerde de CEO een overzicht op het Weibo sociale netwerk, waarin het gebruikers om suggesties vraagt ​​op het naam van Xiaomi's eerste elektrische auto.

Wat betreft de releaseperiode, we zouden binnen de komende 3 jaar iets concreets moeten hebben, zoals voorspeld door eerdere geruchten. Bovendien zijn er andere belangrijke details naar voren gekomen uit de verschillende vragen en antwoorden tussen Lei Jun en de fans: allereerst wordt de auto van Xiaomi een SUV of berlina (praktisch in de stijl van Testla Model X of Y), zoals aangegeven door de CEO zelf. Deze verduidelijking kwam voort uit het feit dat verschillende Mi-fans een sportmodel wilden hebben en daarom wilde de manager meteen dingen duidelijk maken.

Bovendien is de prijs nog niet bepaald, maar mikt het bedrijf op het middelhoge bereik, met een cijfer van rond de 100.000 en 300.000 yuan, of tussen € 13.000 en € 37.000 tegen de huidige wisselkoers. Laten we zeggen dat de kloof vrij groot is, maar we hebben tenminste een idee van de prijsklasse in de doelstellingen van het Chinese huis.

Xiaomi Auto, Automobile of Mi Car, wat wordt de naam? ​ Bijwerken 15/04

xiaomi elektrische auto lei juni officieel project 15/4

Naar aanleiding van de eerder genoemde enquête uitgevoerd door Lei Jun over hoe de auto's zouden moeten heten Xiaomi, het is duidelijk dat we de naam moeten verduidelijken van wat we nu simpelweg definiëren "Xiaomi Auto​ Het moet gezegd worden dat zelfs deze naam helemaal niet toevallig is, aangezien het merk het merk heeft geregistreerd zoals het is, nog voordat het zijn intrede in de automobielsector formaliseerde, samen met de naam "Xiaomi Automobile". Het leek aanvankelijk een voorzorgsmaatregel, maar toen werd het het harde nieuws dat we allemaal kennen.

Maar het lijkt erop dat de geregistreerde handelsmerken, die daarom de "volledige naam" voor Xiaomi's auto voeden, helemaal niet af zijn. In feite is het vereist van deze uren van het merk "Ik auto", Of beter dan" Mi Che "(米 车), voor 12 transportvoertuigen. Het merk combineert dan ook een soort logo dat eigenlijk überhaupt goed zou staan ​​op een auto Xiaomi, opgenomen een paar jaar geleden. Bovendien zou het ook consistent kunnen zijn omdat het eigenlijk zou zijn als elk consumentenproduct van het merk als een ik 11​ Dit zijn duidelijk aannames die op deze feiten zijn gebaseerd, dus de vraag naar "naam" moet altijd met een korreltje zout worden genomen.

Daarom heeft Xiaomi de auto's 3 jaar eerder officieel gemaakt | Update 23/04

xiaomi elektrische auto Lei Jun officieel project 23/4

De afgelopen weken is er continu sprake van auto's op Chinese bodem, van Huawei steeds meer koningin van autosoftware tot Xiaomi en zijn officiële plannen. En de laatste zijn onderwerp van discussie geweest tussen experts en gebruikers, en vroegen zich af waarom als de productie niet eerder zal starten dan 3 jaar, zijn er zulke belangrijke aankondigingen gedaan.

Proberen een antwoord te geven was Wang Xiang, Voorzitter van Xiaomi Group, verklaren dat dit beleid geïnitieerd door Lei Jun essentieel is om op tijd voor bevoorrading te komen middelen wereldwijd maar vooral ervoor ontwikkeling van de bovengenoemde auto. En de oprichter van het merk zelf heeft zeker geen gebrek aan "vrienden" met wie hij hoogwaardige auto-oplossingen kan creëren. Dus de regel "voorkomen is beter dan genezen" kan alleen maar goed zijn voor Xiaomi.

Xiaomi mikt hoog: in de buurt van de komst van de Chief Operating Officer van Ford China en NIU? | Update 08/05

xiaomi auto zhu jiang ford niu

De "scouting" voor de autodivisie van Xiaomi begint. Volgens de laatste geruchten in de branche lijkt het er zelfs op dat Zhu Jiang, voormalig NIU en momenteel afgetreden COO van Ford of China, evenals projectmanager voor de Mustang elektrisch, zou het in gesprek zijn met Xiaomi, maar niet alleen.

Voor de lokale sector zou een prominente figuur als Zhu ideaal zijn om een ​​bedrijf te starten dat zo winstgevend is als hij ambieert Xiaomi, wat geen onbekende is in het rekruteren van elementen met een bepaalde naam bij andere reuzen. Zhu Jiang in het verleden bekleedde hij belangrijke rollen in beide BMW, beide in MINI, beide in Lexus maar ook voor de divisie Amazon Kindle. Het zal nodig zijn om de ontwikkelingen te begrijpen, maar Lei Jun wil meteen goed beginnen.

Het team breidt uit | Update 15/06

Het zal nog jaren duren voordat we de lancering van de eerste Xiaomi elektrische auto zien, maar het project blijft vorm krijgen. Zoals al gesuggereerd door geruchten over de voormalige directeur van Ford, komen er nieuwe geruchten uit China over deteamuitbreiding de leiding hebben. Het bedrijf zou verschillende functies hebben geopend om werknemers in verschillende werksectoren te werven. Onder deze vinden we aannames voor de ontwikkeling van kaarten met hoge precisie, simulatiesoftware, het maken van millimeteralgoritmen en meer. Alle aanwervingen zullen plaatsvinden op het hoofdkantoor van Haidian in Peking.

We ontdekken ook dat Xiaomi zou hebben gevraagd om samen te werken met Great Wall Motor, de grootste autofabrikant in China. Maar de laatste zou niet hebben geaccepteerd, daarom zou Xiaomi zich voorbereiden om alles onafhankelijk te doen.

Xiaomi en SAIC samen? | Update 12/07

Ondertussen bereidt Xiaomi zijn team voor op de realisatie van het autoproject, CEO Lei Jun is gespot in de kantoren van verschillende autofabrikanten. Na BYD, Great Wall en Wuling was de eigenaar Xiaomi "paparazzi" van binnen SAIC Motor (Shanghai Automotive Industry Corporation). Het maakt deel uit van de "Big 4" van de Chinese industrie, samen met Changan Automobile, FAW Group en Dongfend Motor Corporation, het is gevestigd in Shanghai en is een van de fasen van het pad dat de oprichter van Xiaomi inslaat.

xiaomi auto juni

Zoals Lei Jun zelf verklaarde, heeft hij in de afgelopen 3 maanden 85 van dergelijke bezoeken afgelegd, waardoor hij in staat was een dialoog aan te gaan met meer dan 200 veteranen uit de sector, deel te nemen aan vergaderingen en nuttige informatie te verkrijgen voor het bovengenoemde project. In het geval van SAIC hebben we het over een bedrijf dat sterk succes boekt in de wereld van EV-auto's, zoals blijkt uit de verkoop van de Hong Guang Mini EV. Gemaakt in samenwerking met General Motors, kost het slechts $ 4.500 en het is niet verwonderlijk dat het dat heeft overtrof de gigantische Tesla in verkoop.

Xiaomi neemt zelfrijdende technische experts in dienst | Update 28/07

xiaomi automatisch

Nieuws komt eraan Xiaomi Auto, rechtstreeks uit het officiële profiel van Lei Jun: het Chinese bedrijf is op zoek naar 500 experts op het gebied van autonoom rijden, bestemd - uiteraard - voor de autodivisie van het merk. De poster gewijd aan de wervingscampagne is uitgesproken: Xiaomi is van plan zijn eigen zelfrijdende technologie te creëren, die zijn debuut zal maken aan boord van zijn slimme auto's.

Helaas zijn er geen andere details en is het nog erg wazig. Het is echter duidelijk dat Xiaomi's toewijding aan dit nieuwe avontuur zeker niet gering is: met deze nieuwigheid mikt het huis van Lei Jun hoog en probeert het een zeer specifieke en besproken sector te betreden. Overigens, onlangs Huawei heeft zijn plannen voor een eigen zelfrijdend systeem gelanceerd.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .