Xiaomi bevestigt: Google stuurt de MIUI-updates

xiaomi google
Foton Ultra

Het was begin 2021 toen we het over de hypothese hadden volgens welke de Google-app zou steeds vaker voorkomen in de MIUI di Xiaomi. En blijkbaar krijgt wat voorheen slechts een hypothese was nu vorm, zoals blijkt uit de laatste wijziging. Zoals je inmiddels weet, geeft het team de update vrij aan de MIUI 12.5, een tussentijdse grote update maar waar velen op wachten of op hun terminal ontvangen. En onder degenen die al hebben bijgewerkt, is er iemand die een onverwachte verandering heeft opgemerkt met betrekking tot de MIUI-apps die zijn vervangen door Google-apps.

27 / 08 update: bevestiging van Xiaomi van de wijziging in het releasebeleid van MIUI-updates. Vind alle details aan het einde van het artikel.

Een andere Xiaomi-app verlaat MIUI ten gunste van de Google-tegenhanger

We hebben het u gemeld ter gelegenheid van de komst van de MIUI 12.5 op Redmi Note 8 Pro en de eerste indruk is dat het een softwarefout was. Blijkbaar is het echter geen bug, maar een wijziging die door Xiaomi is geïmplementeerd (zelfs als er geen bevestiging is). De eigenaren van Redmi Note 8 Pro, evenals die van Xiaomi Mi 10, hebben getuigd dat de vervanging van de MIUI Updater-app door die van Google. De app is de standaard Android-app, degene die we kunnen vinden op Google Pixel-familie-apparaten of op Android One-apparaten zoals Mi A3, Mi A2 en Mi A1.

xiaomi miui google updater

Volgens wat hij meldt ook het MIUIes-team, zal de vervanging van de MIUI Updater-app alleen betrekking hebben op de Global ROM's, dus ook de EER-ROM's voor Europa. Op dit moment lijkt het erop dat de wijziging alleen is doorgevoerd op de twee bovengenoemde modellen, maar waarschijnlijk kan hetzelfde vanaf nu ook met anderen gebeuren. Er is nog geen officiële communicatie geweest, maar de reden voor deze verandering lijkt toe te schrijven aan de wil van will de update-ervaring verbeteren. Het lijkt erop dat Xiaomi de servers heeft gewijzigd waar de updatebestanden zich bevinden, waarschijnlijk op basis van die van Google.

Nu is het officieel | Bijwerken 27/08

Wat aanvankelijk een soort bug leek, werd in plaats daarvan officieel bevestigd door Xiaomi. Met de nieuwste update naar MIUI 12.5.3.0 voor Redmi Note 8 Pro in India, scroll je naar beneden in de changelog en vind je de volgende tekst:

"Updater - Alle toekomstige systeemupdates worden geleverd door Google "

Xiaomi heeft de reden voor deze beleidswijziging niet gespecificeerd in de MIUI-updates, die vanaf nu zullen zijn vrijgegeven via Google-servers in plaats van Xiaomi. Een verandering die voorlopig lijkt te gelden voor India, terwijl we niet weten of hetzelfde zal gebeuren voor de Global en EEA ROM's. Zelfs als het volgens de verklaringen van de Kacper-insider een verandering is die ons territorium niet zou beïnvloeden.

We zullen het verhaal blijven volgen, zelfs als er in wezen niets wezenlijks zou moeten veranderen voor Xiaomi's beheer van MIUI-updates.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .