Batterij-aangedreven Nest Doorbell review: de slimme intercom van Google is VEEL

In mijn huis zijn er ca 110 slimme apparaten. Kortom, slimme domotica is nu een integraal onderdeel van mijn huis geworden (misschien te veel), maar als er een apparaat is waar ik nooit afstand van zou doen, is het mijn goede oude Nest Hello, de eerste Big G slimme deurbel die zijn al bijna 4 jaar vuil werk. Omdat, vooral in combinatie met een ander slim apparaat dat nu onmisbaar is geworden voor mij (dwz de Nuki-opener), slaagde hij erin mijn leven te vereenvoudigen. En niet poco.

Ik zal je een triviaal voorbeeld geven: het komt vaak voor dat een koerier arriveert om een ​​pakket bij mij af te leveren terwijl ik niet thuis ben, nou, dankzij de Nest Hello kan ik de intercom bijna overal ter wereld beantwoorden (en kijken wie het is) en met de Nuki Opener kan ik de voordeur openen (altijd op afstand), zodat ik het pakket in de tuin kan laten staan.

En, ik weet het, voor sommigen lijkt het misschien onzin, maar ik weet zeker dat er iemand onder jullie zal zijn die hun ogen zal laten schijnen voor deze mogelijkheid. Feit is dat die van Google na 4 jaar trouwe dienst de nieuwe versie van hun slimme deurbel (of intercom?) hebben gepresenteerd, een versie die niet echt het oude model vervangt, maar die - dankzij een eigenaardigheid die veel zaten te wachten - het staat voor een breder publiek: het heet Nest Deurbel en kan ook op batterij werken.

Nest Doorbell review: de slimme deurbel van Google die op batterij werkt

Installatie

Laten we meteen beginnen met een aanname: wie denkt dat het installeren van een slimme deurbel net zo eenvoudig is als dat van een bewakingscamera, heeft het mis. De grootste boring van mijn Nest Hello was het installatieproces, en niet omdat het ontwerp van het product niet intuïtief was, maar omdat ik de bedradingsschema's moest bestuderen om het van stroom te kunnen voorzien en buiten de deur te plaatsen: en geloof me, voor mij was dat ik geen elektricien ben niet bepaald een wandeling. Maar uiteindelijk heb ik het gedaan.

En dit is het grootste verschil met de nieuwe Nest Deurbel: De geïntegreerde batterij vereenvoudigt de installatie radicaal, waardoor de noodzaak om kabels aan te sluiten (en de bedradingsschema's te begrijpen) slechts een herinnering is. En dit is een fundamenteel gegeven, waardoor de nieuwe slimme deurbel van Google geschikt is voor vrijwel alle gebruikers.

Het enige wat u hoeft te doen is de deurbel stevig aan de muur te bevestigen met behulp van de schroeven en pluggen die in de verpakking zitten, hem eerst op te laden via de USB-C-ingang aan de achterkant en hem te koppelen aan uw WiFi-netwerk.

En zoals we hebben gezien bij de nieuwe Nest Cam (op batterijen), ook de Nest Deurbel maakt deel uit van de nieuwe generatie apparaten die Big G exclusief wil laten beheren door de Google Home-applicatie: dus geen Nest-apps meer, en hier komen we terug op de toespraak met de nieuwe bewakingscamera van het bedrijf, waarin ik mijn verbijstering benadrukte over deze misschien te geforceerde schakelaar die, voor degenen die andere Nest-producten in huis hebben, de zaken ingewikkelder zou kunnen maken. Maar daar komen we op uit.

Ontwerp en materialen

Afgezien van de kwestie van de installatie, die veel eenvoudiger is op de nieuwe deurbel, is één ding zeker: niet alleen de Nest Deurbel het is esthetisch mooier dan de "oude" Nest Hello (nu noemt Google Nest Doorbell met kabel), maar het strakke en typisch "Google Style" -ontwerp maakt het naar mijn mening het meest esthetisch succesvolle product in de hele markt voor slimme deurbellen. Een markt die nu vol is met alternatieven, waarvan de overgrote meerderheid wordt gekenmerkt door een meer vierkant en minder 'modern' ontwerp.

In vergelijking met de Nest Hello is de Nest Deurbel heeft aanzienlijk grotere afmetingen: het is iets dunner, maar veel langer, waarschijnlijk vanwege de benodigde ruimte voor batterij-integratie.

De enige knop, die bedoeld is om aan te bellen, bevindt zich altijd aan de onderkant en is verpakt in een LED-ring die oplicht als iemand nadert om te kloppen. Zodra de knop is ingedrukt, zullen zelfs degenen buiten de deur het geluid van een bel horen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u correct hebt opgenomen.

De optiek waarmee de Nest Deurbel zal iedereen omlijsten die aanbelt, die is gewikkeld in een extra zwarte cirkel, exact dezelfde grootte als de intercomknop: laat me je vertellen, ik ben dol op deze symmetrie die Google in zijn producten legt.

En dit en hoeveel, er zijn verder geen zichtbare elementen en zowel de microfoon als de luidspreker zijn zo geplaatst dat ze niet minimaal waarneembaar zijn.

Functies en functionaliteit

De werking van de Nest Deurbel het is bijna net zo eenvoudig als de installatie. Als er iemand intercom krijgt, krijg je een melding op je smartphone (ook als je niet thuis bent) en zie je de preview als video intercom als je een Nest Hub in huis hebt. En of u nu een smartphone of een Google smart display gebruikt, u kunt de intercom beantwoorden dankzij een tweeweg audiosysteem van goede kwaliteit.

De enige, en ik herhaal, de enige essentiële voorwaarde om ervoor te zorgen dat de... Nest Deurbel correct werkt, ligt in het feit dat het nodig zal zijn om te zorgen voor een goede dekking van het wifi-netwerk, zelfs in het gebied waar het wordt geïnstalleerd: voor iedereen die het thuis gebruikt, zullen er nauwelijks problemen zijn, maar voor degenen die van mij houden hebben geïnstalleerd naast de hoofdingang van de tuin, wordt het ingewikkelder. Persoonlijk heb ik het probleem opgelost door een mesh-netwerk te installeren met Honor's WiFi 6e-routers, een satelliet in de tuin zelf te plaatsen: op deze manier heb ik een stabiele en snelle verbinding, zelfs als ik me niet fysiek binnen de vier muren bevind.

Als er een zoemer is, kunt u besluiten deze parallel te laten klinken met de Nest Deurbel, zolang je de slimme deurbel gebruikt die is aangesloten op de voeding (met een kabel die apart moet worden gekocht), en het mogelijk is om een ​​reeks snelle antwoorden in te stellen waarmee de deurbel (ook in het Italiaans) spreekt met iedereen die heeft de intercom.

Er is ook een nieuwe sensor, die is gepositioneerd met een rotatie van 90 ° in vergelijking met wat we in de Nest Hello vinden: op deze manier zijn de vastgelegde afbeeldingen in het 3: 4-formaat (in plaats van het typische 4: 3) en, in een notendop, het beeld dat uit de intercom komt, is verticaal en niet horizontaal. Het is erg handig, vooral om te controleren wat de intercom in de hand heeft, want ja, de Nest Deurbel kan ook herkennen wanneer een koerier een pakket aflevert of ophaalt. Wel is het zo dat het zicht smaller is, waardoor je het kader van wat links en rechts is kwijtraakt ten opzichte van wat je in de Nest Hello ziet: in een notendop komt het erop neer dat de Nest Deurbel het heeft een gezichtsveld van 145 °, iets smaller tot 160 ° dan het vorige model.

Helaas zakt ook de resolutie iets, zeker om de batterijduur te verlengen, maar toegegeven moet worden dat de 1280×960 pixels van de Nest Deurbel ze zijn meer dan voldoende om de juiste werking van de intercom te garanderen, vooral omdat het, ook in dit geval, een product is dat HDR ondersteunt.

Al met al is de kwaliteit van de streaming echter zeer goed, is het beheer van het dynamisch bereik optimaal en is het mogelijk om alle gebieden die door de deurbel worden omlijst, onder controle te houden, zelfs in directe of tegenlichtomstandigheden.

Nachtzicht is ook beschikbaar, waarmee de Nest Deurbel heeft meer moeite met het herkennen van objecten en bewegingen en begint pas met video-opnames als de onderwerpen dichterbij zijn.

Er is echter ook een nogal belangrijk nadeel, als je het op batterij gebruikt: de livestreaming moet handmatig worden geactiveerd. Het is natuurlijk een optie die is gecreëerd met als doel de autonomie ervan te vergroten, wat het echter nogal verwarrend en poco het overzichtsscherm van alle camera's is functioneel maar laat het duidelijk zijn: als iemand de intercom belt, gaat de activering automatisch.

De andere belangrijke nieuwigheid van de nieuwe Nest Deurbel ligt in de integratie van een reeks hardwarecomponenten waarmee het de afbeelding lokaal kan verwerken. Dit betekent dat alle verwerkingen die voorheen aan de cloud waren toevertrouwd, worden uitgevoerd zonder dat gegevens naar de servers van Google hoeven te worden overgebracht, met als gevolg een verbetering van de algemene prestaties van het product, maar vooral met de mogelijkheid te doen zonder een abonnement op Nest Aware, of bijna.

Zonder abonnement eigenlijk de Nest Deurbel zal alleen de laatste 3 uur van gebeurtenissen in de cloud opnemen en zal de uitstekende gezichtsherkenningsfunctionaliteit niet integreren: het is erg handig omdat, als een herkend gezicht zou moeten overgaan, zowel op de smartphone als op de digitale assistenten van Google de naam van wie het wordt aan de deur aangekondigd.

Dat gezegd hebbende, dan Nest Deurbel integreert alle typische kenmerken van de bewakingscamera's van het bedrijf. U kunt actieve gebieden maken en ervoor kiezen om bewegingen alleen in een bepaald gebied van het beeld te detecteren, vanuit de app kunt u vervolgens de lengte bepalen van de clips die worden opgenomen in het geval van bewegingsdetectie, maar het is belangrijk om er altijd een in gedachten te houden ding: als je niet bent geabonneerd op de cloudservice van Nest, heeft je bewegingsgeschiedenis een maximale lengte van 3 uur (voorheen was het zonder het abonnement niet echt mogelijk om het te controleren).

toepassing

Zoals we hebben gezien in de Google Nest Cam (op batterij), al het beheer van de Nest Deurbel is toevertrouwd aan Google Home en dit is waar de dingen minder intuïtief worden.

Laten we duidelijk zijn, het beheer van de camera's blijft onmiddellijk en zeer eenvoudig, maar deze "overgang" kan voor enige verwarring zorgen bij alle gebruikers die thuis een van de oude Nest-cameramodellen hebben geïnstalleerd.

De vraag is eenvoudig, maar tegelijkertijd een beetje controversieel. Als je oude Nest-modellen in huis hebt, kun je deze blijven bekijken in zowel de officiële Nest-app als Google Home. Het punt is echter dat je in de Google-app geen camera-instellingen kunt beheren. 

Omgekeerd, als de Nest Deurbel in een bestaand Nest-ecosysteem kon je het niet bedienen of beheren via de Nest-app en zou je Google Home moeten gebruiken.

In een notendop, als je nieuwe en oude generatie Nest-camera's gebruikt, in een gemengd ecosysteem, moet je twee applicaties gebruiken. En ontvang daarom meldingen van twee verschillende apps, enzovoort.

Om nog maar te zwijgen over de directheid. Het gebruik van een applicatie die alleen is bedoeld voor het beheer van beveiligingscamera's is veel directer dan het gebruik van een app zoals Google Home. Bij de oude Nest-camera's was het voldoende om de applicatie te starten om onmiddellijk de videostreaming van alle geïnstalleerde camera's te controleren, terwijl het bij Google Home nodig is om eerst de app te starten en vervolgens het item "Camera's" bovenaan te selecteren menu.

In ieder geval is het vanuit het nieuwe gedeelte Camera's van Google Home mogelijk om alle videostreams te volgen, de batterijstatus van de nieuwe modellen te controleren en alle instellingen te beheren.

De configuratie-opties zijn niet veel, maar ze zijn nog steeds superieur aan die beschikbaar in de Nest-app met de oude modellen, en maken het ook mogelijk om het inschakelen van de camera aan te passen op basis van gebeurtenissen.

Levensduur van de batterij

Google verklaart dat de batterij van de Nest Deurbel het kan tot 2 en een halve maand duren, maar laten we eerlijk zijn, het is een waarde die een beetje ver van de realiteit ligt, die sterk afhangt van het aantal gebeurtenissen dat de bel zal moeten verwerken.

In mijn persoonlijke ervaring ben ik erin geslaagd om te bereiken poco meer dan 3 weken autonomie op een enkele lading, maar door de bel te plaatsen in een gebied met veel evenementen.

In ieder geval gaat de deurbel op schorsing als er geen beweging wordt gedetecteerd en zal het ook mogelijk zijn om het deactiveren van opnames in te stellen als de deurbel niet wordt ingedrukt. Kortom, er zijn veel aanpassingen om energie te besparen, maar het is een factor die varieert naargelang de behoeften van elke gebruiker.

Prijs en overwegingen

De verkoopprijs van Nest Deurbel het is 199,99 euro, identiek aan die van de nieuwe batterijgevoede bewakingscamera van het bedrijf, maar via de kortingsbon die je hieronder vindt, zou je het met 5% korting kunnen kopen via Unieuro. En laten we eerlijk zijn, ja, het is een duur product. Maar in vergelijking met zijn directe concurrenten zou het zelfs goedkoper kunnen zijn.

En we hebben het waarschijnlijk over de slimste deurbel op de markt, een product dat objecten, dieren, mensen en zelfs koerierspakketten kan herkennen, waarmee je actieve zones kunt instellen en waarvoor geen abonnement op de cloud vereist is (als we waren tevreden met de 3 vrije uren).

Laten we dan niet vergeten dat hij op batterij werkt, waardoor hij ook geschikt is voor minder ervaren gebruikers, en dat hij - zolang je je abonneert op Nest Aware - ook mensen kan herkennen.

Wat me verbijstert, is het feit dat degenen bij Google eigenlijk hebben besloten de Nest-app te vernietigen en alles aan Google Home toe te vertrouwen.

Beste Google, een tip van een gebruiker die uw producten al een tijdje gebruikt: het hebben van een applicatie die alleen is bedoeld voor videobewaking is veel handiger dan gedwongen worden om er een te gebruiken die is gemaakt voor het beheer van een ecosysteem.NB Als je het vakje met de code niet ziet, raden we je aan om AdBlock uit te schakelen.

Google Nest-deurbel (op batterijen)
Koop de nieuwe Google Nest Doorbell (op batterijen) van Unieuro en profiteer van 5% korting in de winkelwagen! Meer Minder
189,99
LinkedIn