Dreame D9 Max review: het is een van de MEEST KRACHTIGE op de markt!

Het was december 2020 toen we de probeerden Droom D9 en we hebben het gekroond tot een van de krachtigste en misschien wel de beste apparaten van het afgelopen jaar; minder dan een jaar later gaan we weer, en waarschijnlijk de Droom D9 Max zijn voorganger kan ontzetten, omdat hij daarvoor alle legitimatiegegevens op de technische fiche heeft.

Hier is de kracht gelijk aan goed 4000pa, een van de hoogste die momenteel op de markt verkrijgbaar is in robotstofzuigers, en dit is niet het enige aspect waarvan menigeen het water in de mond loopt.

Dreame D9 Max recensie

Inhoud van het pakket

Net als zijn voorganger en net als zoveel andere robots op de markt, is de verkoop pakketita poco vertrekt. Binnen vinden we:

  • Droom D9 Max
  • Rubberen zijborstel
  • Oplaadstation met bijbehorende kabel
  • Dweilrek
  • Waterdichte pad
  • Gebruikershandleidingen en instructies

Ontwerp en materialen

De lijnen zijn essentieel en, volgens traditie Xiaomi, draait niet om onnodige esthetische details: hier is alles wat je nodig hebt met een minimaal en eenvoudig ontwerp. In tegenstelling tot de D9-versie, is deze Droom D9 Max komt op de markt in zwarte kleur: terwijl de witte versie waarschijnlijk te gemakkelijk vuil werd, leek deze zwarte versie met glanzende afwerkingen mij niet een veel betere keuze. Het stof is duidelijk zichtbaar, en de vingerafdrukken ook: kortom, ik heb het esthetisch liever dan de witte versie, maar je kunt niet echt profiteren van deze kleurverandering.

Ook op Droom D9 Max, een beetje zoals traditie in de producten die in de afgelopen periode werden gepresenteerd, is er de Lidar-toren voor het in kaart brengen van de omgevingen. Naast haar zijn de twee fysieke knoppen, de enige van de hele robot. Het echte hart van de Dreame D9 Max bevindt zich in het onderste gedeelte, en het moet gezegd worden dat er in vergelijking met het reeds geteste D9-model geen grote verschillen zijn.

Ja, want in de esthetische en constructieve sector zijn de twee apparaten praktisch identiek: de afmetingen van de robot blijven ongewijzigd, evenals die van de stofopvangtank die blijft bij capaciteit van 570ml en ook die van water dat weer gelijk is aan 270 ml, waarden die in ieder geval hoger zijn dan de meeste apparaten die in omloop zijn.

Op de bodem van de Droom D9 Max er is maar één rubberen borstel, en niet twee: hier had ik bijvoorbeeld verwacht dat er nog een aan het vorige model zou worden toegevoegd, maar in feite was dat niet zo. De wielen zijn ongewijzigd gebleven: ze zijn uitstekend, stevig en goed gedempt: dankzij hun vorm kunnen ze probleemloos obstakels van ongeveer 2-3 cm hoog overwinnen.

Het waterreservoir is een extern accessoire dat is uitgerust met de doek voor de het wassen alleen als je het nodig hebt: het haakt gemakkelijk met twee kleine vergrendelingen aan de onderkant en dankzij de inhoud van 270 ml kon ik het huis twee keer wassen voor een totaal van ongeveer 190m².

La oplaadbasis het leek me iets robuuster dan de anderen, ook al blijft het probleem dat de meeste robotstofzuigers kwellen aanwezig, die bij terugkeer naar het laadstation er vaak tegenaan botsen en de wascyclus niet kunnen voltooien. Voor de volledigheid is het laadstation waarmee de Dreame D9 Max is uitgerust niet voorzien van een zelfledigende functie.

Geavanceerde toepassingen en functies

Zoals al te zien is op vrijwel alle Dreame-producten (Xiaomi, in feite), is de applicatie die de spellen in alle opzichten beheert de gebruikelijke Xiaomi Home, die feitelijk de hele vloot van domotica-apparaten van de Chinese reus aandrijft. Ik vind het een verstandige keuze, ook omdat de app goed werkt en met het oog op het creëren van een thuisecosysteem is alles binnen handbereik met één applicatie een uitkomst.

De eerste configuratie van het apparaat is heel eenvoudig, zelfs voor beginnende gebruikers; u wordt alleen gevraagd om het apparaat in te schakelen en verbinding te maken met het netwerk Wi-Fi thuis, allemaal via de applicatie die perfect is vertaald in het Italiaans, evenals de vocale waarschuwingen die de robot voor, tijdens en na de schoonmaaksessies bij u thuis zal reproduceren.

Na het maken van de in kaart brengen van uw huis (wat ik u, zoals altijd, adviseer om eventuele extra obstakels te verwijderen, om een ​​meer nauwkeurige, snelle en nauwkeurige mapping mogelijk te maken), via de applicatie kunt u het huis in kamers verdelen, en ze ook aangeven met de het juiste pictogram. Bovendien kunt u, in geval van specifieke behoeften, virtuele muren creëren waar het apparaat niet of niet overheen gaat zone waarin niet te wassen (misschien in het geval van tapijten of andere specifieke behoeften).

Het exploiteren van een applicatie voor alle apparaten, zoals ik je al zei, brengt een groot aantal voordelen met zich mee: hier is het grootste voordeel de ervaring van Xiaomi op het gebied van domotica die met zijn duizenden geproduceerde en gedistribueerde accessoires in staat is om aan ieders behoeften te voldoen.

Hier is het bijvoorbeeld ook mogelijk om schoonmaak in te plannen en bovendien op specifieke tijden voor elk deel van het huis in te plannen: het lijkt onzin, maar ik verzeker je dat in een gezin van 3-4 personen, waar iedereen zijn eigen schema's heeft, kan deze functie je leven redden (en vooral vreedzaam samenleven met je gezinsleden .ndr)

Met dank aan de appVerder ben je in staat om de verschillende zuig- en wasstanden aan te passen door het vermogen aan te passen: de zuigkracht kan bijvoorbeeld op 4 standen worden ingesteld (vergeleken met 3 van het vorige model), terwijl het wassen op 3 standen blijft.

Zuigkracht en waskwaliteit

Als tot nu toe dit Droom D9 Max het leek niet zozeer een evolutie van het vorige model, de zuigkracht zal je van gedachten doen veranderen. De grootste stap voorwaarts is hier gemaakt: de D9 Max gaat van de 3000pa van het laatste model naar 4000pa en wordt een van de krachtigste producten op de markt tot nu toe.

Dankzij de motor NIGERIAbovendien, zelfs in Turbo-modus, dat is de krachtigste die beschikbaar is op dit model, is het maximale geluidsniveau niet hoger dan 65dB, ook hier een van de meest interessante waarden op de markt.

ik kom uit een Ecovacs Deebot N8 die, ondanks dat het een goed product is, me niet zo kon verbazen als deze Dreame D9 Max: dankzij de kracht van de zuigkracht in Turbo-modus kan hij praktisch alles verzamelen, zonder me ooit te dwingen met een bezem en stoffer bij een later tijdstip.

Zelfs het meest verraderlijke en vervelende vuil (zoals voor mij het haar van de vrouwen des huizes) wordt gemakkelijk opgevangen door de Droom D9 Max, zelfs als het raadzaam is om de onderliggende borstel minstens één keer per week schoon te maken om in de loop van de tijd constant te blijven presteren.

Het navigatiesysteem LDS en ondersteuning voor technologie DICHTSLAAN laat de Dreame D9 Max trappen en allerlei soorten obstakels vermijden, en voltooi het wassen van zelfs vrij grote kamers in een beslist korte tijd met een gemiddelde van ongeveer 1 m² per minuut (in mijn geval maakte een kamer van 52 m² het schoon met zuigniveau 3/4 en wassen op maximaal vermogen in 55 minuten).

Wassen, zoals bij de meeste robots gebeurt, is alleen effectief in omgevingen die niet extreem vuil zijn en waarvoor alleen een opfrisbeurt nodig is en in feite geen echte ontvetting: zoals gewoonlijk kunnen reinigingsmiddelen niet in de watertank worden gebruikt, maar slechts een druppel witte azijn.

Autonomie van de batterij

De batterij die de Droom D9 Max zoals zijn voorganger vandaan komt 5200 mAh, die, met fabrieksgegevens in de hand, ons in staat stelt om een ​​geschatte autonomie van maximaal 150 minuten werk te hebben.

In mijn specifieke geval, waarin ik altijd robotstofzuigers op maximaal vermogen gebruik, heb ik gemerkt dat de echte autonomie overeenkomt met twee wascycli van mijn testomgeving 55mq, dus eigenlijk poco meer dan 120 minuten echte autonomie.

Poco slecht eigenlijk, want aan het einde van het werk keert de robot automatisch terug naar het oplaadstation om zich voor te bereiden op de volgende zuig- en wascyclus; autonomie is daarom mogelijk niet alleen voldoende in het geval van zeer verraderlijke omgevingen en met oppervlakten van meer dan 200 vierkante meter.

Prijs en overwegingen

Dreame D9 Max is, net als zijn jongere broer vorig jaar, bevestigd als een van de krachtigste robotstofzuigers in omloop en de extreem concurrerende prijs is lager dan 300 euro maakt het een van de meest interessante producten in deze laatste periode van het jaar 2021.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
http://Dreame%20D9%20Max%20|%20Coolladen
Koop nu Dreame D9 Max met superkorting voor € 259,90!  Meer Minder
€ 259,90
LinkedIn
Eren