Facebook verandert van naam: wat is Meta, wat betekent het en wat is het nieuws

Facebook meta metaverse wat is wat het betekent

Tijdens Connect 2021 op 28 oktober zal de CEO Mark Zuckerberg kondigde een kolossale nieuwigheid aan voor het beroemde bedrijf dat vooral bekend staat om zijn sociale netwerk. Facebook - het bedrijf, niet het sociale netwerk! - heeft nu een nieuwe naam en verandert in meta: dit is een zeer belangrijke stap voorwaarts voor de Amerikaanse compagnon, die haar kaarten en projecten gewijd aan virtual reality onthult. Facebook wordt een bestemming en we maken van de gelegenheid gebruik om het te verduidelijken en te begrijpen Wat il metaverse, cosa significa en wat staat ons te wachten!

Facebook heeft een nieuwe naam: het verandert in Meta en richt zich met de Metaverse . op virtual reality

Facebook meta metaverse wat is wat het betekent

We herhalen het nog een keer om misverstanden te voorkomen: het Facebook-bedrijf verandert zijn naam in meta, terwijl het bekende sociale netwerk blijft bestaan ​​met de naam die we allemaal kennen. Wat betreft de andere grote vraag, namelijk: wat is de Metaverse en wat het betekent?, het antwoord is eenvoudiger dan je denkt, ook al is het een beetje sci-fi: het is een soort van hybride tussen de online sociale ervaringen van vandaag en de realiteit. In feite zullen deze sociale ervaringen worden uitgebreid in drie dimensies of worden geprojecteerd in de fysieke wereld dankzij speciale apparaten. Kortom, Facebook - of liever Meta - richt zich op virtual reality en doet dat in stijl.

Wat is de Metaverse?

Facebook meta metaverse wat is wat het betekent

De term metaverse het is niet ongepubliceerd maar komt uit het cyberpunk sciencefictionboek Snow Crash (1992) van Neal Stephenson: het is in alle opzichten een virtuele realiteit op internet, waarbij elke gebruiker in 3D wordt weergegeven door zijn respectievelijke avatar. De sciencefiction Metaverse is een echte alternatieve wereld, met zijn breedte en de mogelijkheid om winkels, clubs enzovoort te bouwen, die bezocht kunnen worden door gebruikers die zich onderdompelen in de virtuele wereld.

Meta's plannen voor de toekomst

Meta / Facebook's kijk op de Metaverse is vergelijkbaar, zoals we hebben gezien poco Aan. Tijdens Connect 2021 hebben we gesproken over hoe de ervaringen binnen deze faciliteit eruit zouden kunnen zien in het komende decennium tussen het aansluiten van sociaal, Vermaak, giochi, geschiktheid, werken, onderwijs e Commercio. Om het nog verder te verminderen, wordt de Metaverse weergegeven door: 3D-ruimtes die kunnen worden gedeeld met anderen: het internet wordt driedimensionaal en kan bezocht worden. Uiteraard zal alles niet alleen beperkt blijven tot virtual reality (en dus tot specifieke kijkers), maar het kan ook worden benut in 2D en AR.

Facebook meta metaverse wat is wat het betekent

In dit panorama Oculus Quest krijgt een belangrijke plaats: de virtual reality-headset zal hoog mikken en zal niet langer een eenvoudig entertainmentmiddel zijn. En nu moeten we gewoon wachten, want de dingen zullen evolueren! Wat vind je van Meta, Facebook en de Metaverse? Vind je dit nieuwe concept of het gewone internet beter? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.