Huawei lanceert HarmonyOS 3.0: focus ligt op optimalisatie

Huawei Harmonyos 3.0
ECOVACS

We hadden verwacht dat en nu is het officieel: het werd officieel gepresenteerd op de Huawei Developer Conference 2021 HarmonyOS 3.0. We zijn aangekomen bij de derde iteratie van wat door het Chinese bedrijf "gepatenteerd besturingssysteem" wordt genoemd, hoe vaak ze ook zijn ontstaan twijfels erover. Maar afgezien van de namen, is het de nieuwe versie van de software die Huawei op zijn apparaten gebruikt, omdat het vanwege het Amerikaanse verbod geen gebruik meer kan maken van Google-services. Een nieuwe versie die niet radicaal verandert, maar die gericht is op het optimaliseren van wat wordt gezien met HarmonyOS 2.0.

HarmonyOS 3.0 officieel: al het nieuws van het Huawei OS

Op het podium van de ontwikkelaarsconferentie liet Huawei het publiek zien wat er verandert met HarmonyOS 3.0. Grafisch gezien verandert de grote update de kaarten op tafel niet veel en in feite heeft Huawei zich op iets anders gefocust. Het doel van deze update is eerder om te verbeteren wat al eerder is gedaan, namelijk migliorare de prestazioni. Maar niet zozeer op de prestaties van de apparaten zelf, maar op het vermogen om onderling te communiceren. Sinds het begin is HarmonyOS gemaakt met de wens om een ​​besturingssysteem voor meerdere apparaten te maken en dat was niet alleen verankerd in de wereld van smartphones. Tot op heden is het besturingssysteem geporteerd naar meer dan 150 miljoen apparaten over de hele wereld, waaronder smartphones, tablets, smartwatches, smart-tv's, luidsprekers en Internet of Things-accessoires.

Huawei Harmonyos 3.0

Volgens het softwareteam van Huawei brengt HarmonyOS 3.0 een verbetering in de + 50% in termini di apparaat detectie. De verbeteringen betreffen ook de bediening tussen aangesloten apparaten, met prestatie verhoogd met + 20%, evenals een toename van de + 100% in de stabiliteit van de HD-spiegeling. Met deze nieuwste innovatie kan het nieuwe besturingssysteem de lading apps over meerdere apparaten delen. De New Swordsman-game kan bijvoorbeeld van de smartphone naar de notebook worden gestreamd, waarbij de GPU van deze laatste wordt gebruikt om 4K-uitvoer met 60 fps te bereiken.

HarmonyOS 3.0 - Compatibele datums en modellen

Huawei heeft bevestigd dat HarmonyOS 3.0 zijn reis naar publicatie in de loop van Q1 2022. Tijdens de eerste drie maanden van volgend jaar zal het als ontwikkelingsbèta op compatibele apparaten worden uitgebracht. Op dit moment weten we dus nog niet welke exacte modellen smartphones en andere producten de update krijgen. Zodra er meer precieze informatie is, zullen we het artikel bijwerken.

⭐️ Ontdek de GizChina adventskalender met 25 superaanbiedingen om elke dag te onthullen tot Kerstmis .