Lefant F1 review: de meest compacte robotstofzuiger!

linker f1

Sinds enkele jaren zijn de werken van schoonmaken thuis worden ze niet langer alleen door mensen uitgevoerd. Er zijn zelfs veel geldige bondgenoten die helpen om de orde te bewaren, zelfs als we er niet zijn: deze accessoires worden "robotstofzuigers" genoemd. Zelfs als ze een paar jaar geleden op de markt verschenen, hebben ze al het vertrouwen gewonnen van veel gebruikers en, onverwacht, ook van nogal nobele bedrijven. Bijna alle zijn in feite geleidelijk begonnen met de productie van hun eigen modellen, waarbij ze de concurrentie steeds meer aanvielen. Reden waarom tot op heden het aantal toestellen van dit type enorm is gegroeid, net zoals dat al eerder gebeurde in de smartphonesector. Niet iedereen kan zich dergelijke objecten echter om economische redenen veroorloven, maar niet alleen. Soms zijn de ruimtes daarom zeer beperkt: sommige mensen wonen in zeer kleine huizen, waar machines van dit type moeilijk kunnen bewegen. Sommige van deze producten nemen zelfs een redelijk oppervlak in beslag. Hoe zouden de zaken echter veranderen als er compactere en even krachtige modellen waren? Hoogstwaarschijnlijk is dit de vraag van de technici die besloten om de nieuwe te ontwerpen Links F1. Deze robotstofzuiger beantwoordt daarom deze vraag en biedt kleine afmetingen en een zeer respectabele zuigkracht. Je kunt je echter afvragen of het echt de moeite waard is om deze robot te verkiezen boven andere op de markt. We zullen proberen deze vragen binnen de onze te beantwoorden volledige beoordeling, analyseert elk aspect van Lefant F1.

Lefant F1 Beoordeling

Unboxing

Zoals te zien is aan de grootte van de robot, is het verkooppakket vrij compact. Er is geen ontwerp dat het ontwerp van het product suggereert, hoewel de externe kleur aan het einde enkele details herinnert. Sommige kenmerken zijn dan ook langs de zijframes gedrukt, maar over het algemeen is het een vrij minimale verpakking. Binnenin vinden we daarom de volgende accessoires:

 • Links F1;
 • vuilcontainer, 600 ml;
 • Oplaadpunt;
 • voeding voor het laadstation, met Europees stopcontact;
 • doek voor het schoonmaken van het huis en de bevestigingsstructuur aan de robot;
 • twee filters, te plaatsen in de vuilcontainer;
 • vier zijborstels;
 • borstel voor het reinigen van de robot;
 • magneetstrip;
 • twee pakken natte wegwerpdoekjes;
 • korte handleiding, ook in het Italiaans.

Ontwerp en materialen

Ik wil het eerste beschrijven wat ik dacht toen ik het pakket opende, ook omdat het vrij eenvoudig voor te stellen is. Omdat ik in de loop der jaren zoveel vergelijkbare producten had geprobeerd, verwachtte ik iets anders, en in plaats daarvan was het een verrassing. Lefant F1 is eigenlijk heel klein en het is iets dat me vanaf het eerste moment sprakeloos liet. Ik had qua design nog geen vergelijkbare machine gezien, dus ik was er best enthousiast over. Deze robot meet dus eigenlijk alleen 280 x 280 x 76,5 mm dik. Als je hem hanteert, ziet hij er bijna uit als speelgoed, hij is zo compact en licht. Desondanks wilde het merk een eigen touch geven aan het ontwerp door het te bedekken met een oppervlak in plastic, ondoorzichtig, die veel witte vlekken onthult, net als die op de verpakking. Het onderscheidt zich daarom van de massa, aangezien de meeste robotstofzuigers een glanzend glazen bovenoppervlak hebben. Naast het aantrekken van veel stof, zullen deze terminals op de lange termijn echter veel gemakkelijker beschadigd raken.

Ondanks dat het bedrijf daarom voor kunststof heeft gekozen, moet ik toegeven dat we op bouwniveau op een uitstekend niveau zitten. Deze robot lijkt erg robuust en vertoont vanuit het oogpunt van assemblage geen enkele vorm van onzekerheid. Het lijkt me echter duidelijk dat dit product, hoe compact het ook is, een aantal absoluut essentiële accessoires moet bevatten. Laten we daarom eens kijken hoe ze aanwezig zijn op het bovenste gedeelte twee fysieke sleutels, een van ON / OFF en de andere voor detimerinstelling. Poco daaronder vinden ze daarentegen ruimte drie LED's wit die de status van de robot en het batterijniveau aangeven. Als we verder naar beneden gaan, hebben we ten slotte de clips waarmee we toegang hebben tot het compartiment voor het vuil van 600 ml. Nogmaals, we wijken daarom af van veel andere concurrerende producten die meestal een dergelijke toegang op de achterkant vertonen. Hier is dit oppervlak echter glad en afgewisseld met slechts twee ventilatieroosters.

waar ben ik antibotsingssensoren? Ze zijn allemaal vooraan gerangschikt, in het glanzende oppervlak dat bijna een halve draai rond de robotstructuur maakt. Daaronder hebben we dan de klassieke rubberen strip die de bumper beschermt en voorkomt dat deze onherstelbaar wordt beschadigd door met geweld tegen een voorwerp te stoten. Onder deze componenten vinden we dan de omnidirectioneel wielde magnetische pinnen en de verschillende anti-val sensoren, net als de twee zijborstels op dezelfde afstand geplaatst. De eerste uitrusting wordt gecompleteerd door het gat voor het binnendringen van vuil, de aandrijfwielen en de twee hulpstukken voor de eventuele toevoeging van vochtige doeken om het huis mee te wassen.

Technische specificaties

 • Afmetingen Lefant F1: 280 x 280 x 76,5 mm;
 • Zuigkracht: 4.000 Pa;
 • Geluid: 60-68 dB;
 • Stoftank: 600 ml;
 • Motorvermogen: 50 W;
 • Batterij: 3.600 mAh;

Toepassing en functionaliteit

Laten we eens kijken naar het beheer van deze robotstofzuiger die voor bijna alles moet worden ingesteld via de smartphone-applicatie. Dit heet "Lefant leven”En stelt ons in de eerste plaats in staat om het apparaat in de beginfase te configureren. Uiteraard zijn alle andere robots van het merk ook compatibel, die in het geval altijd tegelijkertijd door deze app kunnen worden beheerd. Het is echter niet een van de beste toepassingen die ooit op dit gebied zijn gezien, omdat het zelfs alleen op grafisch niveau niet bijzonder opvalt. Als we naar de interface kijken, zien we in feite de aanwezigheid van enkele essentiële functies en een Italiaanse vertaling die niet altijd onberispelijk is. Desondanks is alles op zijn plaats en klaar voor gebruik. Laten we daarom eens kijken hoe het huis de mogelijkheid biedt om het apparaat aan te zetten, in stand-by te zetten, verschillende reinigingsmodi te activeren en uiteindelijk toegang te krijgen tot de instellingen.

Als we naar de instellingen gaan, vinden we enkele items, zoals: Luchtweergave, gevoeligheid, robot zoeken, reinigingsrecord en timer. Zoals u ziet, laat de Italiaanse vertaling dus te wensen over. Met de eerste optie is het in wezen mogelijk om de zuigkracht te vergroten of te verkleinen, terwijl je met Sensitivity de robot veel attenter (of minder attent) maakt op alles eromheen. Door de laatste optie aan te passen, heb ik eerlijk gezegd geen belangrijke wijzigingen geregistreerd. Afgezien daarvan moet ik echter toegeven dat ik iets meer had verwacht aan de softwarekant, aangezien we maar heel weinig wapens tot onze beschikking hebben. In feite zijn zelfs de reinigingsmethoden zelf essentieel: Smart, Toevallig, Muur volgen (volg de muren), spiraal e Handboek. Lefant F1 maakt het daarom mogelijk om handmatig te worden bediend via de gebruikelijke opdrachten op het scherm, op onze smartphone.

Na de configuratiefase, die enkele minuten duurt, is de robot klaar voor gebruik. Geleidelijk zal het daarom het hele huis scannen en ondertussen het oppervlak stofzuigen. Afgezien hiervan hebben we echter geen extra controle over het apparaat, omdat we niet in staat zijn om een ​​aantal verboden gebieden of oppervlakken in te stellen waarbinnen ze niet mogen worden schoongemaakt. We hebben alleen een magneetstrip beschikbaar, meegeleverd, waarmee we deze gebieden kunstmatig kunnen nabootsen. Daarom kunnen we dit niet via software instellen, een functie die eerlijk gezegd handig zou zijn geweest, maar die naar mijn mening niet is geïntroduceerd vanwege de technische beperkingen van de machine. In feite is er hier geen systeem LiDAR voor het scannen van de omgeving, meestal geplaatst op een centrale toren, wordt het beheer van bewegingen en het detecteren van eventuele obstakels in de omgeving ingewikkelder. De technologie die wordt gebruikt door Lefant F1 heet FreeMove 3.0 maar naar mijn mening is het minder precies en functioneel dan de meeste andere robotstofzuigers, namelijk de LiDAR-technologie. Via de app is het daarentegen mogelijk om Google Assistant in te stellen door zelfs alleen met onze stem met de robot te communiceren en hem op een veel eenvoudigere en snellere manier acties te geven.

Zuigkracht en bediening

Je zult het gebrek hebben opgemerkt, zoals al vermeld poco geleden, van de toren uitgerust met LiDAR-technologie. Dit wordt meestal op dergelijke systemen geïntroduceerd om de robot te helpen de omgeving te verplaatsen en te scannen. Deze Lefant F1 heeft het echter niet, dus hij moet alleen vertrouwen op de antibotsingssensoren aan de voorkant. Reden waarom het beheer van de schoonmaakruimte niet bepaald optimaal is en vaak meer kost dan nodig is voor het schoonmaken van een enkele ruimte. Desondanks wordt tijdens de operaties het huis in elk deel gescand en schoongemaakt, zelfs in de meest afgelegen hoeken, soms met meerdere stappen in hetzelfde gebied. Ik herinner je er in ieder geval aan hoe de zuigkracht is van 4.000 Pa, daarom superieur aan die van veel van zijn concurrerende apparaten. Hierdoor heb je dus geen problemen om elk soort graan zonder problemen op te zuigen, zelfs de grootste zoals rijst of koffiebonen. Door de ventilator op maximaal vermogen te laten werken, wordt de zuigkracht nog effectiever, ook al heb je in dit geval te maken met een groter verbruik van de batterij en een meer storend geluid. Op maximaal vermogen wordt zelfs 68 db aangeraakt.

Laten we zeggen dat we, als we het over mapping hebben, op een vrij grof niveau van precisie zitten. Als we naar de kaart kijken, lijkt het zelfs duidelijk dat de robot niet zoveel aandacht aan dit aspect besteedt, en zich meer zorgen maakt over het schoonmaken van elke tegel in de kamer. Wat me echter totaal niet overtuigde, is het werkingsprincipe van dit product: als u op een bepaald moment besluit de robot te pauzeren, gaan alle eerdere gegevens verloren en keert de machine terug om een scannen beginnen bij het begin. Of liever gezegd, dit is wat men denkt van kijken naar de bewegingen van de robot en de kaart op de telefoon, aangezien deze volledig wordt gewist. Het zou daarom veel beter zijn geweest om altijd de gegevens van het eerste deel van de scan bij de hand te hebben gehad en daarna opnieuw te beginnen.

Lefant F1 integreert een vuilcontainer van 600 ml die een goede autonomie kan garanderen. Met een appartement van ca 100 m², in feite is er de mogelijkheid om zonder problemen een hele week door te gaan. Daarnaast biedt het merk ook twee wassets in de verpakking, bestaande uit twee doeken gedrenkt in een bepaalde wasmiddelsubstantie. Deze moeten door middel van een speciale structuur op de achterkant van de robot worden aangebracht, waarna de klassieke wasmodus wordt geactiveerd. Het is duidelijk dat dit een veel minder functioneel systeem is dan het meer klassieke, met de tank gevuld met water dat de stroom regelt. Desondanks kan het in noodsituaties zeker nuttig zijn. Let alleen op hoe je ze gebruikt en vooral niet om ze te verspillen omdat ze wegwerpbaar zijn.

linker f1

Zelf doen

Aan boord monteert deze robot een batterij da 3.600 mAh waardoor we zonder problemen het hele huis kunnen schoonmaken. Met ongeveer 100 vierkante meter beschikbaar, kan het apparaat zelfs gemakkelijk meerdere keren met hetzelfde programma werken, wat ongeveer een uur duurt. Omdat hij geen erg geavanceerd navigatiesysteem heeft, verspilt hij soms te veel tijd tussen stoelen of in de meest krappe ruimtes, waarbij hij er altijd in slaagt om er autonoom uit te komen. Het hangt echter ook altijd af van wat voor soort reinigingsprogramma je gebruikt en van de gekozen zuigkracht. Door de snelheid te verhogen, neemt de levensduur van de batterij drastisch af, waardoor de robot veel vaker naar het oplaadstation moet terugkeren.

Prijs en conclusies

Lefant F1, een van de kleinste robotstofzuigers op de markt, wordt momenteel verkocht Amazone.

NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

We hebben in de loop van deze review, evenals in de video, gezien wat de eigenaardigheden van deze machine zijn. Deze robotstofzuiger is daarom qua afmetingen ongeëvenaard, veel wendbaarder en bereikt praktisch elke hoek. Dit is de reden waarom velen er misschien de voorkeur aan geven boven meer klassieke en beslist omslachtigere oplossingen. Aan de andere kant moeten we echter zeggen dat we ook enkele compromissen moeten sluiten, vooral vanuit het oogpunt van kunstmatige intelligentie. In dit opzicht ontbreekt het in feite nog steeds aan de vloeibaarheid van bewegingen en het vermogen om sommige acties sneller uit te voeren. Ik geloof dat het ontbreken van een LiDAR-systeem in dit opzicht niet te onderschatten is, ook al presteerde de robot nog steeds goed op elk oppervlak en bij elke gelegenheid. Soms duurt het langer om uit obstakels te komen, maar uiteindelijk bereikt het toch zijn doel. Daarom raad ik je aan om het in de aankoopfase minimaal één kans te geven, gezien de goede prijs-kwaliteitverhouding.

⭐️ Volgen en ondersteunen GizChina su Google Nieuws: klik op de ster om ons in de favorieten in te voegeni .