Dreame H11 Max review: de evolutie van draadloze stofzuigers, wast ook de vloer

Het is inmiddels algemeen bekend dat robotstofzuigers en vloerreinigers producten zijn die zijn ontworpen om niet alleen het opzuigen van vuil, maar ook het wassen van betalingen zoveel mogelijk te automatiseren. Maar als er één beperking is aan deze apparaten, dan is het wel dat ze niet overweg kunnen met bijzonder vuile oppervlakken. Toegegeven, ze zuigen het stof en alle vlekjes op en ja, ze polijsten de vloer, maar als ze merken dat ze de meest hardnekkige vlekken moeten opruimen, komen ze in de problemen. Dan zijn er de draadloze cyclonische stofzuigers, die een uitzonderlijke zuigkracht hebben, maar die dan veel elleboogvet nodig hebben om vloeren op de traditionele manier te wassen.

En dan zijn er producten als nieuw Dreame H11 Max wat zou kunnen worden gedefinieerd als een soort vereniging van de twee werelden, want oké, ze zijn niet automatisch, maar ze zouden kunnen worden geïnterpreteerd als een soort samensmelting van deze twee categorieën: de gloednieuwe Dreame-stofzuiger werkt met water, heeft een zuigkracht van 10000 Pa, hij wast echt de vloeren en reinigt zichzelf op zijn vrijstaande basis, waarop hij ook kan opladen.

Dreame H11 Max review: de evolutie van draadloze stofzuigers, het kan de vloer wassen

Inhoud van de verpakking

Il Dreame H11 Max het is niet het eerste exemplaar in zijn categorie, maar het is zeker de meest verzorgde. Net als alle andere stofzuigers voor vloerreiniging, is de verpakking van het nieuwe apparaat van het bedrijf dat onder de beschermende vleugel van Xiaomi is geboren, absoluut omvangrijk en goed verzorgd.

Binnen vinden we:

  • Dreame H11 Max;
  • Extra HEPA-filter;
  • Schoonmaak gereedschap;
  • Oplaad- en wasbasis;
  • Stroomvoorziening;
  • Instructiehandleiding.

Ontwerp en materialen

Il Dreame H11 Max het wordt gekenmerkt door de typische vorm van cyclonische draadloze stofzuigers, maar gezien zijn aard, qua ontwerp, is het uiterlijk heel anders dan de slanke en slanke van de overgrote meerderheid van draadloze stofzuigers. Het is veel groter en iets zwaarder dan gemiddeld, het laat niet toe de borstel te vervangen ten gunste van de vele accessoires die we nu hebben leren kennen en de enige gemotoriseerde borstel is groter dan normaal. De reden is duidelijk de technologie die het bezielt: het integreert twee watertanks en de gemotoriseerde borstel is groter om het aanzuigen van vloeistoffen op de vloer mogelijk te maken.

En juist door zijn aard is de Dreame H11 Max het is niet uitgerust met een traditionele vuilcontainer: dankzij het water wordt alles wat wordt opgezogen in de container met de vloeistof gebracht, wat de algemene reiniging van de stofzuiger veel eenvoudiger, functioneler en minder vervelend maakt om te dragen kom op.

La bouw Het is gemaakt van onbuigzaam plastic van uitstekende afwerking en dankzij de gemotoriseerde componenten zal het ook een aanzienlijk gewicht hebben, of ongeveer 4 kg, maar wees niet bang: het handvat is perfect ergonomische en de gemotoriseerde borstelrol heeft een zodanige grip dat de reinigingsbeweging aanzienlijk wordt vergemakkelijkt, die hem praktisch over de vloer zal slepen, waardoor elke mogelijke inspanning wordt geëlimineerd.

Kortom, het massieve uiterlijk en het vrij hoge gewicht zijn twee beslist bedrieglijke elementen: in werkelijkheid is de Dreame H11 Max het is een heel gemakkelijk apparaat om te gebruiken, zelfs met één hand. Het is echter waar dat, gezien de grootte van de borstel, deze niet onder de laagste meubels of in de meest krappe ruimtes kan worden "geschoven".

De aan / uit-knop van het product is direct op het handvat geplaatst en er is ook een groot LCD-scherm geïntegreerd waarmee u de momenteel actieve reinigingsmodus, de status van de batterij en het opladen ervan kunt controleren, en een hele reeks informatie waarmee de stofzuiger zal met de gebruiker communiceren in geval van reiniging, obstructie van de circuits of de noodzaak om naar de watertank te zoeken.

En juist met betrekking tot de twee tanks, in de Dreame H11 Max er is goed nieuws: een van de twee is groter dan de andere producten in de categorie. Want als het waar is dat de vuilwaterbak 500 ml blijft (een standaard inhoud in de branche), dan is de schoonwaterbak 900 ml.

Voor de rest zijn alle componenten gemakkelijk verwijderbaar e wasbaar, zowel met de hand als via het geautomatiseerde proces (later zullen we het beter zien). Dit bevestigt eens te meer het gebruiksgemak en de reiniging.

Zuigen en wassen

Il Dreame H11 Max het kan een maximale zuigkracht van 10000 Pa garanderen, dat is praktisch het dubbele van wat wordt gegarandeerd door de "niet Max" -versie van het bedrijf.

Er zijn twee zuigstanden, maar de enige die bedoeld is voor echte vloerreiniging (vuilzuigen en wassen) is de automatische waarmee dankzij een reeks sensoren de Dreame H11 Max analyseert de hoeveelheid vuil die wordt opgezogen, om zo zelfstandig de beste zuigkracht in te stellen.

De tweede modus is daarentegen uitsluitend bedoeld voor het opzuigen van vloeistoffen: als water, melk of een ander product in vloeibare vorm op de vloer valt, kan deze modus zonder problemen worden gestofzuigd door deze modus te activeren, waardoor het oppervlak droog blijft.

En ok, als de stofzuiger zijn best doet bij maximale zuigkracht, is mijn advies om hem altijd in de automatische stand te gebruiken: zo heb je voldoende zuigkracht en een betere accuduur.

Maar ongeacht de gebruikte reinigingsmodus (ik gebruik voor de veiligheid altijd de maximale), in deze dagen van testen met de Dreame H11 Max Ik vond mezelf heel goed, en het idee om tegelijkertijd te wassen en te stofzuigen is briljant: in tegenstelling tot robotstofzuigers en vloerreinigers die een poets- (en niet-was) handeling uitvoeren, met de Dreame H11 Max alle vlekken zullen verdwijnen, hoewel het in gebieden met complexer vuil meerdere keren kan duren voordat het residu volledig is verwijderd. En het werkt ook heel goed met haar en haren van huisdieren: dit is waarschijnlijk het scenario waarin u de voordelen van het gebruik van een watersysteem realiseert, want als het reinigen is voltooid, hoeft u alleen maar het waterreservoir te legen en uit te spoelen.

Kortom, de Dreame H11 Max is een van die bijna universele stofzuigers die op vrijwel elk type oppervlak kan worden gebruikt: het heeft geen probleem met keramiek, terracotta, parket enzovoort, hoewel, en dat moet gezegd, hoewel het ook in staat is om kortstondig schoon te maken pooltapijten en tapijten, mijn advies is om het niet te gebruiken met deze specifieke materialen omdat ze niet alleen "vochtig" kunnen blijven na het wassen, wat absoluut niet gebeurt met harde oppervlakken, maar het vuil dat zich in de dikste laag bas bevindt, kan niet volledig worden gestofzuigd.

Hoe dan ook, als je eenmaal klaar bent met het schoonmaken van de vloer, is het tijd voor een van de handigste functies van de Dreame H11 Max: zelfreinigend. Het gebruik is heel eenvoudig: aan het einde van een schoonmaakbeurt (of als de indicator oplicht), plaats je de stofzuiger gewoon op het oplaadstation, maak je het vuilwaterreservoir leeg en vul je het schoonwaterreservoir en druk je op de speciale knop.

Binnen enkele ogenblikken de Dreame H11 Max het zal zichzelf beginnen te reinigen, en zal dit doen met alleen het water, om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen, niet alleen van het zuigcircuit, maar ook van de motorborstel. Fantastisch.

Levensduur van de batterij

De autonomie van de batterij geïntegreerd in de Dreame H11 Max het is redelijk goed. Met de automatische stofzuigstand gebruik je de stofzuiger ongeveer 30 minuten en ja, dat is meer dan genoeg tijd om middelgrote kamers schoon te maken. Natuurlijk zou met de krachtigere zuigmodus de autonomie sneller kunnen dalen, maar één ding moet je heel duidelijk zijn: de batterij is zeker niet de meest beperkende factor van dit type stofzuiger.

In werkelijkheid zal het bij oppervlakten groter dan ongeveer 60 vierkante meter nodig zijn om het waterreservoir bij te vullen (en te legen) om de vloer te kunnen blijven reinigen: en dit is de enige prijs die moet worden betaald bij het gebruik van dergelijke producten.

De laadtijden zijn in lijn met alle andere producten in de sector: voor een volledige lading, van 0% tot 100%, kan het ongeveer 4 uur duren.

Prijs en overwegingen

De officiële verkoopprijs van de Dreame H11 Max is 579 dollar, maar met de coupon (hieronder te vinden) kon je hem met korting kopen met de early Bird-actie van 399 dollar (inclusief btw). We hebben het dus over ca 326,40 euro en laten we duidelijk zijn: dit bedrag uitgeven aan een product dat kan stofzuigen, wassen (echt) en zelfreinigend kan het keerpunt zijn.

De voordelen van deze stofzuiger zijn legio, hij is krachtig, hij is comfortabel in gebruik, hij genereert geen stof bij het schoonmaken en hij is niet alleen in staat om de vloeren echt te wassen, maar ook om zichzelf volledig autonoom te reinigen. En ja, Dreame heeft veel moeite gedaan om de watercontainers ruimer te maken, maar helaas zal het voor grote kamers nodig zijn om ze meerdere keren te vullen en te legen. Maar naar mijn mening is het een meer dan draaglijke last om in één keer te kunnen stofzuigen en wassen.
NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

Dreame H11 Max | AliExpress
Gratis verzending vanuit EUROPA Meer Minder
325.6 €
LinkedIn