Xiaomi is niet langer de op één na grootste smartphonefabrikant ter wereld

Xiaomi-logo

Het had gewekt een hype het nieuws van Xiaomi en zijn verovering van tweede in wereldranglijst van smartphonefabrikanten. Een prestatie die niet verwonderlijk was, gezien de vindingrijkheid van het merk Lei Jun, maar die pen op papier een steeds groter succes heeft gemaakt. De markt is echter vaak een danser en een paar maanden zijn genoeg om een ​​situatie om te draaien die geconsolideerd had kunnen lijken. En dat is precies wat er in het laatste kwartaal gebeurde, zoals blijkt uit de verkoopcijfers die zijn gepubliceerd door de analisten van het Canalys-team.

Xiaomi verliest een positie op het podium: hier zijn de top 5 wereldproducenten

Als je de ranglijst van de top vijf smartphonefabrikanten ter wereld vergelijkt tussen Q2 en Q3 2021, zijn we getuige van een verandering van standpunt. In de eerste positie blijft het Samsung, wat zijn record van 19% naar verstevigt 23%, hetzelfde marktaandeel als in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De rest van het podium verandert in plaats daarvan, met Apple die Xiaomi's plaats op de tweede positie steelt door te stijgen van 14% naar 15%. Maar meer dan de verdienste van Apple is deels een nadeel van Xiaomi, waarvan de marktaandelen met -3% daalden, gaande van 17% naar 14%.

En er moet ook rekening mee worden gehouden dat het derde kwartaal het derde kwartaal vertegenwoordigt, d.w.z. juli / augustus / september: aangezien de iPhone 3-serie eind september op de markt kwam, is het zeer waarschijnlijk dat Apple in het vierde kwartaal van 13 verdere vooruitgang zal boeken. Misschien ook om deze reden had Xiaomi de lancering van de kunnen vervroegen Redmi Note 11-serie.

De door Canalys opgegraven gegevens bevestigen de aanwezigheid van het duo vivo ed OPPO op de vierde en vijfde plaats met hetzelfde marktaandeel als de 10%. We zullen zien of de twee op BBK gebaseerde bedrijven tegen het einde van het jaar een marktpositie zullen verwerven, hoewel er in Europa tenminste geen noemenswaardige lanceringen zijn.

xiaomi derde plaats wereldwijde ranglijst van smartphones

Maar meer in het algemeen maakt Canalys de balans op van de algemene situatie en onderstreept daling in zendingen van -6%, ook vanwege de chipset crisis. Het tekort aan componenten heeft invloed op de beschikbaarheid van producenten, die niet volledig aan de vraag van de consument kunnen voldoen. En als je bedenkt dat belangrijke feestdagen zoals Black Friday in aantocht zijn, Singles Day 11.11 en Kerstmis zullen producenten voorzichtig moeten handelen.

Dit is wat Ben Stanton van Canalys zegt: "De smartphone-industrie probeert de apparaatproductie op de best mogelijke manier te maximaliseren. Aan de aanbodzijde verhogen chipsetmakers de prijzen om buitensporige bestellingen te ontmoedigen in een poging de kloof tussen vraag en aanbod te overbruggen. Maar desondanks zullen de tekorten pas ver in 2022 verdwijnen. Als gevolg hiervan hebben smartphonemerken, naast de hoge wereldwijde transportkosten, met tegenzin de verkoopprijzen van de apparaten verhoogd'.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
brochure