Qualcomm bereidt next-gen CPU's voor en daagt Apple uit

qualcomm cpu arm nuvia

Sinds wanneer Apple onthulde zijn processors aan de wereld Silicium, het verbreken van de samenwerking met Intel, de realiteit zoals Qualcomm ze stonden niet toe te kijken. Ter gelegenheid van het Investor Day 2021-evenement heeft het management van de Amerikaanse chipmaker bevestigd dat ze in deze richting werken. Geboren met een focus op connectiviteitstechnologieën, heeft het zichzelf beroemd gemaakt in de wereld van smartphones, maar de laatste tijd heeft het ook zijn weg daarin geprobeerd PC. Tot nu toe heeft het echter geen noemenswaardige resultaten behaald, vooral tussen 2017 en 2018 met de pc-versies van de Snapdragon 835 en 850. De afgelopen jaren zijn de Snapdragon 8c- en 7c-series gearriveerd, chips die volledig zijn ontworpen voor gebruik op pc-platforms . Maar er is ook de samenwerking met Microsoft die de geboorte heeft gegeven aan de SQ-serie gewijd aan Surface-producten.

Qualcomm bereidt zijn nieuwe ARM-compatibele next-gen CPU's voor

Gezien de kloof met de concurrentie zocht Qualcomm dekking met deovername van NUVIA aan het begin van 2021 voor 1,4 miljard dollar. Een naam die momenteel bij de meeste mensen onbekend is, NUVIA werd opgericht door Gerard Williams, John Bruno en Manu Galati. We hebben het over drie bekende namen in de productie van chips, zoals ze hebben gewerkt in Google maar ook in Apple, en hebben geholpen in de divisie die zich toelegt op eigen chips.

Door NUVIA te verwerven, kan Qualcomm bouwen nieuwe CPU's compatibel met de ARM-architectuur, in staat om te concurreren met de Apple Silicon-lijn. Ze zullen worden gecreëerd om de benchmark te worden in de wereld van Windows-pc's, met als doel een leider te zijn in de balans tussen prestaties op lange termijn e autonomie. Hetzelfde aspect dat de nieuwe door Apple ontwikkelde CPU's zo populair maakt.

qualcomm cpu arm nuvia

Maar het doel van deze nieuwe CPU's zal niet alleen zijn voor de pc-wereld, maar ook voor sectoren als smartphones, auto's en datacenters. Het is te zien aan de afbeelding die Qualcomm tijdens het evenement liet zien, met een voorspelbare Snapdragon SoC die de nieuwe CPU, Adreno GPU, Hexagon-processor, ISP, 5G-modem enzovoort zal bevatten.

CTO James Thompson heeft aangekondigd dat de nieuwe chips naar verwachting zullen arriveren in 2023, maar al in 2022 worden de eerste prototypes naar partnerbedrijven gestuurd.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
Eren