Tineco FLOOR ONE S5 review: de toekomst van stofzuigers (nu te koop)

Eén ding is zeker: 2022 wordt het jaar van slimme stofzuigers die (echt) vloeren kunnen wassen. Het is een belangrijke koerswijziging, die de afgelopen tijd al is ingezet, want inderdaad met deze technologie hebben bedrijven een gemak geïntroduceerd dat niet de moeite waard is. poco, waarmee het mogelijk was om de juiste balans te vinden tussen cycloonstofzuigers en robotstofzuigers en vloerreinigers.

De reden is simpel: aan de ene kant zijn de cycloonstofzuigers met hun kracht nu in staat om vuil perfect op te zuigen, aan de andere kant zijn de automatische stofzuigers in staat om de vloer volledig autonoom te polijsten. Maar bij deze twee soorten producten is er een maar: bij stofzuigers ben je genoodzaakt om de vloer handmatig te wassen, terwijl robots hun uiterste best doen maar niet altijd tot uitzonderlijke resultaten leiden, zeker niet als de vloer vuil is. Welnu, met vloerreinigingsstofzuigers kun je in één keer het vuil echt opzuigen en de vlekken van de vloer verwijderen.

En als er een bedrijf is dat een voorloper was in deze technologie, dan is het ongetwijfeld Tineco met zijn Floor One-lijn (en iFloor): sinds ik de Tineco iFloor 3 dat ik praktisch alleen dit type product gebruik en, op papier, met de nieuwe Tineco FLOOR ONE S5 het bedrijf lijkt erin te zijn geslaagd enkele van de typische beperkingen van dit type product op te lossen. Een vooral de capaciteit van de watertanks.

Tineco FLOOR ONE S5 review: draadloze stofzuiger en intelligente scrubber

Inhoud van de verpakking

Evenals alle producten van het bedrijf, zelfs de Tineco FLOOR ONE S5 het wordt verkocht met een pakket vol accessoires, esthetisch goed verzorgd en bijna compact. Binnenin vinden we:

  • Tineco Vloer Een S5;
  • Reserveborstel
  • Deodorant en wasmiddeloplossing;
  • Extra HEPA-filter;
  • 3 in 1 schoonmaakhulpmiddel;
  • Oplaad- en wasbasis;
  • HEPA-ondersteuning om aan de basis te bevestigen;
  • Accessoirehouder om aan de basis te bevestigen;
  • Stroomvoorziening;
  • Instructiehandleiding.

Ontwerp en materialen

Gezien zijn aard, ondanks zijn structuur die van een traditionele stofzuiger is, is in werkelijkheid het ontwerp van de Tineco FLOOR ONE S5 het is ver verwijderd van de slanke lijnen die je zou verwachten als het gaat om een ​​draadloze stofzuiger. Het hele lichaam is erg groot en de reden komt van de technologie die het gebruikt: water. In de stofzuiger moest het bedrijf twee containers plaatsen, één voor het vuile water en één voor de schone, maar het deed het met veel meer wijsheid dan wat we hebben gezien in alle andere modellen in dezelfde categorie.

Omdat er goed nieuws is, een nieuwe die alleen al de moeite waard is om te kopen Tineco FLOOR ONE S5: de waterreservoirs zijn veel ruimer dan de andere modellen (we hebben het over 0,7 en 0,8 liter) en ondanks deze capaciteitsverhoging is de nieuwe Tineco vloerstofzuiger het model met de meest compacte opbouw op de markt.

En daarvoor gebruikten ze een ingenieuze oplossing: in plaats van beide containers voorin de Tineco FLOOR ONE S5, de vuilwaterkraan blijft naar voren staan, maar de schoonwaterkraan is achteraan geplaatst. En in plaats van "ronde" containers te gebruiken, gebruikten ze twee verticale containers. Kortom, beter beheerde ruimtes hebben geleid tot een grotere capaciteit en hebben waarschijnlijk de enige echte beperking van dit type product opgelost: de autonomie van het gebruik en de noodzaak om het water meerdere keren te legen en bij te vullen tijdens een enkele reiniging.

In het achterste gedeelte van de body is dan een knop geplaatst waarmee je de geïntegreerde spraakassistent, die onder andere Italiaans spreekt, kunt deactiveren en de wifi kunt activeren voor verbinding met de Tineco-applicatie: laten we eerlijk zijn, het is Dit is niet de functie die een revolutie teweegbrengt in de gebruikerservaring, maar het is een goede manier om de status van het opladen en eventuele problemen met betrekking tot de filters of mechanica van de stofzuiger onder controle te houden.

Bovenaan is het typische Tineco-display geplaatst, waarmee alle informatie met betrekking tot het reinigen en de batterij onder controle kan worden gehouden, inclusief de automatische zuigkracht: rond het display bevindt zich een LED-cirkel die van kleur verandert naargelang de hoeveelheid van vuil gedetecteerd door de sensoren die in de stofzuiger zijn geïntegreerd, waardoor de Tineco FLOOR ONE S5 om de zuigkracht aan te passen voor optimale prestaties.

In ieder geval is de gemotoriseerde borstel niet vervangbaar en zal zeker het gebruik van de vloerreinigingsstofzuiger met hoeken van bijna 180 ° niet toestaan, maar de solide en goed ontworpen structuur zal waterlekken uit de tanks en het wascircuit voorkomen. : als je de stofzuiger gebruikt, ondanks het feit dat er water onder druk op de vloer wordt gespoten, zul je nooit, maar dan ook nooit plassen water aantreffen.

Door het gebruik van water voor het reinigen was het voor Tineco nodig om een waterdicht lichaam met IPX4-certificering, wat niet moet worden onderschat, juist omdat vloeistoffen centraal staan ​​bij het reinigen met dit apparaat.

Voor de rest zijn alle componenten gemakkelijk verwijderbaar e wasbaar, zowel met de hand als via het geautomatiseerde proces (later zullen we het beter zien). Dit bevestigt eens te meer het gebruiksgemak en de reiniging.

Zuigen en wassen

Gebruik de Tineco FLOOR ONE S5 het is zo simpel. Na het vullen van de container met schoon water, dat ook kan worden verrijkt met het geparfumeerde wasmiddel dat in de verpakking zit, houdt u deze gewoon vast en drukt u op de startknop.

Er zijn 2 zuigstanden, de automatische en de maximale kracht. En als de laatste duidelijk degene is waarin de zuigkracht maximaal zal zijn, evenals de hoeveelheid water die wordt gebruikt, is het de automatische modus die ik altijd zou aanraden om te gebruiken: in deze modus zal de geïntegreerde iLoop-sensor automatisch detecteer de hoeveelheid vuil aanwezig op het te reinigen oppervlak e past zich automatisch aan la zuigkracht e de uitstoot van water. Het geluid zal ons zeker doen begrijpen wanneer er meer of minder moeite is, maar alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook de hulp van het display.

Maar ongeacht de gebruikte reinigingsmodus (ik gebruik voor de veiligheid altijd de maximale), in deze dagen van testen met de Tineco FLOOR ONE S5 Ik vond mezelf heel goed, en het idee om tegelijkertijd te wassen en te stofzuigen is briljant: in tegenstelling tot robotstofzuigers en vloerreinigers die een poets- (en niet-was) handeling uitvoeren, met de Tineco FLOOR ONE S5 alle vlekken zullen verdwijnen, hoewel het in gebieden met complexer vuil meerdere keren kan duren voordat het residu volledig wordt verwijderd.

En het werkt ook heel goed met haar en haren van huisdieren: dit is waarschijnlijk het scenario waarin u de voordelen van het gebruik van een watersysteem realiseert, want als het reinigen is voltooid, hoeft u alleen maar het waterreservoir te legen en uit te spoelen.

Als u klaar bent met het schoonmaken van de vloer, is het tijd voor een van de handigste functies van de Tineco FLOOR ONE S5: zelfreinigend. Het gebruik is heel eenvoudig: aan het einde van een schoonmaakbeurt (of als de indicator oplicht), plaats je de stofzuiger gewoon op het oplaadstation, maak je het vuilwaterreservoir leeg en vul je het schoonwaterreservoir en druk je op de speciale knop.

Binnen enkele ogenblikken de Tineco FLOOR ONE S5 het begint zichzelf te reinigen en doet dit met alleen water om alle vuilresten te verwijderen. Mijn advies is om deze modus aan het einde van elke wasbeurt te gebruiken en vooral het schoonwaterreservoir goed te wassen als het niet meer wordt gebruikt: zo vermijd je slechte geurtjes.

Slimme applicatie en functies

Il Tineco FLOOR ONE S5 het maakt verbinding met het draadloze netwerk en kan ook worden "gecontroleerd" via de Tineco-app, beschikbaar voor zowel iPhone als Android. Laat me duidelijk zijn, dit is een "meer" waar je helemaal zonder zou kunnen, maar het kan voor sommige mensen handig zijn om alle informatie met betrekking tot de stofzuiger op een smartphone te hebben.

Koppelen met de app is super eenvoudig en duurt maximaal 2 minuten. vanaf hier kunt u de laadstatus van de batterij, de staat van schoon en vuil water controleren, de stem wijzigen of de automatische reiniging starten als de stofzuiger op het oplaadstation is geplaatst.

Levensduur van de batterij

Onder het lichaam van de Tineco FLOOR ONE S5 we vinden een batterij van 4000 mAh waarmee het bedrijf erin is geslaagd een goede gebruiksautonomie te verkrijgen die, ook dankzij de grotere containers, in onze tests tot ongeveer 30 minuten gebruik heeft bereikt.

Van de prestaties verkregen met de automatische modus, hoewel het een modus is die kan verandering op basis van het aangetroffen vuil, terwijl in modus Max je komt rond i 20 minuten gebruik.

Gemiddelde laadsnelheid: voor een volledige lading is de Tineco FLOOR ONE S5 het kan ongeveer 4 uur duren.

Prijs en overwegingen

De prijs van de Tineco FLOOR ONE S5 is 529,00 euro op Amazon, maar via de coupon die u in het onderstaande vak vindt, kunt u deze met korting kopen voor de prijs van 449,10 euro. En geloof me, als je luie mensen bent zoals ik die zo min mogelijk tijd willen verspillen aan het huishouden, zul je elke cent van dit bedrag zegenen.

En u zult het niet alleen doen omdat het een van de beste alternatieven is om de vloer te stofzuigen en de oppervlakken echt te wassen, maar omdat met de Tineco FLOOR ONE S5 het bedrijf is erin geslaagd om de enorme limiet met betrekking tot de capaciteit van de tanks op te lossen (of in ieder geval te bufferen). En geloof me, het is geen da ding poco.

NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

http://Tineco%20FLOOR%20ONE%20S5%20%20|%20Amazon%20Italia

Koop de Tineco FLOOR ONE S5 met korting op Amazon Italië!

Meer Minder
€449,10
Verlopen op: 30-11-2021
LinkedIn