Windows 11 kan draaien op Xiaomi Pad 5: zien is geloven

xiaomi pad 5 ramen 11 "

Verkoop van Xiaomi-pad 5 ze demonstreren hoe de tabletmarkt nog steeds springlevend is ... maar als er in plaats daarvan Android was Windows 11? Ik weet het, het lijkt misschien een provocatie, aangezien we het hebben over apparaten met het Qualcomm-platform in plaats van Intel X86. Maar we weten ook hoe de chipmaker samen met Microsoft werkt om SoC's te produceren die het besturingssysteem kunnen ondersteunen dat we op pc's en notebooks hebben leren kennen. Eerst met de productie van Snap 835 en 850, daarna met de 7c- en 8c-serie. De komst van de Surface-familie heeft dus aangetoond dat Windows ook op dergelijke apparaten kan bestaan, hoewel de Intel X86-architectuur er gedateerd uit begint te zien in vergelijking met de ARM-architectuur.

Xiaomi Pad 5 betrapt tijdens het draaien van Windows 11: hier is het op video

Qualcomm zelf staat zijn nieuwe CPU's voorbereiden compatibel met ARM, ontworpen om rechtstreeks te wedijveren met de wonderbaarlijke Apple Silicon-chips. En als je bedenkt dat Apple Intel X86 terzijde heeft geschoven, lijkt het erop dat de lijn van de toekomst wordt gedicteerd voor de computersector. In het licht van dit alles is het niet verwonderlijk dat een tablet als de Xiaomi-pad 5 kunnen spinnen Windows 11 in plaats van Android 11.

De video die op het Chinese platform Bilibili is gepubliceerd, toont ons Xiaomi Pad 5 in actie, van het authenticatiescherm naar het echte huis. Het bewijs dat dit geen nep is, is wanneer we het tabblad Taakbeheer geopend zien, waar de gebruiker ons de details van de CPU laat zien. "leeuwenbek SM8150" geeft het aan Snapdragon 860, waarmee wordt bevestigd dat het precies de Xiaomi Pad 5 is.

Dit is zeker niet de eerste keer dat we Windows hebben zien draaien op een apparaat waarop het niet zou moeten draaien. We zagen onlangs Windows 11 aan boord Xiaomi MIX 2 e OnePlus 6T, smartphone niet al te mee met de tijd qua hardwaresector. Maar ik zou ook andere voorbeelden kunnen noemen, zoals Xiaomi Mi 8, Mi 6 en Nokia Lumia 950 en 950 XL, om er maar een paar te noemen.

Het is niet de eerste keer dat we Windows aan boord van een Xiaomi-tablet zien, bovendien in officiële hoedanigheid. In 2015 werd er een gelanceerd Xiaomi Mi Pad 2 in dubbele versie Android 5.1 Lollipop / Windows 10. Maar als dit mogelijk was dan kwam het door het gebruik van een Intel Atom x5 Z8500 Cherry Trail chipset, dus met X86 architectuur. Maar vanaf hier om te zeggen dat Xiaomi Pad 5 officieel Windows 11 zal ondersteunen, het gaat ons voorbij en het zal vrijwel zeker nooit gebeuren. Wat zeker is, is dat het zien van dergelijke experimenten een goed voorteken is voor een toekomst die bestaat uit smartphones, tablets en pc's die steeds dichter bij elkaar komen te staan ​​op het gebied van software-uitwisseling, waarbij alleen de vormfactor en grootte veranderen.

Over Windows 11 gesproken, we herinneren u eraan dat aaanbieding om een ​​levenslange licentie te hebben voor slechts 10 €.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
brochure