Brengt Huawei Mate 50 HarmonyOS 3 naar Europa?

Huawei Mate 50 Harmonyos 3.0

Gepresenteerd op de Huawei Developer Conference 2021, is er niet veel gezegd over de nieuwe grote update HarmonyOS 3.0. Het bedrijf heeft illustreerde het nieuws tijdens het oktober-evenement, maar zonder daadwerkelijke release-tijdlijnen te geven. Het verantwoordelijke team heeft zich beperkt tot het verstrekken van een generieke "begin 2022" als een nuttige periode voor de uitrol, maar de vraag is altijd dezelfde: zal het ooit in Europa aankomen? Dit is de vraag die de meest nieuwsgierigen zich stellen, want we zijn al in de derde editie, maar de verspreiding buiten China is allesbehalve wijdverbreid. Terwijl in het moederland zijn er zelfs slimme bril, scooters e fietshelmen met HarmonyOS, in Europa zagen we het alleen aan boord tablet e smartwatch. Het zwaartepunt blijft altijd de smartphonemarkt, waar Huawei echter aarzelt om de EMUI te verlaten ten gunste van HarmonyOS.

Het westerse debuut van HarmonyOS 3 zou kunnen plaatsvinden met de Huawei Mate 50

Het werd opgemerkt met het debuut van a Huawei Nova 9 die, hoewel geboren onder auspiciën van HarmonyOS, vooraf is geïnstalleerd EMUI 12. Een beetje verrassend waren we afgelopen herfst zelfs aanwezig bij de presentatie, compleet met Beta-programma in Italië. In het licht hiervan ligt het voor de hand om te denken dat HarmonyOS op smartphones exclusief voor China zal blijven, terwijl we de koers van de EMUI voortzetten. Maar dat zou niet het geval zijn, althans volgens de woorden van Derek Yu, president van de consumentenafdeling van Huawei Europe. Hij heeft onlangs bevestigd dat HarmonyOS Global gaat gebeuren en in de loop van 2022.

Harmonos wereldwijde smartphone-uitgang 2

Derek Yu's uitspraken waren niet beperkt tot HarmonyOS, ook met vermelding van dat 2022 wordt het jaar van Huawei Mate 50. Na een jaar van onderbreking zou de Mate-serie daarom klaar zijn om opnieuw op te starten na de schijnwerpers te hebben overgelaten aan de P50-serie, inclusief de flip-telefoon P50 Pocket. Gezien de situatie waarin het zich bevindt, zou Huawei het zich waarschijnlijk niet kunnen veroorloven om meer topklasse op de markt te brengen, daarom had het ze liever in de loop van de jaren uitgesteld. Dit in ieder geval in China, want in werkelijkheid lijkt het erop dat de lancering van Huawei P50 Global is aan het naderen.

Maar afgezien van Huawei P50, wat ons vandaag interesseert, is het gerucht dat de Mate 50 de smartphone zal zijn die hij zal brengen HarmonyOS 3.0 in Europa. Volgens het schema zou dit in de maand moeten plaatsvinden Juli, hoewel het voorlopig allesbehalve 100% veilig is.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.