Govee Lyra Basic Review: deze slimme vloerlamp maakt alle andere slimme lampen saai

Met meer dan 6 miljoen gebruikers wereldwijd, lijdt het geen twijfel dat Govee een van de merken is die zijn weg vindt in de wereld van intelligente verlichting. Natuurlijk produceert het bedrijf niet alleen talloze soorten slimme lampen (maar ook IoT-apparaten zoals thermometers, bellen, enz.), maar het is dankzij dit type product dat het merk exponentieel groeit en een van de beste is geworden verkopers op Amazon.

En de reden is al snel gezegd, inderdaad, de redenen: ideeën en kwaliteit. Want als enerzijds het bedenken van een goed product en het vervolgens slecht maken absoluut contraproductief is, is aan de andere kant zelfs het best gemaakte product gedoemd te mislukken als het niet met een interessant idee wordt geboren.

Velen hebben bijvoorbeeld de gelegenheid gehad om de LED-strip voor tv met camera van Govee te kennen die het Ambilight-effect kan simuleren, en zelfs als dit niet het onderwerp van deze review is, is de Govee Lyra ruzie (een RGBICW-lamp van hoek tot vloer) brengt alle kwaliteit en het idee met zich mee.

recensie Govee Lyra: wie zegt dat slimme lampen saai zijn?

Ontwerp, materialen en montage

Toen ik de ontving Govee Lyra, Ik wilde graag begrijpen wat ik ermee kon maken. Eerst moest ik echter doorgaan met de montage van de vloerlamp: het is een vrij eenvoudige en ongecompliceerde handeling, die echter een beetje geduld vereist.

Alle montage van de Govee Lyra bestaat uit het vastschroeven van de aluminium structuur, beginnend bij de basis, met zeer kleine schroeven. De verticale secties zijn verschillend en ze zijn allemaal aan elkaar verankerd dankzij kleine schroeven die, ik moet toegeven, niet erg gemakkelijk te centreren zijn.

De hand genomen, maar al het andere stroomt als olie. De LED-strip wordt in een soort satijnen siliconen hoesje gestoken en wordt eerst aangesloten op de connector die zich bij de basis bevindt en vervolgens in de aluminium structuur wordt gestoken.

Zodra de montage is voltooid, is het spel klaar: het enige wat u hoeft te doen is de Govee Lyra naar het stopcontact en ga verder met de koppeling van de slimme lamp met de Govee-applicatie: het is een app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android, waarvan het configuratieproces niet afwijkt van de typische procedure die kenmerkend is voor deze specifieke categorie apparaten.

140 cm hoog met een basis van 20 cm, het minimalistische ontwerp van de Govee Lyra het maakt positionering vrij eenvoudig en zorgt ervoor dat het bijna in het meubilair "verbergt" wanneer het niet in gebruik is. Het enige echte nadeel van het ontwerp van deze lamp is de lengte van de stroomkabel: het is een lamp die het beste tot zijn recht komt als hij in een hoek wordt geplaatst, maar gezien de te beperkte lengte van de stroomkabel kunnen sommige mensen moeite hebben met het positioneren het correct, tenzij ze een verlengkabel gebruiken.

Technische kenmerken, helderheid en kleuren

De structuur van het Govee Lyra het is technisch even eenvoudig als ingenieus: de ledstrip is verdeeld in 7 volledig onafhankelijke secties, die zowel handmatig als automatisch (op basis van vooraf ingestelde effecten) via de applicatie kunnen worden beheerd. Dankzij het RGBICW-karakter kan het 16 miljoen kleuren of een breed scala aan wittinten reproduceren, variërend van 3300K tot 4300K.

De maximale helderheid is 1000 lumen, maar alvorens te beslissen om deze lamp te kopen, moet één ding duidelijk zijn: ondanks de meer dan voldoende helderheid, maakt de structuur het geen product dat ontworpen is om een ​​kamer te verlichten.

Het is een lamp voor diffuus licht, waarvan het lichtoppervlak naar de muur (of in ieder geval een reflecterend oppervlak) is gericht. Ik heb verschillende recensies over dit product gelezen, in veel daarvan stond dat de stroomkabel op de verkeerde manier was geplaatst: in werkelijkheid begrepen degenen die deze beoordelingen schreven niet dat de kabel correct is geplaatst, d.w.z. aan de zijkant waar de Led strip met het blote oog te zien is, en dat de positionering van de govee Lier het is ontworpen met het lichtgevende oppervlak naar de muur gericht.

Gezien de aanwezigheid van 7 volledig onafhankelijke secties, is het echte sterke punt van Govee Lyra het is in het feit dat het een lamp is die kleuren perfect kan mengen: het is een mogelijkheid die de deuren opent naar een oneindig aantal variaties, allemaal beheerd door de toepassing van het merk.

Toepassing en beheer

De app in kwestie heet Govee Home en is een applicatie die beschikbaar is voor zowel iPhone als Android, die ook gekoppeld kan worden aan Google Assistant of Amazon's Alexa. Al met al is dit een app die goed is uitgevoerd, maar die naar mijn mening beter georganiseerd had moeten zijn in de interface, juist omdat de beschikbare functies talrijk zijn.

Via de app is het in feite mogelijk om handmatig de kleuring te beheren van elk van de 7 secties waaruit de lamp bestaat, die kan worden aangepast in kleur en helderheid, maar het is met de tientallen vooraf ingestelde effecten dat je de potentieel van het systeem.

Dankzij deze voorinstellingen is het mogelijk om te profiteren van talloze animaties die zijn ontworpen om nauwkeurige lichteffecten te genereren die zijn onderverdeeld in categorieën, of beter gezegd, in "gelegenheden". Daar Govee Lyra het kan bijvoorbeeld de explosie van vuurwerk simuleren, het kan het effect van een brandende open haard simuleren, enzovoort.

Dan is er ook nog een "muziek"-modus waarmee de lamp op het ritme van de muziek aan en uit gaat, en dat op twee manieren: via de microfoon van de smartphone waarmee hij is verbonden, of met een interne microfoon waarvan hij is uitgerust, zodat hij volledig onafhankelijk kan zijn van het mobiele apparaat. En zelfs in dit geval zijn de stijlen van synchronisatie met de muziek talrijk.

Prijs en overwegingen

De prijs van de Govee Lyra is 99,99 euro in de officiële winkel, een prijs die misschien niet voor iedereen geschikt is, maar die tenslotte meer dan gerechtvaardigd is door de talloze mogelijkheden die de sectionele structuur en toepassing garanderen. Het is een lamp die, wanneer aan, zich kan onderscheiden in de omgeving waarin hij werd geplaatst, wanneer hij uit is, kan hij bijna "onzichtbaar" worden en is ook rijk aan lichteffecten die in staat zijn om zeer aangename sferen te creëren.

Het is natuurlijk niet een van die lampen die een kamer kunnen verlichten en ja, het bedrijf had een langere stroomkabel kunnen bedenken om de positionering te vereenvoudigen, maar ik heb alleen slimme lampen en lampen in huis (serieus, ik heb niet langer een eenvoudige traditionele gloeilamp) en ik heb altijd al een sfeerlicht willen vinden dat kleuren en effecten kan verspreiden: de Govee Lyra het kan dit, maar ook veel meer.NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

http://Govee%20Lyra%20|%20Store%20ufficiale

Koop de Govee Lyra in de officiële bedrijfswinkel!

Meer Minder
99,99 €
Het vervalt niet
LinkedIn
brochure