ILIFE EASINE W100 review: stofzuigen en wassen, allemaal tegelijk

ilife gemakkelijk w100

Ik wil beginnen met deze zin: “Eén ding is zeker: 2022 wordt het jaar van… stofzuiger intelligent, in staat om (echt) vloeren te wassen. ". Dit is een fragment uit de recensie van Tineco FloorOne S5, van onze goede Dario, die zelfs voordat hij aan zijn eigen onderzoek van het product begon, besloot zijn debuut op deze manier te maken. Ik ben het volledig eens met deze gedachte, ook in het licht van de feiten, want tot op heden is het aantal van deze apparaten erg hoog. Niet iedereen is echter nog steeds bereid om hun schoonmaak toe te vertrouwen aan slimme apparaten, die kunnen communiceren met een smartphone om gegevens te detecteren, ondersteuning te bieden en nog veel meer. Er zijn zelfs veel gebruikers die de voordelen van dit soort functies niet voelen, en ze vaak overbodig vinden.

Het is nooit gemakkelijk om iedereen het eens te worden over aspecten die verband houden met technologie die voortschrijdt en die onvermijdelijk onze manier van leven verandert. Als we erover nadenken, is het in feite hetzelfde als enkele jaren geleden in de mobiele sector, toen internet het overnam en zelfs onze telefoons bereikte. Tot op heden is er echter nog steeds de mogelijkheid om te kiezen welke kant u kiest: daarom presenteer ik u een van de eenvoudigste schoonmaakproducten, zonder slimme functies, die daarom voor veel gebruikers interessant kunnen zijn. Dit apparaat heet IK LEEF EASINE W100 en behoort tot de familie Stofzuigers, die de mogelijkheid biedt om vloeren op een klassieke manier en verder te reinigen. Met dit product kunt u namelijk ook de vloer wassen en vloeibaar en vast afval in één keer opvangen. Geloof het niet? Dan moet je hier gewoon op blijven letten volledige beoordeling.

ILIFE EASINE W100 beoordeling

Unboxing

Als je naar de verpakking kijkt, is het meteen duidelijk om wat voor soort product het gaat, want op de voorkant staat een gestileerde afbeelding. Verder is er echter niet veel informatie over, behalve de modelnaam die linksboven wordt weergegeven. De volgende accessoires bevinden zich in de verkoopdoos:

  • ILIFE EASINE W100;
  • een HEPA-filter, al in het product geplaatst;
  • oplaadbasis;
  • wandvoeding, met Europese aansluiting;
  • stofzuiger schoonmaak tool;
  • vloeibare oplossing voor het reinigen van vloeren;
  • korte handleiding, ook in het Italiaans;
  • garantiebewijs.

Ontwerp en materialen

We hebben nu kennis gemaakt met vergelijkbare apparaten, dus we zijn niet al te verrast door het formaat. Ik kan je echter vertellen dat dit product niet absoluut slank is en vooral in het onderste deel een zekere grandeur vertoont. Hier bevinden zich in feite alle belangrijke componenten die we zo dadelijk zullen analyseren. Terugkerend naar afmetingen, daarom meet de nieuwe EASINE-stofzuiger 1170 x 280 x 250 mm, met een netto gewicht van ca 4,2 kg. Ondanks dit aspect is het in het dagelijks gebruik echter niet zo moeilijk te hanteren, ook omdat de wendbaarheid van dit product vrij hoog is. Gezien de functies en de gemiddelde gebruiksduur vind ik het eigenlijk een goed compromis. Verwacht echter, zoals vaak gebeurt, geen kostbare materialen: deze stofzuiger is gemaakt van plastic en het enige metalen onderdeel bevindt zich op het bovenste gedeelte, in overeenstemming met het handvat.

ilife gemakkelijk w100

Op dit moment is het niet eenvoudig om online informatie over dit apparaat te vinden, maar gelukkig komt de gebruikershandleiding te hulp. Binnen dit boekje zien we dan ook een belangrijke aanduiding over de twee daarin geïntegreerde watertanks: die van deschoon water (boven) bevat 0,6 liters terwijl de tweede (hieronder), voor de sporco en vloeibare resten, het bevat alleen 0,5 liters. Desondanks blijven de afmetingen van het product over het algemeen klein en vertoont het geen bijzonder uitstekende delen. Afgezien van dit aspect is het release-systeem echt eenvoudig en intuïtief.

ilife gemakkelijk w100

Omdat het de ruimtes moest bevatten, was het normaal dat het bedrijf zich richtte op het ontwerp van tanks van dit type, die zich voornamelijk verticaal ontwikkelen. Aan de verpakking merk je echter meteen één aspect: de stofzuiger is in eerste instantie niet compleet. De bovenste handgreep ontbreekt die, als het product eruit is gehaald, in de enige gleuf aan de bovenkant, bij het display, moet worden gestoken. Hier bevindt zich dan ook een rubberen kunststof handgreep waarmee u de stofzuiger gemakkelijker kunt vervoeren wanneer deze niet in gebruik is. Daarachter zijn dan langs de zijframes sleuven voor het ontsnappen van warme lucht, terwijl aan de achterkant de ruimte voornamelijk wordt ingenomen door de batterij geïntegreerd (3.000 mAh).

Laten we eens kijken hoe hieronder, zoals gewoonlijk, de steun voor de . is borstel voornaam. Indien nodig kan deze echter worden verwijderd en gereinigd, zodat deze direct weer operationeel kan zijn. In tegenstelling tot andere producten zijn er in het pakket echter geen verdere accessoires in deze zin, omdat altijd de gebruikelijke ondersteuning voor elk type oppervlak moet worden gebruikt. Deze borstel is echter gemaakt met een vezelmix zachte en hardere borstelharen die meer flexibiliteit bieden bij dagelijks gebruik. Er zijn ook de twee achterste rubberen wielen en het display. Deze laatste bevindt zich bovenaan, precies in overeenstemming met de bovenste handgreep, en toont enkele belangrijke informatie zoals het batterijniveau, de rotatiesnelheid van de borstel en het vullen van de twee watertanks.

ilife gemakkelijk w100

Zuigen & Wassen

Zoals ik aan het begin van deze review al zei, is niet iedereen gewend om een ​​slim product in handen te hebben, daarom biedt ILIFE EASINE W100 in deze zin maximale eenvoud. Door het product aan te zetten, wordt de normale reiniging uitgevoerd, terwijl het mogelijk is om de vloer te wassen door de watertank te vullen. Druk gewoon op de aan / uit-knop op het handvat en dat is alles. Met de onderste selector is het daarentegen mogelijk om snel over te schakelen van de "Eco"Functioneren"Max”Dat drijft de machine tot het maximum.

ilife gemakkelijk w100

Als we de schoonwatertank uit de behuizing halen, zien we een volledig leeg compartiment. Aan de onderkant bevindt zich echter het mondstuk waarmee de vloeistof de bodem kan bereiken en onder de hoofdborstel kan worden verdreven. Er komt geen echt water vrij op de vloer, ook omdat dit sommige gevoeligere oppervlakken in gevaar zou brengen. Als je naar dit onderdeel kijkt, is het echter duidelijk hoe het water komt verneveld en ga meteen op de grond zitten. Tijdens het schoonmaken is er echter niets te vrezen: als u de borstel passeert, worden de druppels geabsorbeerd en verzameld in het onderste compartiment, dat voor het opvangen van het vuile water. Dit is dus een effectieve en absoluut efficiënte methode, die voorkomt dat het water langer dan enkele ogenblikken op de grond blijft staan.

In tegenstelling tot de "Eco"-modus, is het met de "Max" mogelijk om zelfs de meest volumineuze deeltjes op te zuigen. In feite heb ik tijdens alle tests geen specifieke problemen in deze zin ondervonden, omdat ik erin slaagde zowel de kleinste onderdelen als de grootste onzuiverheden zoals granen of broodkruimels te stofzuigen. Dit apparaat zuigt vloeistoffen en vaste stoffen in één keer op, zelfs zonder dat u de schoonwatertank hoeft bij te vullen. In ieder geval is het beheer van dit laatste vrij eenvoudig: het is noodzakelijk om op de onderste knop van het handvat te klikken, degene die de waterdruppel voorstelt, om de vloeistof binnenin te vernevelen en op het onderliggende oppervlak te verspreiden.

Net als de andere modellen die al op de markt zijn, is deze ILIFE EASINE W100 uitgerust met een filter HEPA-13 die indien nodig gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Door het onder water te wassen, zelfs zonder het gebruik van speciale reinigingsmiddelen, is het mogelijk om alle onzuiverheden te verwijderen die tijdens de verschillende reinigingssessies zijn vastgelopen. Dit filter verwijdert ook de 99.97% van de deeltjes vanaf 0.3 micron en hoger. We mogen dan ook de mogelijkheid niet vergeten om de hoofdborstel te wassen met de modus van zelfreinigend van het apparaat zelf: door de stofzuiger in de basis te plaatsen en op de knop met een hand (boven het display) te klikken, wordt automatisch een volledige wasbeurt van 60 seconden gestart.

Specificaties

Volgens wat er in de gebruikershandleiding staat (ook in het Italiaans) heeft deze stofzuiger een nominaal vermogen van 1500w. Dit cijfer zou alleen voldoende moeten zijn om een ​​goede reiniging door het hele huis te garanderen, maar dankzij de roterende borstel die in de verpakking wordt geleverd, is bijna elk type vuil gedoemd tot één lot. Het blijft echter waar dat met meer vermogen de prestaties zeker beter zouden kunnen zijn, zelfs het meest hardnekkige vuil verwijderd.

ilife gemakkelijk w100

Er zijn twee reinigingsmodi: Eco en Max We hebben al gedeeltelijk gezien wat het grote verschil is tussen deze functies maar ik moet zeggen dat we qua geluid min of meer op hetzelfde niveau zitten. Dit product is daarom gecertificeerd voor een geluidheid over 75 db. Er zijn nog minder luidruchtige toestellen, met hogere vermogens, dus het bedrijf had in dit opzicht ook wel wat meer kunnen doen.

Er worden niet veel accessoires meegeleverd in de verpakking, afgezien van een enkele borstel, een vloeibaar product om te wassen en twee kleine kammen die handig zijn voor het schoonmaken van de moeilijkste delen. Verder vinden we echter niets anders. We zullen dus moeten overgaan tot een vrij regelmatige reiniging van de roterende borstel die na enkele cycli onvermijdelijk vuil blijft. Ik waardeer het echter dat het bedrijf heeft gedacht aan het aanbrengen van een rubberen coating op het plastic onderdeel dat het beschermt, om het stuk en het meubilair dat ermee in contact komt niet te beschadigen. Aan de andere kant hield ik niet van de maximale hellingshoek waarmee je van dit product kunt profiteren, omdat je niet goed kunt schoonmaken op de moeilijkste punten (onder het bed, onder de stoelen, enz.).

Zelf doen

Een batterij van 3.000 mAh die in "Eco"-modus een autonomie van ongeveer 30 minuten garandeert. Genoeg dus om een ​​huis van zo'n 90 vierkante meter grondig schoon te maken. Het is echter duidelijk dat, afhankelijk van de gekozen modus en op basis van de minuten waarin deze is ingeschakeld, deze gegevens aanzienlijk kunnen variëren. Er zijn gevallen geweest waarin ik met een combinatie van "Eco" en "Max" -modi de 15 minuten werking niet heb overschreden.

ilife gemakkelijk w100

Als u deze stofzuiger in zijn basis plaatst, is de oplaadtijd ongeveer 4 uur. Ik had een hogere snelheid verwacht, maar het is ook waar dat je met de autonomie al bij de eerste doorgang een groot deel van het huis kunt schoonmaken.

Review in 2 minuten

Met ILIFE EASINE W100 heb je thuis geen schoonmaakproblemen meer. Deze stofzuiger maakt het namelijk mogelijk om snel en in één keer vaste en vloeibare stoffen op te vangen. Er zijn twee tanks aan de binnenkant, één voor 500 ml schoon water en de andere voor vuil (600 ml), die deze taak uitvoeren. Ondanks zijn gewicht van 4,2 kg is hij zelfs enkele minuten gemakkelijk te manoeuvreren, ondanks het feit dat de maximale helling niet bepaald de beste is. U zult dus nauwelijks goed onder de bedden of banken kunnen komen.

Aan boord is hij uitgerust met een 1500w-motor die in twee verschillende modi kan worden gebruikt: "Eco" en "Max". Met de eerste zullen we meer energie besparen, terwijl de tweede nuttig zal worden voor het verwijderen van het meest aangekoekte vuil door alle kracht van de machine te gebruiken. Uiteraard zal dit gevolgen hebben voor de batterij, een 3.000 mAh-eenheid, waardoor we gemiddeld een autonomie van ongeveer 30 minuten beschikbaar hebben. Wat dat betreft niet echt een van de langstlevende draagbare bezems.

Ondanks alles is het in lijn met wat er op de markt wordt aangeboden, ook met het monteren van een eenvoudig te reinigen HEPA-13-filter. De concurrentie is hevig, maar voor zijn prijs is het een geldig product.

Prijs en conclusies

Deze ILIFE EASINE W100 wordt momenteel verkocht Amazone voor de prijs van 299,99 euro. Met onze kortingscode "30EUROS“, Het is echter mogelijk om het mee naar huis te nemen voor 269,99 euro. Klik op onderstaande link.

NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

Aan de ene kant hebben we een extreem kneedbare stofzuiger die in theorie voor de meeste gebruikers comfortabel zou moeten zijn. Met één apparaat is het namelijk mogelijk om vuil, vast en vloeibaar op te zuigen, zonder steeds van filter of product te hoeven wisselen. Aan de andere kant is het echter zo dat er op de markt ook enkele concurrerende apparaten zijn voor een goede prijs, zoals de Jimmy HW8 (we probeerden de Jimmy HW8Pro) die ongeveer 30 euro minder kost op Amazon.

Er zijn geen slimme functies die het gebruik vergemakkelijken of die hem simpelweg verbinden met een heel ecosysteem in huis. Aangezien dit een product is om handmatig te gebruiken, zie ik echter niet welke grote voordelen deze verbinding met zich mee kan brengen. Uiteindelijk geloof ik dat eenvoud altijd loont.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.