Logitech MX Keys Mini Review: het beste toetsenbord van het bedrijf, het is compacter maar heeft dezelfde kwaliteit

Iedereen die de moet proberen Logitech MX-sleutels, zal het eens zijn met het feit dat - voor de overgrote meerderheid van insiders - het draadloze toetsenbord van het bedrijf een van de best-in-class exponenten is. Liefhebbers van mechanische toetsenborden kunnen er natuurlijk iets over te zeggen hebben, maar het lijdt geen twijfel dat we het hebben over een van de meest populaire modellen die momenteel op de markt zijn.

Welnu, het merk heeft het opnieuw geprobeerd door zijn meest succesvolle toetsenbord opnieuw te ontwerpen en het compacter en draagbaarder te maken: dit is in wezen de Logitech MX Keys Mini, een toetsenbord waarvan het bedrijf zegt dat het is ontworpen voor makers die het numerieke toetsenbord niet nodig hebben of die niet veel ruimte beschikbaar hebben of, en we voegen dit toe, voor iedereen die altijd een niveautoetsenbord bij zich moet hebben, of om verbinding te maken met TV en console.

Logitech MX Keys mini review: is dit het beste compacte Bluetooth-toetsenbord?

YouTube-speler

Ontwerp en materialen

Vanuit het oogpunt van design en materialen is de Logitech MX Keys Mini het introduceert geen diepgaande innovaties, behalve wat betreft de afmetingen en vooral het gewicht dat gaat van 810 gram van de traditionele versie tot 506 gram voor het kleinere model.

In werkelijkheid zijn er echter wat betreft de toetsen enkele kleine verschillen: gezien het zeer kleine formaat waren die van Logitech genoodzaakt enkele functie-elementen te verplaatsen die in de grote versie naar de rechterkant waren gepositioneerd. Zo zijn de toetsen voor het selecteren van apparaten (hij kan er maximaal 3 aan) en de sneltoetsen verplaatst, en zijn ook de richtingstoetsen gemaakt met een beduidend kleiner formaat dan de traditionele MX Keys.

Bovendien maakt zijn compactheid de Logitech MX Keys Mini nog beter bestand tegen stress, wat betekent dat - ongeacht het oppervlak waarop het wordt gebruikt - dit kleine toetsenbord nooit, maar dan ook nooit last zal hebben van buigen tijdens het typen van de tekst.

Wat me echter nogal verbijsterd heeft achtergelaten, is dat ondanks de jarenlange welverdiende service van de MX Keys (jaren waarin gebruikers dit keer op keer hebben gemeld), Logitech geen oplossing heeft bedacht om het aanpassen mogelijk te maken de neiging: want ja, doorgaan met hetzelfde winnende ontwerp is absoluut een legitieme strategie, maar het verbeteren ervan met een reeks voorzorgsmaatregelen zou de gebruikers van het merk zeker gelukkiger hebben gemaakt.

En daarom, net zoals we hebben gezien op de MX Keys, ook in het onderste gedeelte van de Logitech MX Keys Mini Er zijn rubberen pads geplaatst om hem stevig te houden op het oppervlak waarop hij staat, terwijl rechtsboven een status-LED aanwezig blijft, waarmee de gebruiker wordt gewaarschuwd als de batterij leeg zou raken.

Het opladen vindt altijd plaats via een USB-C-kabel die moet worden aangesloten op een poort die zich in het bovenste deel van de aluminium structuur bevindt, terwijl wat betreft de keycaps weinig nieuwe functies zijn: ze blijven verlicht (met een uitstekend verlichtingssysteem dat in 7 niveaus kan worden aangepast), behoudt de typische vorm met een centrale uitsparing en de slag blijft wat Logitech-gebruikers inmiddels gewend zijn.

Ervaring met gebruik

Als u gewend bent een notebooktoetsenbord of een Apple Magic Keyboard te gebruiken, gebruikt u de Logitech MX Keys Mini het zal kinderspel zijn. De vorm, de structuur en de positionering van de toetsen lijkt sterk op wat te vinden is in de overgrote meerderheid van de laptops die in omloop zijn, wat betekent dat het spiergeheugen op geen enkele manier in de problemen komt.

Het is niettemin een membraantoetsenbord, en iedereen die deze technologie voor tekstinvoer op prijs stelt, in de Logitech MX Keys Mini vindt u een van de beste exponenten van de categorie: de uitsparing van de toetsen geeft uitstekende feedback bij het typen en de grip op de afzonderlijke toetsen is meer dan precies. Kortom, het schrijfcomfort blijft van een zeer hoog niveau en de achtergrondverlichting helpt enorm wanneer je merkt dat je hem bij weinig licht moet gebruiken (oa sensoren activeren en deactiveren de verlichting zodra je nadert of ga weg van het toetsenbord. ).

Maar één ding moet gezegd worden: natuurlijk zijn membraantoetsenborden meestal niet luidruchtig, maar de Logitech MX Keys Mini heel stil is het zeker niet, integendeel. In werkelijkheid lijkt het nieuwe toetsenbord van Logitech in vergelijking met sommige concurrerende modellen zelfs nog luider. Maar wees gerust, niets dat hem niet geschikt maakt voor gebruik op kantoor.

Kortom, als u geen behoefte heeft aan het numerieke toetsenbord, de typervaring die u krijgt met de Logitech MX Keys Mini het is praktisch identiek aan wat je zou krijgen met het grotere model, zolang je het kunt doen zonder enkele aanpasbare functietoetsen. Het is duidelijk dat alle multimediabedieningen aanwezig blijven, de sleutel om dicteren te activeren, die voor emoji (en dit is nieuw), de microfoonbediening en die voor screenshots.

De verbinding vindt plaats via Bluetooth en is een model dat compatibel is met Bolt-technologie, maar in tegenstelling tot wat er gebeurt met het grotere model, is de adapter niet inbegrepen in het pakket (en om het te kopen, moet je 13,49 euro betalen).

Software

Ook de Logitech MX Keys Mini wordt beheerd door Logitech Opties (compatibel met zowel Mac als Windows) waarmee u de functies kunt aanpassen. Deze software is het echte kloppende hart van het hele Logitech MX-ecosysteem, en het is via dit soort HUB dat het mogelijk zal zijn om elk aspect van het toetsenbord te veranderen.

Via Logi Options is het mogelijk om de instellingen voor alle functietoetsen te wijzigen, om de apparaten waaraan het toetsenbord is gekoppeld te beheren en om ze te bedienen in een speciaal gedeelte van de app, en om alle andere hoofdinstellingen te wijzigen, zoals die met betrekking tot de achtergrondverlichting, lay-out of batterijbesparingsmodus die de achtergrondverlichting automatisch uitschakelt wanneer het laadniveau onder 10% daalt.

Zelf doen

Fantastische batterijduur, tenzij je de achtergrondverlichting aanzet. Met een enkele lading ben ik erin geslaagd om ongeveer 9 dagen van gebruik met actieve achtergrondverlichting. En dat is geen slecht resultaat, vooral gezien alle functies die het integreert, maar het is wanneer je de achtergrondverlichting uitschakelt dat dingen drastisch veranderen.

Met de achtergrondverlichting uit, spreekt het bedrijf over een autonomie van ongeveer 5 maanden, en eigenlijk heb ik het nog niet kunnen downloaden sinds ik besloot het in deze modus te gebruiken.

Prijs en overwegingen

De officiële verkoopprijs van de Logitech MX Keys Mini is 109 euro op de website van het bedrijf. Een belangrijk cijfer, dat nog prominenter begint te worden als je bedenkt dat de standaard maat MX Keys 114,99 kost. En deze laatste integreert onder andere ook de Unifing USB-adapter, om apparaten zonder Bluetooth te gebruiken. Het is dan ook duidelijk dat de Logitech MX Keys Mini het komt niet op de markt als een "Lite"-versie van het veelgeprezen toetsenbord van het merk, maar eerder als een echt alternatief, ontworpen voor mensen met verschillende behoeften.

Dingen verbeteren iets op Amazon, waar de MX Keys mini wordt verkocht voor ongeveer 90 euro: de grote versie kost momenteel echter 69,99 euro. Kortom, het is momenteel de moeite waard om het grotere model te kopen. Over één ding valt echter niet te discussiëren: kwaliteit. Want ongeacht het type model dat u kiest, wanneer u een product uit de Logitech MX-serie koopt, doet u dit met de zekerheid dat u een kwaliteitsapparaat mee naar huis neemt.

Ongeacht de prijs, met de Logitech MX Keys Mini het geweldige schrijfcomfort, het geweldige maatwerk en de uitstekende lay-out van de toetsen blijven, ondanks de aanzienlijk kleinere afmetingen.
NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.

Laatst bijgewerkt met de 05 / 10 / 2022 22: 11