Dreame W10 review: de eerste (ECHTE) "robotmop"

Zet je schrap, want dit Dreame W10 hij kost 1099 euro. Dit is de officiële verkoopprijs die je dankzij de onderstaande link zou kunnen verlagen naar 889,90 euro door de coupon van 210 euro rechtstreeks op de productpagina op Amazon toe te passen. En ja, het is een beslist hoge prijs voor een al even "innovatieve" robotstofzuiger, als we dat zo mogen zeggen.

Waarom ja, de Dreame W10 het zou de eerste echte "robotdweil" kunnen worden genoemd, dankzij twee enorme zwabbers die worden gewassen en gedroogd in de enorme oplaadbasis, maar het komt op de markt met enkele zeer belangrijke ontheffingen en een reeks compromissen die zorgvuldig moeten worden geëvalueerd voordat inkoop.

Om het concept te begrijpen van hoe de Dreame W10, is het het beste om na te denken over de handelingen die doorgaans worden uitgevoerd bij het wassen van de vloer. Eerst wordt het stof van het oppervlak geveegd, vervolgens wordt het washandje nat, de vloer wordt gewassen, vervolgens gespoeld en uitgewrongen. En ja, dat is eigenlijk ook wat deze specifieke robotstofzuiger doet.

Dreame W10 review: de eerste (echte) "robotmop"

Ontwerp en materialen

YouTube-speler

Vanaf de eerste benadering merk je meteen dat de Dreame W10 het is een heel andere robot dan zijn concurrenten. De robot zelf is niet langer cirkelvormig, maar wordt gekenmerkt door een D-vorm (zeer vergelijkbaar met die van de Necato), en de oplaadbasis is veel groter dan alles wat we tot nu toe hebben gezien. Het witte ontwerp met rode details maakt het nog steeds erg herkenbaar, en het ronde LASER-torentje dat erboven is geplaatst, is typerend voor het bedrijf.

Hieronder bevinden zich twee grote ronde borstels die als dweil werken en die met een snelheid van 180 keer per minuut ronddraaien: op deze manier, en ook dankzij een mechanisch systeem waarmee de Dreame W10 om een ​​minimale druk op de vloer uit te oefenen, is de reiniging van het oppervlak beter.

Door het bovendeksel op te tillen, krijg je toegang tot de vuilcontainer van 450 ml die niet bijzonder groot is en zeker niet tot de grootste in omloop is, en het is deze container die ons naar het eerste grote compromis hiervan leidt Dreame W10: Hoewel het oplaadstation enorm is, maakt deze robot zichzelf niet schoon. En dit is een beetje alsof je teruggaat in de tijd: als je de vuilcontainer bij elke wasbeurt moet legen, wordt de reinigingsautomaat iets minder "automatisch", vooral omdat je nog twee bewerkingen moet doen, maar dan op het oplaadstation, en omdat om de container te legen, moet de robot elke keer van dezelfde basis worden verwijderd.

Zoals je misschien hebt gemerkt, is er in de robot geen waterreservoir omdat de borstels direct van de basis worden gewassen: en het is precies de aanwezigheid van twee waterreservoirs van 4 liter die het voor Dreame praktisch onmogelijk maakte om een ​​zelfreinigende leeg systeem.

Deze twee containers zijn toegankelijk door het deksel van de basis op te tillen, vlakbij het kleine Oled-display, en de zaak is eenvoudig: voor elke wasbeurt moet het schone water worden gevuld, aan het einde van elke wasbeurt moet het vuile water worden geleegd. Daarna, tijdens het reinigingsproces, Dreame W10 gaat om de 5 schone vierkante meter de twee roterende moppen spoelen en reinigen.

Je zult dus begrijpen dat het een nogal ingenieus en maio systeem is dat je in een robotstofzuiger ziet, maar dat het reinigingsproces misschien te "afhankelijk" maakt van de aanwezigheid van een mens en zeker minder snel dan dat van enig ander Dreame-product: het punt dat elke vierkante meter de robot het schoonmaken onderbreekt om de kleding te spoelen, het verspilt veel tijd.

Zuigkracht en waskwaliteit

Wat betreft de zuigkracht en de kwaliteit van de was zal ik heel direct zijn: ondanks de 4000 Pa is de kwaliteit van de zuigkracht iets onder die van de Dreame Bot Z10 Pro. Maar wees gerust: het is een probleem dat je alleen zou opmerken als je de robot alleen in de zuigmodus zou gebruiken. Want wanneer je het wassysteem ook met water activeert, Dreame W10 het is praktisch perfect. De enige beperking is misschien langs de randen van de vloer, een gebied dat wat moeilijk te bereiken is en waar andere concurrerende producten het beter doen, maar verder is er niet veel om over te klagen. Dreame W10.

Na een reinigingscyclus is de vloer eigenlijk heel schoon, zowel wat betreft stofdeeltjes als vlekken, maar één ding moet gezegd worden: zelfs dit niet Dreame W10 kan de meest hardnekkige vlekken verwijderen. Het niveau van reinigen en wassen van de vloeren is zeker zeer hoog en behoort tot de top van de categorie, maar met het belangrijkste vuil kan zelfs dit model geen wonderen verrichten.

Na de laatste software-update is de Dreame W10 het is nu ook perfect in het ontwijken van obstakels: aanvankelijk gebeurde het dat het vast kwam te zitten voor een object dat niet werd gedetecteerd tijdens de kaartfase, maar met de laatste update zijn dingen absoluut ten goede veranderd.

Aan het einde van de reiniging voert de robot een grondigere wascyclus van de twee moppen uit, die ook zullen worden gedroogd door een heteluchtsysteem, wat ongeveer 3 uur duurt om te voltooien. Het is een stil systeem en essentieel om te voorkomen dat stoffen geïmpregneerd raken met nare geurtjes.

toepassing

Evenals alle producten van het bedrijf, zelfs de nieuwe Dreame W10 wordt volledig beheerd door Xiaomi Home, de toepassing van het Xiaomi-ecosysteem dat - naar mijn mening - nu een echt pluspunt is geworden voor deze producten. Via de applicatie kun je niet alleen de zuigkracht en de te gebruiken hoeveelheid water kiezen, maar ook om de hoeveel vierkante meter het apparaat terug moet naar de basis om de moppen schoon te maken.

Zoals bij de overgrote meerderheid van de robots die door de Xiaomi-app worden beheerd, worden er kamers gemaakt volledig onafhankelijk en het is mogelijk om aan elke kamer een naam te koppelen: zo kun je ook kiezen tussen schoonmaken in zones of schoonmaken in kamers, wat ook nog eens twee keer achter elkaar kan worden herhaald. Het is ook mogelijk om te beslissen hoe vaak het zelfledigingssysteem van de robot moet worden geactiveerd, of om de mate van gevoeligheid van de tapijtherkenning of de modus Niet storen (niet storen) in te stellen.

U kunt ook het geplande reinigingsprogramma's, die elk kunnen worden aangepast aan de reinigingsmethoden, te reinigen gebieden en - duidelijk - op het moment en het is mogelijk om met extreme eenvoud ook de virtuele muren en uitsluitingszones: op deze manier kan worden voorkomen dat de robot buiten een bepaalde grens of in een bepaald deel van de vloer reinigt. En ja, de precisie waarmee de stofzuiger van Xiaomi volgt deze richtlijnen is centimeter. Goed gedaan.

Levensduur van de batterij

Om het te animeren Dreame W10 daarvoor zorgt een enorme 6400 mAh-accu, waarmee de robot met een enkele lading zo'n 300 vierkante meter kan schoonmaken. Aangezien het, gezien het reinigingsmechanisme, 100 minuten duurt om ongeveer 60 vierkante meter schoon te maken en dat het vaak naar de basis moet terugkeren om de kleding te reinigen, is dat geen slechte autonomie.

Wat daarentegen erg traag is, is de oplaadtijd: gezien de capaciteit van de batterij kan een volledige herlading ongeveer 6 uur duren.

Prijs en overwegingen

Dreame W10 komt op de Italiaanse markt op 11 februari 2022 tegen een beslist premium prijs: 1099 euro. Via de link die je hieronder vindt, zou je het echter met korting op Amazon kunnen kopen dankzij een kortingsbon die je direct op de pagina moet activeren en die de prijs naar 889,90 zal verlagen. Het punt is nu: is het de moeite waard om al dit geld aan zo'n robot uit te geven? De realiteit is dat de Dreame W10 legt de lat in de wereld van automatisch wassen van vloeren aanzienlijk hoger en zal zeker de nieuwe maatstaf voor de standaard worden.

Het wassysteem vult ook het gat dat het heeft met zijn concurrenten op het gebied van zuigkwaliteit, maar het hele besturingssysteem is nog steeds niet perfect. Je moet het vuil handmatig legen, je moet eraan denken om de watercontainers aan het einde van elke wasbeurt te vullen en te legen, anders begint het water te stinken, en het feit dat de robot volledig in het oplaadstation komt, maakt het legen een beetje meer saai.

Kortom, de Dreame W10 is de beste in de categorie? Ja, maar de tussenkomst van menselijk onderhoud is nog steeds te hoog naar mijn smaak.
NB Als u het vakje met de code of de link naar de aankoop niet ziet, raden we u aan om de AdBlock uit te schakelen.