OnePlus kondigt OxygenOS 13 aan: wat is er gebeurd met het besturingssysteem met OPPO?

oneplus nord oxygenos-update 11.1.6.6

2021 was een belangrijk jaar voor OnePlus e OPPO, met de bedrijven die steeds dichter bij elkaar komen, maar waar we het nu al over hebben OxygenOS 13. U zult zich waarschijnlijk herinneren dat de aankondiging van de unie tussen de twee merken gepaard ging met het nieuws van a verenigd besturingssysteem. Een nieuws dat waarschijnlijk expres met een aura van mysterie werd achtergelaten, omdat niet concreet werd uitgelegd wat er zou gebeuren. Sindsdien is OxygenOS in wezen gefuseerd met ColorOS, waarbij de gebruikersinterface van OnePlus veel van OPPO heeft geërfd.

We hebben het al over OxygenOS 13: wanneer is het uniforme besturingssysteem tussen OnePlus en OPPO?

In de aankondiging van OnePlus en OPPO werd letterlijk bevestigd dat dit "verenigd wereldwijd besturingssysteem"Zou zijn debuut maken met de"OnePlus volgende vlaggenschip". Sinds, OnePlus 10 Pro werd gelanceerd in China met de ColorOS 12, waarvan we ons herinneren dat het de HydrogenOS (de Aziatische versie van de OxygenOS) volledig heeft vervangen. Dit is echter niet te definiëren als het nieuwe besturingssysteem, aangezien het dat van OPPO is en dat in de loop van 2021 al is geïntroduceerd op modellen die in China worden verkocht.

Bij dit alles zijn de OnePlus 9 en 9 Pro begonnen met het updaten naar de OxygenOS 12, die net als de OxygenOS 11 de integratie van de ColorOS in de OnePlus-gebruikersinterface heeft uitgevoerd. Maar zelfs in dit geval hebben we het niet over een nieuw uniform besturingssysteem, maar over de OxygenOS die we al kenden. Alsof dit niet genoeg was om verwarring te zaaien, is het op dit moment de aankondiging van het bedrijf waar het aan werkt OxygenOS 13. OnePlus heeft het Open Ears-programma gelanceerd, waardoor de community haar mening kan uiten op het officiële forum. Het zal worden gehouden op 28 februari en verschillende leden van het OxygenOS-team zullen hierbij betrokken zijn, die naar de feedback zullen luisteren om te begrijpen hoe de volgende grote update kan worden ontwikkeld.

oneplus 2.0 tegen

Afgezien van het feit dat het nog vroeg is om te praten over hoe de OxygenOS 13 eruit zal zien, vermoedelijk op weg naar einde van 2022, is het interessant om erover te praten met het oog op de fusie met OPPO. De aankondiging van een verenigd besturingssysteem heeft laten doorschemeren dat OnePlus en OPPO op het punt stonden een nieuw besturingssysteem aan te kondigen, althans in naam, dat de twee interfaces zou verenigen. Dit gaat echter niet gebeuren, getuige het feit dat OnePlus de OxygenOS 13 voor 2022/2023 al heeft aangekondigd.

oneplus oxygenos 13

In het licht van deze informatie blijf ik van mening dat er misschien geen echt nieuw uniform systeem is, maar dat het huidige wordt onderhouden. Dit zou betekenen dat OnePlus de ColorOS zou blijven monteren in China, waar de OPPO-gebruikersinterface welbekend is, terwijl het in het Westen de OxygenOS in ColorOS-saus zou blijven die we al hebben gezien met OxygenOS 11 en 12. Er is ook de theorie volgens welke OnePlus en OPPO de UI-unificatieplannen opzij zouden hebben gezet, misschien uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.