Is er een app in MIUI die Xiaomi-gebruikers bespioneert?

Xiaomi Miui Daemon

Meer dan eens heeft iemand met de vinger gewezen naar Xiaomi, haar te beschuldigen van illegale praktijken zoals spionaggio o censuur. Misschien herinner je het je nog wanneer een online onderzoek leidde tot de wijziging van Xiaomi-browsers. Of meer recentelijk de censuurbeschuldigingen door de Litouwse regering, prompt ontkend door velen, compleet met bewijs in zijn voordeel. Maar weet je, het stigma van Chinese bedrijven is iets waar bedrijven als Xiaomi nog steeds tegen vechten, zelfs en vooral als het gaat om MIUI. Van tijd tot tijd is er iemand op het net die zich afvraagt ​​of er verdachte elementen in zitten die de veiligheid en privacy van gebruikers in gevaar kunnen brengen. Heb je bijvoorbeeld ooit van de app gehoord MIUI-daemon?

Hoe MIUI Daemon uit te schakelen of te verwijderen

De meer geeks van jullie hebben misschien gemerkt dat er, door te graven tussen de Xiaomi-systeem-apps, er een is met de naam MIUI Daemon (com.miui.daemon). Als je een Xiaomi, Redmi en . hebt POCO u kunt het zelf controleren: ga naar "Instellingen / Apps / App-beheer", Klik op de 3 puntjes bovenaan, selecteer"Bekijk alle toepassingen"En je zou de MiuiDaemon-app in de lijst moeten zien verschijnen.

Xiaomi Miui Daemon

Kortom, noch Xiaomi noch MIUI geven ons een manier om te weten wat de MIUI Daemon-app doet, omdat er geen manier is om het te starten en wat meer informatie te krijgen. Een diepere analyse van de software doet ons ontdekken dat het een app voor het verzamelen van statistische gegevens is: maar welke gegevens verzamelt het?

Volgens wat werd ontdekt door het Xiaomiui-team, is de MIUI Daemon-app verantwoordelijk voor het verzamelen van gegevens over de volgende informatie:

  • Inschakeltijd scherm
  • Hoeveelheid opslaggeheugen
  • Statistieken van het hoofdgeheugen laden
  • Batterij- en CPU-statistieken
  • Status van Bluetooth en Wi-Fi
  • IMEI-nummer

Zelfs als het nergens expliciet wordt geschreven, is het aannemelijk dat de statistische verzameling die MIUI Daemon op zijn plaats zet, is anoniem. Meestal zijn dit nuttige gegevens om Xiaomi-ontwikkelaars te laten begrijpen hoe ze de software-ervaring kunnen verbeteren op basis van de bevindingen. Maar als u liever wilt voorkomen dat de MIUI Daemon-app de bovengenoemde statistieken op uw Xiaomi, Redmi of smartphone bijhoudt POCO hier is hoe je het kunt doen. De eenvoudigste procedure is om de app te deactiveren via de standaardprocedure:

  • Ga naar "Instellingen / Wachtwoord en beveiliging"
  • Scroll naar beneden en klik op "Autorisaties en intrekkingen"
  • Schakel de schakelaar uit "Miui-daemon"
Xiaomi Miui Daemon

Als u in plaats daarvan liever de MIUI Daemon-app van uw Xiaomi-smartphone verwijdert, in dit geval er is een toegewijde gids dat is goed voor jou. Echter, zoals sommige gebruikers op Reddit melden (1, 2), kan het verwijderen ervan tot enkele bugs leiden: overweeg of u toch door wilt gaan.

Terwijl ze er zijn, bent u misschien ook geïnteresseerd in deze gids over: hoe MIUI-advertenties te verwijderen.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.