Android: verkoop van topklasse daalt, Apple verheugt zich

top van het assortiment verkoop 2021 appel android

Dat komen we tegenwoordig zeker niet te weten als we het hebben over top van het bereik, hebben verkopen vaak de neiging om merkproducten te belonen Apple in plaats van die Android. Sinds er smartphones zijn, is de iPhone voor veel consumenten een van de belangrijkste keuzes als je veel wilt uitgeven. Gelukkig is de markt gevarieerd en kunnen gebruikers kiezen hoeveel en hoe ze willen uitgeven, waarbij ze de voorkeur geven aan sommige functies boven andere. En als je kijkt naar wie heeft de meeste smartphones verkocht tijdens de 2021, het is niet het bedrijf van Tim Cook dat voorop loopt. Maar de spraak wordt heel anders als we ons alleen richten op het premiumbereik.

Het premium assortiment is steeds meer in handen van Apple, Android daalt

Om ons een overzicht van het verhaal te geven, is Counterpoint Research een van de belangrijkste onderzoekscentra als het gaat om analyse van de technologiemarkt. De eerste factor om rekening mee te houden is destijging van de gemiddelde verkoopprijs (ook wel ASP genoemd): zoals aangetoond door de classificatie van ontvangsten van de verschillende fabrikanten is de gemiddelde prijs van de gekochte smartphones gestegen met + 12%, met een gemiddelde van 322 $. De verdienste (of minpunt, afhankelijk van het gezichtspunt) van deze trend moet precies worden toegeschreven aan Apple, dat met het succes van de serie iPhone 13 heeft de balans van de markt veranderd.

Een topklasse verkopen is geen sinecure: een smartphone maken met alle specificaties op de juiste plek is niet genoeg om het publiek te overtuigen. Als het gaat om de besteding van honderden, zo niet duizenden euro's, spelen er nog veel meer aspecten mee: servicegarantie, degelijkheid en prestige van het merk, om er maar een paar te noemen. Allemaal aspecten waarin de Android-fabrikanten niet lijken te schitteren, blijkt uit gegevens gepubliceerd door Counterpoint Research.

top van het assortiment verkoop 2021 appel android

Zoals deze grafiek ons ​​laat zien, van 2020 tot 2021 Apple het steeg verder in populariteit en ging van 55,4% naar 63,5% van de premiummarkt van smartphones. De grafiek verwijst niet naar de wereldomzet, maar alleen naar die in China, maar het is nog steeds een zeer interessant gegeven. Dit komt omdat de meeste Android-fabrikanten in dit land zijn gevestigd: Xiaomi, OPPO, vivo e OnePlus. En ondanks Huawei liet voldoende bewegingsruimte vanwege zijn terugval in verkoop, hebben deze merken sinds zijn overlijden niet kunnen kapitaliseren.

Alle bedrijven hebben geprobeerd te profiteren van de afwezigheid van Huawei om meer segmenten van de premiummarkt te veroveren: we zagen het met OnePlus, dat zijn topklasse maanden voor het Westen lanceerde. Maar ook met Eren e OPPO, beide worstelen voor de eerste keer met vouwende smartphone waaraan het binnenkort zal worden toegevoegd vivo. De markt lijkt echter niet te reageren zoals verwacht: zo zijn de verkopen in de eerste maand van lancering van Xiaomi 12 en 12 Pro (460.000 stuks) lager dan die van Mi 11 en Mi 11 Pro (1,12 miljoen stuks).

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.