Redkey W12 review: een (bijna) perfecte vloerreiniger!

rode toets w12

Als we kijken naar alle huishoudelijke schoonmaakproducten die online worden verkocht, vinden we een groot aantal verschillende soorten apparaten. Sommige zijn zeer technologisch, met Bluetooth-verbinding met je smartphone en veel slimme functies, terwijl andere eenvoudiger zijn, met weinig instellingen. Het hangt altijd af van het soort behoefte dat we hebben en van hoeveel we eigenlijk willen "communiceren" met ons product of, eenvoudiger, van hoeveel informatie we willen dat het ons geeft. 

Het is niet de eerste keer dat we dit universum van producten betreden, nadat we al veel elektrische bezems en reinigingsrobots hebben geprobeerd. Ik wil daarom uw aandacht vestigen op het eerste type apparaat dat zojuist is genoemd, namelijk dat van stofzuiger. We proberen al een paar dagen de Rode toets W12, een draadloze elektrische bezem die belooft de verschillende onzuiverheden op de grond in één keer te wassen, te drogen en op te zuigen. Net als bij andere concurrerende modellen vinden we hier daarom een ​​roterende borstel aan de onderkant die de taak heeft om de vloer een beetje nat te maken, wat een delicate en streeploze wasbeurt biedt. 

Tot op heden hebben veel mensen besloten om over te stappen op dit soort producten, vaak gedwongen om tegen exorbitante prijzen te verkopen. Sinds enkele jaren wordt de markt echter ingenomen door vele merken van alle soorten die, poco op een gegeven moment probeerden ze in dit gebied ruimte voor zichzelf te maken. En hier, dan zou die Redkey W12 dankzij de prijs-kwaliteitverhouding uw vertrouwen kunnen winnen. 

Redkey W12 review: een stofzuiger die alles wegneemt, vloeistoffen en vaste stoffen

Unboxing

Uit de verpakking is één aspect meteen duidelijk: in deze verpakking is ruimte voor een draadloze stofzuiger. Op de voorkant heeft het bedrijf zelfs besloten om het apparaat te portretteren, zonder details te verbergen. Naast het beschrijven van enkele onderdelen ervan en het rapporteren van de belangrijkste specificaties, heeft het merk de volgende accessoires in de verkoopdoos opgenomen:

  • Rode toets W12;
  • korte handleiding, ook in het Italiaans;
  • twee extra borstels;
  • wandvoeding, met Europese aansluiting;
  • accessoire voor het reinigen van de stofzuiger;
  • dockstation voor het opladen en reinigen van het apparaat.

Ontwerp en materialen

Als we het technische gegevensblad van dit product bekijken, zien we enkele nogal belangrijke afmetingen: Redkey W12 meet 325 x 310 x 700 mm, met een gewicht van goed 3,8 kg. Desondanks is het apparaat best handig bij het schoonmaken, waardoor het bijna te licht is. Maar dit is een aspect dat we later zullen analyseren, omdat het nu goed is om ons te concentreren op het ontwerp dat het bedrijf in de planningsfase heeft bestudeerd. Als we naar de stofzuiger kijken, zien we daarom hoe de vormen erg lijken op die van andere concurrerende merken. We hebben in onze reviews al een praktisch identiek toestel gezien, ILIFE EASINE W100, die in veel opzichten aan dit model herinnert. Niet alleen voor de maat, maar meer voor de stilistische keuzes: net als bij dit product hadden we bijvoorbeeld ook in dat geval twee verschillende containers voor water. De bovenste wordt gebruikt voor schoon water om de vloeren mee te wassen, van ongeveer 520 ml, de onderste voor deVuil water da 460 ml. Maar dat is niet alles, want de opstelling van deze componenten is ook identiek, met een zeer vergelijkbare bovenste handgreep die in sommige opzichten veel slanker is. 

rode toets w12

Redkey W12 arriveert in de doos zonder dat zijn eigen handvat is gemonteerd. Deze montagehandeling is echter vrij eenvoudig. Laten we eens kijken hoe verschillende componenten worden weergegeven in het bovenste gedeelte, inclusief een knop speciaal voorzelfreinigend stofzuiger. Poco hogerop, aan de andere kant, is er een display en twee fysieke knoppen om het product aan / uit te zetten en de waterstroom aan te passen voor het wassen van de vloeren. Gaat de . analyseren tonen, dan worden het batterijniveau, de aanwezigheid van water in de bovenste tank, de hoeveelheid water die op de grond moet worden vrijgegeven en enkele andere waarschuwingen hier gemeld. Ik moet echter toegeven dat ik dit soort keuze niet erg op prijs stelde, omdat sommige gegevens niet gemakkelijk te ontcijferen zijn. Ik had daarom liever een ander type display gezien, vooral wat betreft de hoeveelheid water die op de vloer vrijkomt. Het is namelijk niet altijd duidelijk welke modus op een bepaald moment actief is, hoewel een stem (in het Engels) ons blijft waarschuwen voor alle verschillende veranderingen in de status van de stofzuiger. 

rode toets w12

In het verkooppakket heeft Redkey twee extra borstels opgenomen waarmee we de stofzuiger in totaal een heel jaar kunnen gebruiken. Je kunt er maar één tegelijk in de hoes steken die ruimte vindt aan de onderkant, waardoor je kunt genieten van een haaksysteem dat voorkomt dat water gemakkelijk kan ontsnappen. Laten we daarom eens kijken hoe op de achterkant van de borstel er is een kunststof structuur die bijna fungeert als een container voor overtollig water, waardoor wordt voorkomen dat een deel van de vloeistof op de grond valt na het reinigen van het apparaat. Ook in dit geval is het ontgrendelingssysteem dan ook zeer intuïtief en stelt u in staat om de hoofdborstel in een paar seconden te vervangen. 

Redkey heeft gekozen voor de afwisseling van twee kleuren, wit en zwart, waarbij ook enkele chromen inzetstukken zijn ingevoegd. Dit geeft het product een premium uitstraling, maar vergroot aan de andere kant de kans dat deze stofzuiger gemakkelijk vuil wordt of vlekken krijgt. Desondanks is bijna de hele structuur gemaakt van plastic, inclusief de achterkant waar de batterij 2.600mAh. Ik herinner je er dan aan dat er op het onderste profiel ook twee kleine zijn rubberen wielen waardoor deze vloerreiniger zacht kan bewegen op elk type oppervlak. 

Zuigen & Wassen

Een vraag komt vaak vanzelf als het over dit soort producten gaat, waarbij je je afvraagt ​​of het eigenlijk moeilijk is om ze te gebruiken. Redkey W12 slaagt vanuit dit oogpunt met vlag en wimpel voor het examen en vormt zichzelf als een van de eenvoudigste en meest directe elektrische bezems. Klik gewoon op de aan/uit-knop en je bent meteen klaar om je huis schoon te maken. Uiteraard niet voordat de tank goed is gevuld voor deschoon water, bovenaan geplaatst, die ongeveer 520 ml van vloeistof. 

rode toets w12

Van wat ook wordt gespecificeerd op de officiële website, is het noodzakelijk om de beschikbare hoeveelheid water te doseren. Laten we echter stellen dat het bedrijf vanuit dit oogpunt iets beter had kunnen doen, meer vrijheid biedend aan de gebruiker. Maar er is waarschijnlijk een reden waarom men dacht op deze manier te handelen. Als we bijvoorbeeld een ander product nemen waarmee je de waterstroom handmatig kunt aanpassen, komt het vaak voor dat je uiteindelijk altijd een paar druppels meer op de grond achterlaat dan nodig is. Dit gebeurt omdat men soms, zelfs onbedoeld, overdrijft met deze aanpassing. Met Redkey W12 daarentegen kunt u slechts drie modi instellen: lichtstroom, overvloedige stroom e geen doorvoer. Door op de knop bovenaan te klikken, die de drie druppels water voorstelt, kunnen we deze hoeveelheid water verversen, terwijl we vermijden dat de vloer onder water komt te staan. 

We hebben het eerder over borstels gehad, maar ik heb er nog niet echt over gesproken. Deze zijn dan ook gemaakt van zachte stof en zijn absoluut niet agressief op welke ondergrond dan ook. Wanneer de wasmodus: is actief, maar ze laten natte strepen op de grond los en dit aspect is in sommige beoordelingen een reden tot discussie geweest. Kijkend naar de opmerkingen op Amazon, waar Redkey W12 al een tijdje te koop is, hebben sommige gebruikers geklaagd over dit aspect, hoewel ik denk dat het slechts gedeeltelijk correct is. Met deze stofzuiger, die meerdere keren langs dezelfde punten gaat, is het mogelijk om de hele omgeving zonder problemen homogeen te reinigen en de aanwezigheid van deze tekens doet geen afbreuk aan de effectiviteit ervan. Aan de andere kant zijn er echter mensen die het uitgevoerde werk in de zuigfase, zonder actief wassen, als onvoldoende hebben beoordeeld, en hier kan ik deze verwarring alleen maar bevestigen. Ik had in dit opzicht dan ook iets meer verwacht, misschien met de introductie van een vervangende borstel met hardere haren, waardoor het oppervlaktevuil beter kan worden opgevangen. 

Bovenop de onderste tank, die voor het vuile water, bevindt zich een HEPA-filter die na een paar dagen veilig gewassen kan worden. Desondanks heeft de stofzuiger een zelfreinigend systeem dat alleen kan worden geactiveerd wanneer hij in zijn dockstation wordt geplaatst, wat een paar seconden duurt. Hiermee worden dus alle onzuiverheden die in de borstel achterblijven verwijderd, waardoor deze direct beschikbaar is voor een nieuwe vloerreiniging. 

Specificaties

Redkey W12 monteert een borstelloze motor da 150W die erin slaagt een goede zuigkracht vrij te geven. Het had in de reinigingsfase echter iets beter kunnen doen als het bedrijf had gedacht aan het introduceren van een andere borstel, ook geschikt voor het opzuigen van kruimels en andere vaste resten. Afgezien van dit aspect is het echter gemakkelijk manoeuvreerbaar, maar poco kneedbaar, met moeite reiken in de moeilijkste delen van het huis (onder de bedden, in de krapste hoeken). Ik geloof daarom dat het meer als één moet worden beschouwd vloer wasmachine voor een uitgebreidere reiniging in plaats van een stofzuiger die zelfs de kleinste stofdeeltjes in de hoeken kan verwijderen. 

Er zijn hier niet veel reinigingsmodi of, nog beter, verschillende snelheden. Ingeschakeld biedt deze stofzuiger dus altijd hetzelfde type geluidheid, i aanraken 72 db. Dit is niet te hoog maar bij iets langere schoonmaakbeurten kan het wel vervelend zijn. Let daarnaast op de waarden die in de twee watertanks zijn aangegeven: overschrijd nooit de maximale limiet omdat het water ongecontroleerd kan weglekken. Ondanks alles stel ik het op prijs dat het bedrijf ook een dunne rubberen strip aan de voorkant wilde plaatsen, precies in overeenstemming met de hoes waarin de borstel zit, om de stofzuiger en de meubels die ermee in contact komen niet te beschadigen . 

Zelf doen

Er is ruimte aan boord voor één batterij da 2.600 mAh waardoor ik praktisch het hele appartement van ongeveer 90 vierkante meter kon wassen. Je moet er alleen rekening mee houden dat ik de watertank, die bovenaan, in totaal ongeveer drie keer moest vullen met de hogere stroommodus. Dit kan daarom enig ongemak veroorzaken in het dagelijks gebruik, zelfs als het een operatie is die zeer weinig momenten in beslag neemt. Op het display bovenaan verschijnt in ieder geval een alert die de gebruiker waarschuwt wanneer deze tank (bijna) leeg is. 

Het opladen van de stofzuiger is heel eenvoudig: je moet de hele structuur in het dockstation plaatsen en ongeveer 3 uur wachten. Bovendien, wanneer de stofzuiger zich in dit dock bevindt, is het mogelijk om door te gaan met de zelfreiniging die slechts enkele seconden duurt. 

Prijs en conclusies

Redkey W12 wordt momenteel verkocht op Amazone tegen de prijs van 203 euro.

In het licht van wat we hebben gezien kunnen we concluderen dat deze Redkey stofzuiger van goede kwaliteit is, ook al mist hij nog iets. Gedurende deze maanden hebben we andere vergelijkbare producten kunnen testen en heeft bijna iedereen kunnen overtuigen van al die aspecten die een beetje kraken aan deze stofzuiger. Het is niet de beste vloerreiniger ooit, maar als de prijs verder daalt, zou het wel eens kunnen worden. Op dit moment is de sector helaas verzadigd met dit soort apparaten en het is moeilijk om uit te blinken met een dergelijk product, hoewel het altijd heeft gewerkt en betrouwbaar is gebleken. We twijfelen er eigenlijk niet aan dat het een goede oplossing is, zonder al te veel pretenties, die mensen niet mag doen schreeuwen om een ​​wonder, maar die aan de andere kant niet eens bijzonder verrassend is vanwege de uitvoeringen. 

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.