Voor Xiaomi is het einde van de chipcrisis nabij

chip crisis

We hebben het al jaren over chip crisis, een verhaal dat de technologiemarkt onmiddellijk bestrafte, Xiaomi inbegrepen. Misschien herinnert u zich de situatie rond de Xiaomi Mi 11 Lite 5G, waarbij het bedrijf het moet vervangen door een Nieuwe editie van de verschillende SoC van Qualcomm. De Amerikaanse chipmaker heeft een Snapdragon 780G geproduceerd die alleen een plekje heeft gevonden op de Xiaomi-smartphone. Een anomalie, aangezien Qualcomm SoC's meestal te vinden zijn op de vele OPPO-modellen, vivo, Realme, Eer enzovoort.

De chipcrisis komt bijna ten einde: woord van Xiaomi

Ik heb al uitgelegd waarom de wereldmarkt deze chipcrisis doormaakt in deze redactie, maar Xiaomi is teruggekeerd om zich over dit onderwerp uit te drukken. Xiaomi heeft de afgelopen dagen een financieel rapport uitgebracht dat vergezeld ging van uitspraken over de situatie rond de halfgeleidersector. Dit is wat president Wang Xiang zei op de vragen van analisten: "Wat betreft de kwestie van de levering van chips, denk ik: dit jaar wordt het weer normaal. Kijkend naar heel 2022 zal er ook sprake zijn van overaanbod, maar de uitdagingen in het eerste kwartaal zijn nog steeds erg groot. '

Vervolgens voegde hij eraan toe dat Xiaomi met andere problemen wordt geconfronteerd, zoals die met betrekking tot de logistiek die wordt beïnvloed door nieuwe lockdowns in China. Om nog maar te zwijgen over het conflict tussen Rusland en Oekraïne, waarvan de gevolgen zou een belasting zijn voor de grondstoffen gebruikt bij de vervaardiging van chips en halfgeleiders. Een conflict waarbij een voordeel zijn voor bedrijven zoals Xiaomi een nadeel zijn, in beide gevallen qua omzet.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.
Eren