Android 13 Beta 1 officieel: al het nieuws en downloadlinks

Android 13 bèta 1

Over minder dan een maand wordt de Google I/O 2022 gehouden, maar de nieuwe kunnen we alvast leren kennen Android 13 bèta 1. Voorafgaand aan de ontwikkelaarsconferentie van mei begint het besturingssysteem voor smartphones van Google in zijn dertiende editie te verschijnen. En dat doet het met een bètaprogramma voor enkelen, maar dat ons in staat stelt te proeven van wat de innovaties zullen zijn die we zullen zien geïntroduceerd. Het is nog vroeg om er concreet over te praten, aangezien we nog in fase 1 zitten, maar de eerste Beta van Android 13 bevat al best interessante veranderingen.

Google brengt Android 13 Beta 1 uit: zo verandert het besturingssysteem van de smartphone

Na de release van de Developer Preview in de afgelopen maanden, maakt de release van Android 13 Beta 1 het nieuws dat we met de stabiele release gaan zien concreter. Bijvoorbeeld privacybeheer, steeds meer een sleutelelement in de ontwikkeling van een besturingssysteem dat draait op een delicaat apparaat (qua hoeveelheid en type beheerde bestanden) zoals een smartphone. Met Android 13 Beta zien we geïntroduceerd a nieuw rechtenbeheer, gedetailleerder dan in het verleden. Heb je je ooit afgevraagd waarom een ​​app zoals een muziekspeler toegang zou moeten hebben tot de volledige mediaopslag van de telefoon? Om deze reden heeft Google drie nieuwe machtigingen geïntroduceerd met betrekking tot: foto's en foto's, video- e audiotracks. Op deze manier kan de app toestemming vragen voor het type bestanden dat moet worden verwerkt in plaats van allemaal.

Android 13 bèta 1

Er is ook belangrijk nieuws voor de domotica. Binnen Android 13 Beta 1 is er een nieuwe schakelaar om het gebruik van domotica-bedieningen mogelijk te maken zonder de telefoon te ontgrendelen. Erg handig als je ze meestal regelmatig controleert, vooral slimme objecten zoals lampen en schakelaars.

Android 13 bèta 1

Het sappigste nieuws van Android 13 Beta 1 voor dit moment eindigt hier, ook al zijn er verdere wijzigingen. Voorheen vervangen in de Developer Preview-fase door de Priority-modus, keert hier de klassieke Do Not Disturb-modus terug.

Android 13 bèta 1

Dan is er de multimediaspeler in het scherm Snelle instellingen, waarvan de afspeelbalk een nieuwe golfanimatie heeft voor het nummer dat wordt afgespeeld.

Hoewel de officiële onthulling van Android 13 is gepland voor Google I / O 2022, is de stabiele release zoals gewoonlijk gepland voor de herfst van 2022, waarschijnlijk samenvallend met de lancering van toekomstige Google Pixel 7s.

LEES OOK:
Xiaomi en Android 13: hier zijn welke modellen worden bijgewerkt

Vorige artikelGoogle Pixel Watch wordt sindsdien weergegeven vivo: zijn we dichtbij de lancering?
volgende artikelXiaomi Band 7 loopt achter, maar het duurt niet lang
Gepassioneerd door het technologisch universum, met een bijzondere neiging tot marktdynamiek en hoe deze tot uiting komt in het sociaal/politieke landschap. Afgezien van de technologie, ben ik gepassioneerd door de LEGO-wereld, waar een groot deel van mijn salarissen naar toe gaat.