Slecht nieuws voor Xiaomi Mi Note 10 en Android 12

xiaomi mi noot 10 pro android 12

Als u een van de eigenaren bent van Xiaomi Mi Note 10 (of het Pro-model), wacht je waarschijnlijk op de advertentie-update Android 12. Aan de andere kant brengt het bedrijf de grote update uit over veel van de smartphones in de catalogus, in combinatie met de update naar de nieuwste versie van de MIUI 13. Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze update zelfs is uitgekomen Xiaomi MiNote 10 Lite, ondermodel van de Note serie. Dus het zal ook aankomen op duurdere modellen, toch?

04 / 04 update: nieuw nieuws bevestigt de hypothese van de afwezigheid van Android 12 voor Xiaomi Mi Note 10. Je vindt het aan het einde van het artikel.

Geen update naar Android 12 voor Xiaomi Mi Note 10 en 10 Pro?

Helaas lijkt het erop dat de update naar Android 12 misschien nooit aankomt op Xiaomi Mi Note 10 en 10 Pro. We hebben al een eerste aanwijzing over het verhaal van het feit dat de update is aangekomen op het Lite-model. We hebben het echter over twee smartphones die deel uitmaken van twee verschillende "generaties": het standaardmodel arriveerde eind 2019, terwijl het Lite-model in het voorjaar van 2020 arriveerde. Een belangrijk onderscheid, zeker als je bedenkt wat de updates beleid gehouden door Xiaomi.

xiaomi mi noot 10 pro android 12

Ik zeg dit omdat dit tijdsverschil betekende dat de Xiaomi Mi Note 10 en 10 Pro uitkwamen met Android 9, terwijl Mi Note 10 Lite met Android 10. Bijgevolg is het erg moeilijk (zo niet onmogelijk) voor Xiaomi om zo ver te gaan om drie grote updates uit te brengen voor een niet-high-end model.

In tegenstelling tot de Android-versie kwamen ze allebei uit met MIUI 11 en dit betekent dat de MIUI 13 zal aankomen (en zou de laatste grote MIUI-update moeten zijn). Op Mi Note 10 Lite is het echter gebaseerd op Android 12, terwijl op Mi Note 10 op Android 11 met build V13.0.1.0.

MIUI 13 ja, Android 12 nee | Update 04/04

Zoals we wilden bewijzen: de officiële update van de MIUI 13 voor Xiaomi Mi Note 10 is het voldoende, maar zonder Android 12. Voorlopig is de update nog niet rechtstreeks op Mi Note 10 en Mi Note 10 Pro aangekomen, maar wel op hun Aziatische tegenhanger. ik bedoel Xiaomi Mi CC9 Pro, die in deze uren het is aan het updaten naar V13.0.1.0.RFDCNXM. En zoals het ons leert dit vademecum, de afkorting "RFDCNXM" betekent dat de update is gebaseerd op: Android 11 "R", anders zou het zijn afgekort tot "SFDCNXM", waarbij de "S" staat voor Android 12 "S".

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.