Google beperkt apps gedownload van winkels van derden met Android 13

Android 13 nieuwe API-toegankelijkheid

Google probeert al het mogelijke te doen voor beperk het gebruik van de toegankelijkheid dat niet plaatsvindt binnen een legitieme context. Applicatie-ontwikkelaars gebruiken het om te vergemakkelijken: gebruikerservaring van gebruikers met een handicap. Deze API's komen echter vaak misbruikt door cybercriminelen om zeer gevaarlijke malware te verspreiden, juist omdat ze toegang hebben tot een zeer belangrijke set gegevens. Met Android 13, maar er zal iets veranderen - of dat hoopt Google, en een beetje van ons allemaal.

Met Android 13 is het niet mogelijk om de toegankelijkheids-API's in te schakelen voor apps die zijn gedownload van winkels van derden

Android 13 nieuwe API-toegankelijkheid

Le API van toegankelijkheid zijn krachtige tools bedoeld voor ontwikkelaars, waardoor het gebruik van Android-applicaties vergemakkelijken en van de smartphone in het algemeen door gebruikers met een handicap. Deze API's hebben toegang tot een reeks zeer belangrijke gegevens en informatie, ze kunnen ze bekijken en lees wat er op het scherm gebeurt, invoer invoeren en zoveel meer. Juist om deze reden worden ze vaak uitgebuit door cybercriminelen om op verschillende manieren de veiligheid van gebruikers te schenden.

de bijen van toegankelijkheid ze moeten zijn handmatig ingeschakeld door gebruikers voor elke afzonderlijke app wat het vereist, en we weten allemaal dat er in de Google Play Store - vaak en graag - meer dan applicaties die malware bevatten. De risico's nemen toe wanneer apps worden gedownload van winkels van derden en een gebruiker zou dus kunnen eindigen met het inschakelen van deze API's op een app poco veilig en gelukkig gemaakt wat kwaadaardig.

Android 13 nieuwe API-toegankelijkheid

Om dit risico te beperken, te beginnen met: Android 13, Google voorkomt dat de API wordt geactiveerd toegankelijkheid voor applicaties gedownload via browser of uit externe winkels. Wanneer u op de optie tikt om deze in te schakelen, toont uw smartphone een toast die aangeeft dat "Voor uw veiligheid is deze instelling momenteel niet beschikbaar'.

Google heeft gebruikers gerustgesteld door te bevestigen dat deze nieuwigheid in Android 13 het heeft geen invloed op de Stores die vooraf op het apparaat zijn geïnstalleerd, zoals de propriëtaire alternatieven die we bijvoorbeeld kunnen vinden op Huawei, Honor, Xiaomi en Samsung smartphones. Maar het zal alleen dienen als een toepassingen die zijn gedownload van minder legitieme bronnen beperken.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.