Heb je een waterdichte Samsung? Het is misschien niet echt

Samsung waterdicht

Wanneer je te maken hebt met een vloeistofbestendige smartphone, zoals velen Samsung, opent een debat over de werkelijke ondoordringbaarheid water geven. Aan de andere kant hebben we het over apparaten vol vloeistofgevoelige elektrische componenten, binnenlichamen die niet volledig van buitenaf zijn geïsoleerd. Hoewel de mini-jack ingang stilaan aan het verdwijnen is van smartphones, zijn er elementen als zijtoetsen, usb-poort, speakers en microfoons die een mogelijke doorgang naar water bieden. Als we daar de mislukte beloften van fabrikanten als Samsung aan toevoegen, wordt de situatie nog complexer.

Samsung werd veroordeeld voor liegen over het waterdicht maken van zijn smartphones

Dit blijkt uit de beslissing van de Australische ACCC Antitrust, die Samsung ongeveer $ 10 miljoen boete om te doen misleidende reclame op de waterdichtheid van zijn telefoons. Het nieuws komt vandaag, maar in werkelijkheid gaan de feiten terug tot de periode tussen maart 2016 en oktober 2018. Op dat moment voerde Samsung een reclamecampagne waarin het zijn smartphones sponsorde met scènes van duiken in de zee en het zwembad. Terwijl ze beweerden dat die smartphones gedurende 1,5 minuten tot 30 meter diep konden blijven.

Maar er is een probleem: terwijl de laboratoriumtests van Samsung in zoet water worden uitgevoerd, zijn smartphones ze waren helemaal niet bestand tegen zout water of chloor die zich in de zwembaden bevinden. Deze elementen dreigen in feite de correcte werking van de smartphone aan te tasten, met name door de USB-poort aan te vallen en te corroderen.

Samsung waterdicht

Maar om welke smartphones ging het? Laten we teruggaan in de tijd, want de modellen zijn Samsung Galaxy S8, S8 +, S7, S7 Edge, Notes 8, A7 2017 e A5 2017. Het resultaat is de boete van ongeveer 10 miljoen die ACCC heeft opgelegd aan Samsung, die naar aanleiding van de straf de hardware en software van de telefoons heeft aangepast en aangepast. Hier dan, dat de USB-poort van de Samsung-smartphonemodellen die vanaf maart 2018 zijn gelanceerd, niet langer het risico lopen op corrosie met zout of chloor.

⭐️ Ontdek de nieuwe weekfolder van GizChina met altijd verschillende exclusieve aanbiedingen en coupons.